İslam İşbirliği Teşkilatı Filistin Kararını Açıkladı!

Siyaset 16.05.2021 - 17:56, Güncelleme: 16.05.2021 - 17:56
 

İslam İşbirliği Teşkilatı Filistin Kararını Açıkladı!

İşgalci İsrail'in terör saldırılarına karşı İİT olağanüstü toplandı. Vidieokonferans ortamında toplanan İİT, toplantı sonrası sonuç bildirgesi yayınladı.

Kritik toplantı sonrası İİT sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildiride İsrail’in Filistin topraklarında işgalci bir güç olduğu ifade edilirken işgalci rejimin Filistin topraklarında hiçbir meşru hakka sahip olmadığı vurgulandı. Bildiride Filistin halkına ve topraklarına yönelik süren terör saldırıları kınanırken masum sivillerin katledildiği saldırıların tamamen ve derhal durdurulma çağrısı yapıldı. İsrail’in uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayıldığı belirtilen sonuç bildirisinde Filistin halkına yönelik saldırıların sürmesi halinde masum sivillerin hayatının daha çok tehlikeye gireceği ve saldırıların bölgedeki istikrar ve barışı tehdit etmeye devam edeceği ifade edildi. -Özellikle ramazanda daha da şiddetlenen saldırılar bölgedeki Filistinliler dahil tüm dünya Müslümanlarının inançlarına ve kutsallarına saldırıdır. Teravih ve diğer namazlarda Filistinli Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişinin engellenmesi, namaz kılanlara yönelik saldırılar insan haklarının açık bir şekilde ihlalidir. -İşgalci İsrail Mescid-i Aksa gibi Müslümanların kutsallarına yönelik saygısızlığı ve saldırılarının tümünü durdurmalı. Ayrıca İsrail, Filistin topraklarında işgalci bir güçtür ve Filistin’deki herhangi bir hakka sahip değildir. İsrail’in kendisini korumak için aldığı tüm önlem ve kararlar geçersizdir. -İsrail’in Kudüs’ün doğusu da dahil olmak üzere diğer Filistin topraklarındaki işgalini genişletmesi endişe verici bir durum. Özellikle yerleşim yerleri inşa etmenin yanı sıra Filistinli halkın evlerinden zorla çıkarılması ve gasp edilmesi yeni ayrım duvarlarını yapılması insanlık ve savaş suçudur. Tüm bu yaşananlar ne BM ne de uluslararası hukukta yeri vardır. İsrail, her geçen gün artan şiddetin sorumlusudur. 
İşgalci İsrail'in terör saldırılarına karşı İİT olağanüstü toplandı. Vidieokonferans ortamında toplanan İİT, toplantı sonrası sonuç bildirgesi yayınladı.

Kritik toplantı sonrası İİT sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildiride İsrail’in Filistin topraklarında işgalci bir güç olduğu ifade edilirken işgalci rejimin Filistin topraklarında hiçbir meşru hakka sahip olmadığı vurgulandı.
Bildiride Filistin halkına ve topraklarına yönelik süren terör saldırıları kınanırken masum sivillerin katledildiği saldırıların tamamen ve derhal durdurulma çağrısı yapıldı.

İsrail’in uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayıldığı belirtilen sonuç bildirisinde Filistin halkına yönelik saldırıların sürmesi halinde masum sivillerin hayatının daha çok tehlikeye gireceği ve saldırıların bölgedeki istikrar ve barışı tehdit etmeye devam edeceği ifade edildi.
-Özellikle ramazanda daha da şiddetlenen saldırılar bölgedeki Filistinliler dahil tüm dünya Müslümanlarının inançlarına ve kutsallarına saldırıdır. Teravih ve diğer namazlarda Filistinli Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişinin engellenmesi, namaz kılanlara yönelik saldırılar insan haklarının açık bir şekilde ihlalidir.
-İşgalci İsrail Mescid-i Aksa gibi Müslümanların kutsallarına yönelik saygısızlığı ve saldırılarının tümünü durdurmalı. Ayrıca İsrail, Filistin topraklarında işgalci bir güçtür ve Filistin’deki herhangi bir hakka sahip değildir. İsrail’in kendisini korumak için aldığı tüm önlem ve kararlar geçersizdir.
-İsrail’in Kudüs’ün doğusu da dahil olmak üzere diğer Filistin topraklarındaki işgalini genişletmesi endişe verici bir durum. Özellikle yerleşim yerleri inşa etmenin yanı sıra Filistinli halkın evlerinden zorla çıkarılması ve gasp edilmesi yeni ayrım duvarlarını yapılması insanlık ve savaş suçudur. Tüm bu yaşananlar ne BM ne de uluslararası hukukta yeri vardır. İsrail, her geçen gün artan şiddetin sorumlusudur. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber