Son zamanlarda gerek eğitim mecralarında gerek kafe ortamlarında gerek arkadaşlık ortamında gerekse de ulu ortada gençlerin ahlak dışı hareketleri aşırı bir şekilde göze çarpmaktadır. Bu üzücü durum geleceğimizin teminatı olan gençlere neler oluyor sorusu sormaktadır. Aileler de bu durum dan çok rahatsız olduğunu belirtmekteler.
Çünkü bu durum eğitimlerini de kötü etkilemektedir. Yaptığım araştırmalarda bunun en büyük nedeni teknolojiyi kötü kullanıp, ahlak dışı içerikli videolar izleyip “ki Tiktok bunların en başında gelmektedir”, ve kitap okumama olarak karşımıza çıkıyor. Bu soruna Başta devlet olmak üzere Aileler ile birlikte bir dur denmesi gerekiyor aksi takdirde bu sorun gittikçe büyüyüp ülkemizin başına büyük bir bela olacağı aşikardır.
Geçtiğimiz 2024 yılında 173 bin küsür boşanma gerçekleşti ki bu sadece resmi kayıtlara yansıyan rakam. Sizcede korkutucu bir rakam değil mi ? Her geçen yıl bu sayı gittikçe artmaktadır ve ülkemizde maalesef Aile yok olmaya yüz tutmuş durumda. Gençler evlenemezken, evliler boşanma derdinler. Lakin Bir ülkeyi de ayakta tutan en yegane şey Aile kavramıdır. Bu yüzden bir an önce boşanma sebepleri araştırılmalı, AYRIŞTIRICI değil BİRLEŞTİRİCİ çözümler aranmalıdır. Boşayan degil Barıştıran çözümler bulunmalı. Devletimize çok büyük görev düşmektedir aksi takdir de önü alınmayacak sorunlar olacaktır. Aileyi yaşat ki ümmet yaşasın bilincine girilmelidir.