Mersin'de 'Medya Ve Demokrasi' Paneli Düzenlendi

Gündem 09.01.2023 - 16:18, Güncelleme: 09.01.2023 - 16:18
 

Mersin'de 'Medya Ve Demokrasi' Paneli Düzenlendi

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin katkılarıyla Anadolu Yayincilar Dernegi tarafından düzenlenen ’Medya ve Demokrasi Paneli İçel 2023’ bulusmasi, Türkiye’nin usta kalemlerini İçelli gazeteciler ve kent dinamikleri ile bir araya getirdi.

Bir otelin salonunda gerçeklestirilen panele, Aksam Gazetesi’nden Emin Pazarci, Millet Haber Ajansi’ndan Sinan Burhan, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Sahin ile Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yigitel katildi. Bulusmaya ayrica İçel milletvekilleri Zeynep Gül Yilmaz, Ali Cumhur Taskin ve Haci Özkan, AK Parti Il Baskani Cesim Ercik, Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak’in yani sira kent basininin duayen isimleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayida konuk katildi. “Türkiye’de medya ‘dengeye’ gelmistir” Anadolu Yayincilar Dernegi Baskani Sinan Burhan, panelin açilisinda yaptigi konusmada, 27 Mayis Darbesi, 12 Eylül Darbesi örneklerini vererek, Türkiye’de medya ve demokrasi iliskisinin çogu zaman sorunlu oldugunu söyledi, “Türkiye’deki bütün darbelerin içerisinde mutlaka medya bir aparat olarak vardir, destekleyicisidir, yön vericisidir. 28 Subat sürecinde de dönemin Bati Çalisma Grubu ve devrin kuvvet komutanlarinin açiklamalari var. ‘Bu sefer silahsiz kuvvetler halletsin’ diye medyaya havale etmislerdi. Bir siyasi parti kapatildi, mesru bir hükümet devrildi. Yakin zamanda AK Parti’ye iliskin kapatma davasi yasadik. Ve 15 Temmuz sürecinde de bazi medya kuruluslari özellikle bunun kurgu olduguna yönelik manipülatif yayinlar yaptilar. Dolayisiyla Türkiye’de medya, her zaman darbeyi mesrulastiran veya darbeye götüren bir araç olarak ortaya çikmistir. Günümüzde de her ne kadar ‘havuz medyasi’ ya da ‘yandas medya’ gibi kavramlar kullanilsa da medyada çok sesliligi saglayan bu yapilardir. Daha önceki medya kuruluslari, plazalardan siyasete ayar ve yön vermeye çalistilar. Su anda ise Türkiye’de medya bence dengeye gelmistir. Farkli sesler, soluklar, her zaman demokrasiye katki verir” dedi. “Önceki yöneticiler sadece övüyordu, biz ise cemiyetimize güzel bir bina kazandirdik” Panele katilimlari nedeniyle gazetecilere ve konuklara tesekkür eden Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak ise medyanin önemine degindi, dogruyu yanlisi, iyiyi kötüyü kamuoyuna aktaran gücün basin oldugunu vurguladi. “Göreve geldigimizden beri basini ve gazetecileri çok önemsiyoruz. Çünkü kimi zaman yaptiklarinizi kamuoyuna anlatamadiginizda bir anlami kalmayabiliyor” diyen Baskan Gültak, “Dogru olan, yapilan ne varsa kamuoyuna anlatilmasi, aktarilmasidir. Mesela İçel Gazeteciler Cemiyetimizin bugüne kadar bir binasi yoktu. Ilk kez bizim dönemimizde güzel bir bina yapip cemiyetimize teslim ettik. Lafa gelince basini, gazetecileri överler. Oysa bugüne dek birçok belediye baskani gelmis fakat bu hizmeti sunmamis. Sadece seçimden seçime gazetecileri ziyaret ediyorlardi. İçelli gazetecilerimizin kalici bir yeri dahi yoktu. Biz ise gazetecilerimize kalici, güzel, nezih bir bina kazandirdik. Çünkü biz basini, medyayi gerçekten önemsiyor, deger veriyoruz. Çünkü basin, gerçekten de demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarindan bir tanesidir” diye konustu. (Millet Haber Ajansı)
İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin katkılarıyla Anadolu Yayincilar Dernegi tarafından düzenlenen ’Medya ve Demokrasi Paneli İçel 2023’ bulusmasi, Türkiye’nin usta kalemlerini İçelli gazeteciler ve kent dinamikleri ile bir araya getirdi.

Bir otelin salonunda gerçeklestirilen panele, Aksam Gazetesi’nden Emin Pazarci, Millet Haber Ajansi’ndan Sinan Burhan, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Sahin ile Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yigitel katildi.

Bulusmaya ayrica İçel milletvekilleri Zeynep Gül Yilmaz, Ali Cumhur Taskin ve Haci Özkan, AK Parti Il Baskani Cesim Ercik, Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak’in yani sira kent basininin duayen isimleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayida konuk katildi.

“Türkiye’de medya ‘dengeye’ gelmistir”

Anadolu Yayincilar Dernegi Baskani Sinan Burhan, panelin açilisinda yaptigi konusmada, 27 Mayis Darbesi, 12 Eylül Darbesi örneklerini vererek, Türkiye’de medya ve demokrasi iliskisinin çogu zaman sorunlu oldugunu söyledi, “Türkiye’deki bütün darbelerin içerisinde mutlaka medya bir aparat olarak vardir, destekleyicisidir, yön vericisidir. 28 Subat sürecinde de dönemin Bati Çalisma Grubu ve devrin kuvvet komutanlarinin açiklamalari var. ‘Bu sefer silahsiz kuvvetler halletsin’ diye medyaya havale etmislerdi. Bir siyasi parti kapatildi, mesru bir hükümet devrildi. Yakin zamanda AK Parti’ye iliskin kapatma davasi yasadik. Ve 15 Temmuz sürecinde de bazi medya kuruluslari özellikle bunun kurgu olduguna yönelik manipülatif yayinlar yaptilar. Dolayisiyla Türkiye’de medya, her zaman darbeyi mesrulastiran veya darbeye götüren bir araç olarak ortaya çikmistir. Günümüzde de her ne kadar ‘havuz medyasi’ ya da ‘yandas medya’ gibi kavramlar kullanilsa da medyada çok sesliligi saglayan bu yapilardir. Daha önceki medya kuruluslari, plazalardan siyasete ayar ve yön vermeye çalistilar. Su anda ise Türkiye’de medya bence dengeye gelmistir. Farkli sesler, soluklar, her zaman demokrasiye katki verir” dedi.

“Önceki yöneticiler sadece övüyordu, biz ise cemiyetimize güzel bir bina kazandirdik”

Panele katilimlari nedeniyle gazetecilere ve konuklara tesekkür eden Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak ise medyanin önemine degindi, dogruyu yanlisi, iyiyi kötüyü kamuoyuna aktaran gücün basin oldugunu vurguladi. “Göreve geldigimizden beri basini ve gazetecileri çok önemsiyoruz. Çünkü kimi zaman yaptiklarinizi kamuoyuna anlatamadiginizda bir anlami kalmayabiliyor” diyen Baskan Gültak, “Dogru olan, yapilan ne varsa kamuoyuna anlatilmasi, aktarilmasidir. Mesela İçel Gazeteciler Cemiyetimizin bugüne kadar bir binasi yoktu. Ilk kez bizim dönemimizde güzel bir bina yapip cemiyetimize teslim ettik. Lafa gelince basini, gazetecileri överler. Oysa bugüne dek birçok belediye baskani gelmis fakat bu hizmeti sunmamis. Sadece seçimden seçime gazetecileri ziyaret ediyorlardi. İçelli gazetecilerimizin kalici bir yeri dahi yoktu. Biz ise gazetecilerimize kalici, güzel, nezih bir bina kazandirdik. Çünkü biz basini, medyayi gerçekten önemsiyor, deger veriyoruz. Çünkü basin, gerçekten de demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarindan bir tanesidir” diye konustu. (Millet Haber Ajansı)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber