Selami Bile
Köşe Yazarı
Selami Bile
 

1 Mayıs Alın Terimiz Günü Kutlu olsun

Emeğin, Alın Terinin , İşçinin ve Her kesimin Emek adına  bir araya gelip haykırdı günün adıdır 1 Mayıs...   Özelikle Kovit 19 sürecinde cansprehane bir şekilde mücadele veren silah, tank, tüfek kulanmadan Ülkesi ve Halkı için ölümüne Savaş veren sağlık ordumuz, (Pandemi Kahramanlarımız) başta olmak üzere tüm Dünyanın İşçi Emekçi ve dayanışma günü kutlu olsun.     1 Mayıs,ın  tarihine inerisek  1 Mayıs 1986 tarihinde 12 saat ve haftanın 6 günü  çalışılan sistemin günlük 8 saatte indirilmesi için iş bırakma eylemine girdiler. Farklı bir yerde ise   yaklaşık yarım milyon ( 500000) kişi bir araya geldiler. Irkçılığın şiddetli olduğu o dönemde emek adına bir araya gelen ve her renkten her ırktan  işçiler tüm dünyaya Birlik beraberlik mesajı vermiş oldular.O günden sonra artık Dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinde 1 Mayıs İşçi Emekçi ve dayanışma günü olarak kutlanmaya başlandı. Türkiye,de İlk kez 1923 resmi olarak kutlanmaya başlandı. 2008 Nisan ayında Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5892 1 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir. Bir kez daha burdan Başta Pandemi Kahramanları olmak üzere tüm işçi emekçilerin 1 Mayis işçi emekçi gününü canı gönülden kutluyorum.
Ekleme Tarihi: 01 Mayıs 2022 - Pazar

1 Mayıs Alın Terimiz Günü Kutlu olsun

Emeğin, Alın Terinin , İşçinin ve Her kesimin Emek adına  bir araya gelip haykırdı günün adıdır 1 Mayıs...

 

Özelikle Kovit 19 sürecinde cansprehane bir şekilde mücadele veren silah, tank, tüfek kulanmadan Ülkesi ve Halkı için ölümüne Savaş veren sağlık ordumuz, (Pandemi Kahramanlarımız) başta olmak üzere tüm Dünyanın İşçi Emekçi ve dayanışma günü kutlu olsun.

 

 

1 Mayıs,ın  tarihine inerisek 

1 Mayıs 1986 tarihinde 12 saat ve haftanın 6 günü  çalışılan sistemin günlük 8 saatte indirilmesi için iş bırakma eylemine girdiler.

Farklı bir yerde ise   yaklaşık yarım milyon ( 500000) kişi bir araya geldiler. Irkçılığın şiddetli olduğu o dönemde emek adına bir araya gelen ve her renkten her ırktan  işçiler tüm dünyaya Birlik beraberlik mesajı vermiş oldular.O günden sonra artık Dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinde 1 Mayıs İşçi Emekçi ve dayanışma günü olarak kutlanmaya başlandı.

Türkiye,de İlk kez 1923 resmi olarak kutlanmaya başlandı.

2008 Nisan ayında Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir.

22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5892 1 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

Bir kez daha burdan Başta Pandemi Kahramanları olmak üzere tüm işçi emekçilerin 1 Mayis işçi emekçi gününü canı gönülden kutluyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber