Başkan Caner Başkale’de Göçe Dur Demeliyiz

Van Haber 22.12.2023 - 14:11, Güncelleme: 22.12.2023 - 14:11
 

Başkan Caner Başkale’de Göçe Dur Demeliyiz

Vatansever Gençler Derneği Başkale İlçe Başkanı Orhan Caner, son birkaç yıl içinde ilçe halkının büyük bölümü batıya göç ettiğini ve tüm herkese çağrıda bulunarak, “Başkale boş ilçe olmasın dedi.

Birçok medeniye beşiklik eden Van’ın birçok tarihi dokusunu içinde barındıran Başkale ilçesi, gençlere yönelik iş ve istihdam alanlarının olmamasından dolayı nüfusun yüzde 60 kısmı metropol şehirlere göç etmek zorunda kalıyor. Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Vatansever Gençler Derneği Başkale İlçe Başkanı Orhan Caner, Şehrin milletvekillerine, sivil toplum kuruluşlarına, siyasetçilerine burada açık çağrıda bulunuyoruz. Şehre 115 km uzaklıkta olan ilçemiz, sahipsizlik yüzünden adeta eriyor. Tarihi güzellikleriyle açık müze konumunda olan şirin ilçemiz, işsizlik nedeniyle gençlerimiz çaresiz haldedir. Buna bağlı olarak yoğun göç yaşanmaktadır. Ticaretin merkezi olan kentimizde sınır kapıları açılmalıdır. Çevre yolunun açılmasıyla beraber barajların ve göletlerin yapılması elzem olmuştur. Sulama kanalları da yapılarak, köy halkı için tarım ve hayvancılığı teşvik edilmelidir. Bu minvalde kadim ilçemiz Başkale özeldir. Bizler ilçemizi seviyoruz ve kalkınmasını istiyoruz”,dedi. Van Haber - Yerel Van Haber - Vanhaberleri - Yerel Haberler
Vatansever Gençler Derneği Başkale İlçe Başkanı Orhan Caner, son birkaç yıl içinde ilçe halkının büyük bölümü batıya göç ettiğini ve tüm herkese çağrıda bulunarak, “Başkale boş ilçe olmasın dedi.

Birçok medeniye beşiklik eden Van’ın birçok tarihi dokusunu içinde barındıran Başkale ilçesi, gençlere yönelik iş ve istihdam alanlarının olmamasından dolayı nüfusun yüzde 60 kısmı metropol şehirlere göç etmek zorunda kalıyor.

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Vatansever Gençler Derneği Başkale İlçe Başkanı Orhan Caner, Şehrin milletvekillerine, sivil toplum kuruluşlarına, siyasetçilerine burada açık çağrıda bulunuyoruz. Şehre 115 km uzaklıkta olan ilçemiz, sahipsizlik yüzünden adeta eriyor. Tarihi güzellikleriyle açık müze konumunda olan şirin ilçemiz, işsizlik nedeniyle gençlerimiz çaresiz haldedir. Buna bağlı olarak yoğun göç yaşanmaktadır. Ticaretin merkezi olan kentimizde sınır kapıları açılmalıdır. Çevre yolunun açılmasıyla beraber barajların ve göletlerin yapılması elzem olmuştur. Sulama kanalları da yapılarak, köy halkı için tarım ve hayvancılığı teşvik edilmelidir. Bu minvalde kadim ilçemiz Başkale özeldir. Bizler ilçemizi seviyoruz ve kalkınmasını istiyoruz”,dedi.

Van Haber - Yerel Van Haber - Vanhaberleri - Yerel Haberler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber