Mehmet Can Güneş
Köşe Yazarı
Mehmet Can Güneş
 

KREDİ KARTI VE BANKALAR

  Selam aleyküm kıymetli Yerelvanhaber okucuları; Ben Mehmet Can Güneş. Bundan sonra her hafta bir bilgilendirme makalesiyle birlikte siz kıymetli okurlar için Yerelvanhaber sayfalarında olacağız. İlk makalem kredi kartlar ve bankalar ile ilgili olacak. Hadi Bismillah diyerek makalemize geçeli. Bankalar kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Bankalar kredi kartı vermek ve dağıtmak için değişik yollara baş vururlar, yaltaklanırlar, adeta tak, vatandaşı tuzağa düşürene kadar. Ancak Vatandaş kredi kartı aldıktan sonra almadan önceki yaltaklanması yerine tam bir tuzaklar silsilesi ile karşı karşıya kalır. Tuzaklardan yükselen feryatları ise hiç duyulmaz. Bankalarda yatan vatandaşların paraları siber saldırılar karsısında nötr pozisyonu takınırlar. Çalınan paralarının bulunması, izinin takip edilmesi, tahsil edilmesi haklarına karşı tamamen sessiz sedasız olup üç maymun rolüne girerler Oysa Bankalar ilgili kanununda müşterileri için en yüksek güvenlik tedbirlerini almak zorundalar. Tüketiciler Derneğine iletilen çok vahim bir ibretlik hadise : Bankadan adına kredi kartı ile hırsızlarca kredi çekilen vatandaş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunur, Ancak savcılık pek ilgilenmez parası çalınan yüreği yanan vatandaşın gayretleri sonucunda paranın izi takip edilerek hırsızlar bulunur. Çalınan paralar iz sürümü esnasında suç Örgütü tespit edilir. Burada durun: "tespit edilen hırsızlar cezalandırılacakları yerde tam tersine ÖDÜL anlamı taşıyan bir tavırla hiç bir şey olmamış gibi sessiz kalıp vatandaşa araştırıyoruz. Sabırlı olun denilip vatandaşla adeta dalga geçiliyor. Durum bu... Memleketimizden manidar bir adalet manzarası... Veya suç işleme cenneti, Ülkemiz bir hukuk devleti imiş Buyurun size hukuk devleti manzaraları.. Bir sonraki köşe yazımda buluşmak üzere selam ve dua ile kalın.
Ekleme Tarihi: 10 Kasım 2023 - Cuma

KREDİ KARTI VE BANKALAR

 

Selam aleyküm kıymetli Yerelvanhaber okucuları;

Ben Mehmet Can Güneş. Bundan sonra her hafta bir bilgilendirme makalesiyle birlikte siz kıymetli okurlar için Yerelvanhaber sayfalarında olacağız. İlk makalem kredi kartlar ve bankalar ile ilgili olacak.

Hadi Bismillah diyerek makalemize geçeli.

Bankalar kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Bankalar kredi kartı vermek ve dağıtmak için değişik yollara baş vururlar, yaltaklanırlar, adeta tak, vatandaşı tuzağa düşürene kadar.

Ancak Vatandaş kredi kartı aldıktan sonra almadan önceki yaltaklanması yerine tam bir tuzaklar silsilesi ile karşı karşıya kalır. Tuzaklardan yükselen feryatları ise hiç duyulmaz.

Bankalarda yatan vatandaşların paraları siber saldırılar karsısında nötr pozisyonu takınırlar. Çalınan paralarının bulunması, izinin takip edilmesi, tahsil edilmesi haklarına karşı tamamen sessiz sedasız olup üç maymun rolüne girerler

Oysa Bankalar ilgili kanununda müşterileri için en yüksek güvenlik tedbirlerini almak zorundalar.

Tüketiciler Derneğine iletilen çok vahim bir ibretlik hadise :

Bankadan adına kredi kartı ile hırsızlarca kredi çekilen vatandaş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunur, Ancak savcılık pek ilgilenmez parası çalınan yüreği yanan vatandaşın gayretleri sonucunda paranın izi takip edilerek hırsızlar bulunur. Çalınan paralar iz sürümü esnasında suç Örgütü tespit edilir.

Burada durun: "tespit edilen hırsızlar cezalandırılacakları yerde tam tersine ÖDÜL anlamı taşıyan bir tavırla hiç bir şey olmamış gibi sessiz kalıp vatandaşa araştırıyoruz. Sabırlı olun denilip vatandaşla adeta dalga geçiliyor.

Durum bu...

Memleketimizden manidar bir adalet manzarası...

Veya suç işleme cenneti,

Ülkemiz bir hukuk devleti imiş

Buyurun size hukuk devleti manzaraları..

Bir sonraki köşe yazımda buluşmak üzere selam ve dua ile kalın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber