Van’da “ 5.Geleneksel Van Gecesi Coşkusu “ Kültür,Dayanışma ve Hemşehrilik Buluşması
Van’da “ 5.Geleneksel Van Gecesi Coşkusu “ Kültür,Dayanışma ve Hemşehrilik Buluşması
VASİKAD’ın evsahipliğinde düzenlenen gecede Van’ın kültürel mirası tanıtıldı. Programa Türkiye’nin dört bir tarafından katılım sağlandı.
VASİKAD’ın evsahipliğinde düzenlenen gecede Van’ın kültürel mirası tanıtıldı. Programa Türkiye’nin dört bir tarafından katılım sağlandı.
Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği (VASİKAD) tarafından Van’da düzenlenen 5. Geleneksel Van Gecesi, yoğun katılımla ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinlikte Van’ın köklü kültürü, gelenekleri ve toplumsal dayanışma ruhu ön plana çıktı.
İzmir, İstanbul, Antalya, Balıkesir, Bursa ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinden iş dünyası temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve çok sayıda davetli geceye katıldı. Katılımcılar, Van’ın kültürel değerlerini yaşatan programla hemşehrilik bağlarını güçlendirme fırsatı buldu.
Gecenin açılış konuşmasını yapan VASİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özge Burak Değer, Van’ın kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Amacımız, kadim şehrimiz Van’ın kültürel zenginliklerini yaşatmak ve bu değerleri yeni nesillere aktarmaktır. Aynı zamanda farklı şehirlerde yaşayan hemşehrilerimizi bir araya getirerek birlik ve dayanışmamızı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
Program kapsamında yapılan konuşmaların ardından gece boyunca kültürel sunumlar, müzik dinletileri ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Katılımcılar, Van’ın geleneksel değerlerini yansıtan bu anlamlı organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
VASİKAD tarafından geleneksel hale getirilen Van Gecesi’nin, önümüzdeki yıllarda da daha geniş katılımla sürdürülmesi hedefleniyor.

Haber : Ercan Ulutaş
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.