İSLAM DUMAN
Köşe Yazarı
İSLAM DUMAN
 

AHİR ZAMAN HOCALARI

Esefle ifade etmek isterim ki  Dini anlatacak kişilerden ziyade dini yaşayan insanlara ihtiyacımız var... Daha ucuz ve masrafsız olduğu için mi  bu kadar dini anlatmaya meraklı kişiler var yoksa gerçektende kemale erismislerde biz mi geride kaldık?!!!  Din pazarında hoca kılıklı insanların din adına laubaliklerini ve hezayamlarini dinlemekten usanan hatta vaaz manyağı olan bu milletin yakasından düştüklerini ne zaman göreceğiz ? Bununla birlikte gerçek anlamda dini anlatan hocaların varlığını ne zaman göreceğiz  Acaba bu nu daha hakeetmedik mi ? Esnafından,doktorundan,savcisindan,kuyumcusundan tutun herkes bir sohbet halkası kurmuş birbirine dini anlatıyor.... Bu kadar ihl,bu kadar diyanet görevlileri bu kadar sohpet halkaları varken neden gün geçtikçe ahlaki erezyonlarin altında boğuluyoruz ? Acaba dini anlatan benim savcım parmakla gösterilen adil kararlarıyla bilinen hakkaniyetli bir savcı olsaydı daha tesirli olmaz mıydı? Bunlar nefsin bir oyunu olabilir mi ? Çünkü asıl imtihanı olan adalet terazisi ile sinanmakta. Veya Kuyumcu kardeşim zekatı vermede öncü ve örnek olacağına zekâtın faziletini basbas bağırarak anlatması sizede abes gelmiyor mu? Veya gerek sosyal ağlarda gerekse sohbet halkalarinda eksik ve kıt bilgilerle faydalı olmaya çalışan doktor bey alanında uzmanlaşmış, halkın ve hakkın takdirine mazhar olması daha faziletli bir davranış olmazmiydi mı? Velhasıl her nekadar kasanin, nisanın ve makamın altında ezilmemis,ahlâkî olgunluğa ulaşmış kişiliğinden ve ilkelerinden taviz vermeyen erlere hasret kalsakta dananın altında buzağı aramanın faydası olmayacaktır. Ümitsizliğe kapılmadan önce kendimizi iyi yetiştirip,dinimizi sağlam kaynaklardan en az ticaretimiz kadar öğrenmeli örnek bir şahsiyet sahibi olmalıyız. Sizden ricamız lütfen gölge yapmayın başka lütuf istemeyiz... Selametle kalın                         
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2024 - Pazartesi

AHİR ZAMAN HOCALARI

Esefle ifade etmek isterim ki 
Dini anlatacak kişilerden ziyade dini yaşayan insanlara ihtiyacımız var...
Daha ucuz ve masrafsız olduğu için mi  bu kadar dini anlatmaya meraklı kişiler var yoksa gerçektende kemale erismislerde biz mi geride kaldık?!!!
 Din pazarında hoca kılıklı insanların din adına laubaliklerini ve hezayamlarini dinlemekten usanan hatta vaaz manyağı olan bu milletin yakasından düştüklerini ne zaman göreceğiz ?
Bununla birlikte gerçek anlamda dini anlatan hocaların varlığını ne zaman göreceğiz 
Acaba bu nu daha hakeetmedik mi ?
Esnafından,doktorundan,savcisindan,kuyumcusundan tutun herkes bir sohbet halkası kurmuş birbirine dini anlatıyor....
Bu kadar ihl,bu kadar diyanet görevlileri bu kadar sohpet halkaları varken neden gün geçtikçe ahlaki erezyonlarin altında boğuluyoruz ?
Acaba dini anlatan benim savcım parmakla gösterilen adil kararlarıyla bilinen hakkaniyetli bir savcı olsaydı daha tesirli olmaz mıydı?
Bunlar nefsin bir oyunu olabilir mi ?
Çünkü asıl imtihanı olan adalet terazisi ile sinanmakta.
Veya Kuyumcu kardeşim zekatı vermede öncü ve örnek olacağına zekâtın faziletini basbas bağırarak anlatması sizede abes gelmiyor mu?
Veya gerek sosyal ağlarda gerekse sohbet halkalarinda eksik ve kıt bilgilerle faydalı olmaya çalışan doktor bey alanında uzmanlaşmış, halkın ve hakkın takdirine mazhar olması daha faziletli bir davranış olmazmiydi mı?
Velhasıl her nekadar kasanin, nisanın ve makamın altında ezilmemis,ahlâkî olgunluğa ulaşmış kişiliğinden ve ilkelerinden taviz vermeyen erlere hasret kalsakta dananın altında buzağı aramanın faydası olmayacaktır.
Ümitsizliğe kapılmadan önce kendimizi iyi yetiştirip,dinimizi sağlam kaynaklardan en az ticaretimiz kadar öğrenmeli örnek bir şahsiyet sahibi olmalıyız.
Sizden ricamız lütfen gölge yapmayın başka lütuf istemeyiz...
Selametle kalın 
                       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber