Van'daki İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

Gündem 03.10.2023 - 22:38, Güncelleme: 03.10.2023 - 23:17
 

Van'daki İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

Van'da iki aile arasında çıkan kavga sonucu oluşan husumet, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

Yaklaşık üç yıl önce Xavistan aşiretine mensup Bilban ve Özer aileleri arasında çıkan silahlı kavgada iki kişi yaralanmıştı. Bu husumetin son bulmasını isteyen Xavistan aşiretinin önde gelenleri Hüsnü Artim,Ali Osman Baran,Kürt Demokrat Partisi (KDP) Van İl Başkanı Hacı Ali Artim, Cizre'den gelen merhum Tahir Saday'ın oğulları Azam Sadan, İsmail Sadam ve çok sayıda aşiret mensuplarının devreye girmesiyle husumet barışla sonlandı. Artık kavganın değil, barışın kardeşliğin egemen olduğu bir toplumda yaşamak istediklerini belirten Xavistan Aşiret liderleri " Öfkeyle beslenen bir milletin geleceği söz konusu olamaz. Bu fani dünyada kardeşçe yaşamak varken, husumete ne gerek vardır. Bölgemizin ve ilimizin kardeşliği adına barışa katkı sunan Bilban ve Özer ailelerine teşekkür ediyoruz açıklamasında bulundular. Haber: M. Emir Uğurlu
Van'da iki aile arasında çıkan kavga sonucu oluşan husumet, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

Yaklaşık üç yıl önce Xavistan aşiretine mensup Bilban ve Özer aileleri arasında çıkan silahlı kavgada iki kişi yaralanmıştı.

Bu husumetin son bulmasını isteyen Xavistan aşiretinin önde gelenleri Hüsnü Artim,Ali Osman Baran,Kürt Demokrat Partisi (KDP) Van İl Başkanı Hacı Ali Artim, Cizre'den gelen merhum Tahir Saday'ın oğulları Azam Sadan, İsmail Sadam ve çok sayıda aşiret mensuplarının devreye girmesiyle husumet barışla sonlandı.

Artık kavganın değil, barışın kardeşliğin egemen olduğu bir toplumda yaşamak istediklerini belirten Xavistan Aşiret liderleri " Öfkeyle beslenen bir milletin geleceği söz konusu olamaz.

Bu fani dünyada kardeşçe yaşamak varken, husumete ne gerek vardır. Bölgemizin ve ilimizin kardeşliği adına barışa katkı sunan Bilban ve Özer ailelerine teşekkür ediyoruz açıklamasında bulundular.

Haber: M. Emir Uğurlu

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber