Vangölü Sahilleri Gasp Mı Ediliyor?

Gündem 20.08.2023 - 20:26, Güncelleme: 20.08.2023 - 20:26
 

Vangölü Sahilleri Gasp Mı Ediliyor?

Tertemiz mavi sularıyla bir doğa harikası olan Vangölü sahili büyük tehlikelerle karşı karşıya.

Dünyanın en büyük sodalı gölü olma özelliğinin yanında Türkiye'ninde en büyük gölü olan Vangölü, yazlık sahiplerinin uyguladığı hukuksuz ve ilkel yöntemlerle gasp edildiği görülüyor. Şehrivan Gazetesi haberine göre: Edremit’te kamu kurumlarının, Tuşba’da ise yazlık sahiplerinin kapattığı sahillerde göle ulaşmak adeta imkansız hale gelirken, bu anlamdaki zorbalık hız kesmeden devam ediyor. Yıllardır dile getirilmesine rağmen Mollakasım’da yazlık sahipleri belli alanlara demir kapılar yapıp sahile girişi yasaklarken, bölgenin neredeyse tamamında yollar “Çıkmaz sokak” denilerek vatandaşa kapatılıyor. Ortak kullanıma müsait sadece birkaç küçük alanın bulunduğu Mollakasım ve Ayasın gibi alanlarda vatandaşın sahile ulaşması için yol kapatmadan sonra şu sıralar da belli alanlarda hendekler kazıldığı görüldü. Bu uygulamanın belli başlı yerlerde yapıldığı gözlenirken, durumu gören vatandaşlar tepki gösterdi. Birçok bölgede yollara hendekler kazan mülk sahipleri vatandaşın denize ulaşmasının önüne geçmeye çalışırken bu durum vatandaşların da tepkisini çekmeye başladı. Yaz boyunca yapılan çağrılara rağmen belediyeler konuyla ilgili adım atmazken, sahil işgalleri ile ilgili son uygulamalar vatandaşın adeta isyan etmesine neden oldu.
Tertemiz mavi sularıyla bir doğa harikası olan Vangölü sahili büyük tehlikelerle karşı karşıya.

Dünyanın en büyük sodalı gölü olma özelliğinin yanında Türkiye'ninde en büyük gölü olan Vangölü, yazlık sahiplerinin uyguladığı hukuksuz ve ilkel yöntemlerle gasp edildiği görülüyor.
Şehri van Gazetesi haberine göre: Edremit’te kamu kurumlarının, Tuşba’da ise yazlık sahiplerinin kapattığı sahillerde göle ulaşmak adeta imkansız hale gelirken, bu anlamdaki zorbalık hız kesmeden devam ediyor.
Yıllardır dile getirilmesine rağmen Mollakasım’da yazlık sahipleri belli alanlara demir kapılar yapıp sahile girişi yasaklarken, bölgenin neredeyse tamamında yollar

“Çıkmaz sokak” denilerek vatandaşa kapatılıyor.


Ortak kullanıma müsait sadece birkaç küçük alanın bulunduğu Mollakasım ve Ayasın gibi alanlarda vatandaşın sahile ulaşması için yol kapatmadan sonra şu sıralar da belli alanlarda hendekler kazıldığı görüldü. Bu uygulamanın belli başlı yerlerde yapıldığı gözlenirken, durumu gören vatandaşlar tepki gösterdi.
Birçok bölgede yollara hendekler kazan mülk sahipleri vatandaşın denize ulaşmasının önüne geçmeye çalışırken bu durum vatandaşların da tepkisini çekmeye başladı.
Yaz boyunca yapılan çağrılara rağmen belediyeler konuyla ilgili adım atmazken, sahil işgalleri ile ilgili son uygulamalar vatandaşın adeta isyan etmesine neden oldu.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber