Van'ın en sessiz kafesi

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.06.2021 - 17:15, Güncelleme: 07.06.2021 - 17:15
 

Van'ın en sessiz kafesi

Van’ın İpekyolu ilçesinde işitme engellilerin bir araya gelme fırsatı bulduğu “Konuşan Eller Kafe” işitme engelli vatandaşların durağı oldu.

İpekyolu İlçesi Bahçıvan Mahallesi’nde hizmete açılan “konuşan eller kafe”, Van’da yaşayan işitme engelli vatandaşları buluşturuyor. Moral bulmaları amacıyla açılan kafeye gelen işitme engelliler, işaret diliyle birbirleriyle sohbet ediyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan işletme sahibi Mahmutan Kaya, kendisi gibi işitme engeli olan vatandaşların diğer işletmelerde karşılaştıkları zorlukları yaşamamaları için bu sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyledi. Geçmiş dönemde işitme engelli olduğu için iş imkânı bulamadığını sözlerine ekleyen Kaya, şunları kaydetti: “Benim gibi birçok işitme engelli arkadaşım iş başvurularında hep olumsuzlukla karşılaşıyor. Açmış olduğumuz işletmede misafirlerimizin işitme engelli olduğu gibi, çalışanların da işitme engellilerden oluşturmaktayız. Burada oturup günün yorgunluğu atan misafirlerimiz aynı zamanda bir birleriyle iletişim kurabilecekleri kişilerle sohbet etme fırsatı buluyorlar. Tüm vatandaşlarımızı işletmemize bekliyoruz” “ÇAY İÇERKEN İŞARET DİLİ ÖĞRENECEKLER” Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk ise, Bu işletmeyi kurarken sadece işitme engelli vatandaşlar değil, normal vatandaşlarımız içinde kullanım alanı oluşturduklarını belirterek, “İşletmemize gelecek vatandaşlarımız için her masaya işaret dili simgelerinin bulunduğu menü katalogları ile birlikte işitme engelli çalışanlarla hem iletişim kurmalarını hem de işaret dilini öğrenmelerine katkı sunacak bir mekan haline getirdik. Van’da ilk olan bu işletmenin Vanlılara hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
Van’ın İpekyolu ilçesinde işitme engellilerin bir araya gelme fırsatı bulduğu “Konuşan Eller Kafe” işitme engelli vatandaşların durağı oldu.

İpekyolu İlçesi Bahçı van Mahallesi’nde hizmete açılan “konuşan eller kafe”, Van’da yaşayan işitme engelli vatandaşları buluşturuyor. Moral bulmaları amacıyla açılan kafeye gelen işitme engelliler, işaret diliyle birbirleriyle sohbet ediyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan işletme sahibi Mahmutan Kaya, kendisi gibi işitme engeli olan vatandaşların diğer işletmelerde karşılaştıkları zorlukları yaşamamaları için bu sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyledi.
Geçmiş dönemde işitme engelli olduğu için iş imkânı bulamadığını sözlerine ekleyen Kaya, şunları kaydetti:

“Benim gibi birçok işitme engelli arkadaşım iş başvurularında hep olumsuzlukla karşılaşıyor. Açmış olduğumuz işletmede misafirlerimizin işitme engelli olduğu gibi, çalışanların da işitme engellilerden oluşturmaktayız. Burada oturup günün yorgunluğu atan misafirlerimiz aynı zamanda bir birleriyle iletişim kurabilecekleri kişilerle sohbet etme fırsatı buluyorlar. Tüm vatandaşlarımızı işletmemize bekliyoruz”

“ÇAY İÇERKEN İŞARET DİLİ ÖĞRENECEKLER”
Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk ise, Bu işletmeyi kurarken sadece işitme engelli vatandaşlar değil, normal vatandaşlarımız içinde kullanım alanı oluşturduklarını belirterek, “İşletmemize gelecek vatandaşlarımız için her masaya işaret dili simgelerinin bulunduğu menü katalogları ile birlikte işitme engelli çalışanlarla hem iletişim kurmalarını hem de işaret dilini öğrenmelerine katkı sunacak bir mekan haline getirdik. Van’da ilk olan bu işletmenin Vanlılara hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber