Umut Karademir
Köşe Yazarı
Umut Karademir
 

Yetkili Servis Sahtekarlığı

Teknolojinin gelişmesiyle beraber kullandığımız çoğu araç gereç elektronik.  Haliyle bu ürünlerin bozulması, ayıplı olması gibi nedenlerle birçoğumuz ürünleri garantiye göndeririz bu sebeple yetkili servislerle haşır neşir oluruz.  Misal bir telefon alırsınız.  Telefonda bir arıza çıkar.  Ürünü aldığınız mağazaya götürürsünüz.  Telefonunuzun garantisi de varsa,  Mağaza ürünü hemen garantiye gönderelim der.  Siz de hem benimle ilgileniyorlar diye sevinir hem de başka çareniz olmadığı için garantiye yani yetkili servise göndermeyi kabul edersiniz.  Garantiden de yüzde doksan kullanıcı hatası diye rapor gelir.  Ben hiç duymadım ki bu bizim hatamız diye kabul eden bir yetkili servis.  Telefondaki sorun gerçekten kullanıcı hatası değilse yetkili servis bunu hemen kullanıcı hatasına döndürebiliyor.  Nasıl mı?  Siz telefon alıyorsunuz.  Telefonunuzu kullanırken sizden kaynaklanmayan bir sorun çıkıyor.  Siz telefonu aldığınız firmaya götürüyorsunuz ve sizi yetkili servise yönlendiriyorlar.  Telefonu götürüp yetkili servise teslim ediyorsunuz.  Yetkili servisteki adam telefonu kontrol ediyor.  Bakıyor ki sorun firmadan kaynaklı.  Şimdi yetkili servis hata bizden kaynaklı derse ya ürünün yenisini verecekler ya da ürünün parasını iade edecekler. Firma zarara girecek.  İşte burada şeytanlık devreye giriyor.  Yetkili servisteki eleman sizden telefonu alıyor.  Siz telefonu bırakıp gittiğinizde telefonunuzu kovanın içindeki suya sokuyor.  Sonrasında sizi telefonunuzu alabilirsiniz diye arıyorlar.  Siz telefonum yapıldı diye bir hevesle gidiyorsunuz.  Gittiğinizde size bu telefonda sıvı teması var diyorlar.  Siz ne kadar itiraz etseniz de kabul ettiremiyorsunuz.  Sonra bir sinirle telefonunuzu alıp tüketici hakem heyetine şikayet etmeye gidiyorsunuz.  Benim telefonum suya düşmedi, sıvıyla temas etmedi yetkili servis beni başından atmak için sıvı teması var deyip beni gönderdi diye şikayet ediyorsunuz.  Tüketici hakem heyeti başvurunuzu kabul edip hemen bilirkişi atıyor.  Bilirkişi telefonunuzu inceliyor. Telefon gerçekten sıvıyla temas ettiği için bilirkişide raporunda sıvı teması var diyor.  Haliyle tüketici hakem heyeti sizin başvurunuzu reddetiyor.  Sizin de artık yapacağınız bir şey kalmadığı için hem telefonunuzdan oluyorsunuz hem de o kadar koşturduğunuz yanınıza kâr kalıyor.  O nedenle ki telefonunuzu garantiye verecekseniz.  Verirken oradaki yetkiliye telefonda herhangi bir sorun yoktur. Telefonda sıvı teması yoktur diye kağıt alın ve imzalatın.  Yoksa sizin de başınıza böyle durumlar gelebilir.
Ekleme Tarihi: 04 Haziran 2021 - Cuma

Yetkili Servis Sahtekarlığı

Teknolojinin gelişmesiyle beraber kullandığımız çoğu araç gereç elektronik. 
Haliyle bu ürünlerin bozulması, ayıplı olması gibi nedenlerle birçoğumuz ürünleri garantiye göndeririz bu sebeple yetkili servislerle haşır neşir oluruz. 
Misal bir telefon alırsınız. 
Telefonda bir arıza çıkar. 
Ürünü aldığınız mağazaya götürürsünüz. 
Telefonunuzun garantisi de varsa, 
Mağaza ürünü hemen garantiye gönderelim der. 
Siz de hem benimle ilgileniyorlar diye sevinir hem de başka çareniz olmadığı için garantiye yani yetkili servise göndermeyi kabul edersiniz. 
Garantiden de yüzde doksan kullanıcı hatası diye rapor gelir. 
Ben hiç duymadım ki bu bizim hatamız diye kabul eden bir yetkili servis. 
Telefondaki sorun gerçekten kullanıcı hatası değilse yetkili servis bunu hemen kullanıcı hatasına döndürebiliyor. 
Nasıl mı? 
Siz telefon alıyorsunuz. 
Telefonunuzu kullanırken sizden kaynaklanmayan bir sorun çıkıyor. 
Siz telefonu aldığınız firmaya götürüyorsunuz ve sizi yetkili servise yönlendiriyorlar. 
Telefonu götürüp yetkili servise teslim ediyorsunuz. 
Yetkili servisteki adam telefonu kontrol ediyor. 
Bakıyor ki sorun firmadan kaynaklı. 
Şimdi yetkili servis hata bizden kaynaklı derse ya ürünün yenisini verecekler ya da ürünün parasını iade edecekler. Firma zarara girecek. 
İşte burada şeytanlık devreye giriyor. 
Yetkili servisteki eleman sizden telefonu alıyor. 
Siz telefonu bırakıp gittiğinizde telefonunuzu kovanın içindeki suya sokuyor. 
Sonrasında sizi telefonunuzu alabilirsiniz diye arıyorlar. 
Siz telefonum yapıldı diye bir hevesle gidiyorsunuz. 
Gittiğinizde size bu telefonda sıvı teması var diyorlar. 
Siz ne kadar itiraz etseniz de kabul ettiremiyorsunuz. 
Sonra bir sinirle telefonunuzu alıp tüketici hakem heyetine şikayet etmeye gidiyorsunuz. 
Benim telefonum suya düşmedi, sıvıyla temas etmedi yetkili servis beni başından atmak için sıvı teması var deyip beni gönderdi diye şikayet ediyorsunuz. 
Tüketici hakem heyeti başvurunuzu kabul edip hemen bilirkişi atıyor. 
Bilirkişi telefonunuzu inceliyor. Telefon gerçekten sıvıyla temas ettiği için bilirkişide raporunda sıvı teması var diyor. 
Haliyle tüketici hakem heyeti sizin başvurunuzu reddetiyor. 
Sizin de artık yapacağınız bir şey kalmadığı için hem telefonunuzdan oluyorsunuz hem de o kadar koşturduğunuz yanınıza kâr kalıyor. 
O nedenle ki telefonunuzu garantiye verecekseniz. 
Verirken oradaki yetkiliye telefonda herhangi bir sorun yoktur. Telefonda sıvı teması yoktur diye kağıt alın ve imzalatın. 
Yoksa sizin de başınıza böyle durumlar gelebilir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber