İPEKYOLU BELEDİYESİ’DEN DEPREMZEDELER İÇİN “KIŞLIK GİYSİ” DESTEĞİ

Gündem 16.02.2023 - 15:07, Güncelleme: 16.02.2023 - 15:51
 

İPEKYOLU BELEDİYESİ’DEN DEPREMZEDELER İÇİN “KIŞLIK GİYSİ” DESTEĞİ

Van’ın – İpekyolu Belediyesi depremzedeler için seferber olmaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde ve yaklaşık 9 saat sonra Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ilimizdeki depremzede vatandaşlar için Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın yönetimindeki yardımlar sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve bir çok ilde yıkıma sebep olan 15 milyon vatandaşın etkilendiği depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. İpekyolu Belediyesi koordinesinde yürütülen yardım çalışmaları kurulan atölyelerde usta öğreticiler, kadın kursiyerler ve gönüllülerden oluşan ekip, depremzedeler için triko atkı, bere, triko bebek tulumu, triko boğazlı kazak, triko hırka, polar kapüşonlu, cepli sweatshirt, polar pijama vb. kıyafetler dikiliyor.  Üretimi tamamlanan kıyafetler, paketlenerek deprem bölgesine gönderiliyor. İpekyolu Belediyesi’ne bağlı Bostaniçi TOKİ Toplum Merkezi’nde kursiyer ve hocalar gönüllülerle birlikte örnek bir davranışa imza atıyor. Dikiş atölyesinde buluşan kadınlar el emeği ürünleri depremzedeler için hazırlıyor.  Depremzedelere destek amacıyla yoğun bir iş programıyla kıyafet hazırlayan kadınlar, duyarlı davranışlarıyla takdir topluyor. Afet bölgesindeki vatandaşlara bir nebze olsun destek vermek istediklerini dile getiren duyarlı kadınlar, gönüllerinin her zaman depremzedelerle birlikte olduğunu imkanları ölçüsünde ürettim yaparak destek olmak istediklerini ifade ettiler. Dikiş kursu hocaları ve kursiyerlerin katılımıyla depremzedeler için giysi diktiklerini belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Dikiş nakış kurslarına katılan kadınlarımız gönüllü eğitmenlerle birlikte burada hummalı bir şekilde çalışıyorlar. Depremin ilk saatlerinde kreş eğitimi alan çocuklarımız için hazırladığımız kıyafetlerimizi hemen bölgeye sevk ettik. Bir gün içerisinde 1000 adet eşofman takımı, üst kıyafet, atkı bere, bebek tulumu, hırka, kazak gibi giyisileri üretecek kapasiteye sahibiz. 10 eğitmen ve 40’a yakın kursiyerden oluşan ekiplerimiz ile birlikte büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Ülkemize ve milletimize büyük geçmiş olsun.” dedi.  Kadın kursiyerler tarafından dikilen kıyafetler, İpekyolu Belediyesi personelleri tarafından paketlenerek belirli aralıklarla afet bölgesine ulaştırılıyor.
Van’ın – İpekyolu Belediyesi depremzedeler için seferber olmaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde ve yaklaşık 9 saat sonra Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ilimizdeki depremzede vatandaşlar için Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın yönetimindeki yardımlar sürüyor.



Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve bir çok ilde yıkıma sebep olan 15 milyon vatandaşın etkilendiği depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. İpekyolu Belediyesi koordinesinde yürütülen yardım çalışmaları kurulan atölyelerde usta öğreticiler, kadın kursiyerler ve gönüllülerden oluşan ekip, depremzedeler için triko atkı, bere, triko bebek tulumu, triko boğazlı kazak, triko hırka, polar kapüşonlu, cepli sweatshirt, polar pijama vb. kıyafetler dikiliyor.  Üretimi tamamlanan kıyafetler, paketlenerek deprem bölgesine gönderiliyor.
İpekyolu Belediyesi’ne bağlı Bostaniçi TOKİ Toplum Merkezi’nde kursiyer ve hocalar gönüllülerle birlikte örnek bir davranışa imza atıyor. Dikiş atölyesinde buluşan kadınlar el emeği ürünleri depremzedeler için hazırlıyor. 
Depremzedelere destek amacıyla yoğun bir iş programıyla kıyafet hazırlayan kadınlar, duyarlı davranışlarıyla takdir topluyor. Afet bölgesindeki vatandaşlara bir nebze olsun destek vermek istediklerini dile getiren duyarlı kadınlar, gönüllerinin her zaman depremzedelerle birlikte olduğunu imkanları ölçüsünde ürettim yaparak destek olmak istediklerini ifade ettiler.
Dikiş kursu hocaları ve kursiyerlerin katılımıyla depremzedeler için giysi diktiklerini belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Dikiş nakış kurslarına katılan kadınlarımız gönüllü eğitmenlerle birlikte burada hummalı bir şekilde çalışıyorlar. Depremin ilk saatlerinde kreş eğitimi alan çocuklarımız için hazırladığımız kıyafetlerimizi hemen bölgeye sevk ettik. Bir gün içerisinde 1000 adet eşofman takımı, üst kıyafet, atkı bere, bebek tulumu, hırka, kazak gibi giyisileri üretecek kapasiteye sahibiz. 10 eğitmen ve 40’a yakın kursiyerden oluşan ekiplerimiz ile birlikte büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Ülkemize ve milletimize büyük geçmiş olsun.” dedi. 
Kadın kursiyerler tarafından dikilen kıyafetler, İpekyolu Belediyesi personelleri tarafından paketlenerek belirli aralıklarla afet bölgesine ulaştırılıyor.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber