Vangölü Sahilinde Hayrete Düşüren Görüntüler

Gündem 03.08.2022 - 00:57, Güncelleme: 03.08.2022 - 01:03
 

Vangölü Sahilinde Hayrete Düşüren Görüntüler

Sahile sıfır noktada olan Bardakçı mahallesinin kanalizasyonu olmadığından dolayı fosseptik çukurlarından taşan lağım suları Vangölü sahiline akarak, büyük bir kirliliğe neden olmaktadır.

 Sahile sıfır noktada olan Bardakçı mahalllesinin  kanalizasyonu olmadığından dolayı fosektif çukurlarından taşan lağım suları Vangölü sahiline akarak, büyük bir kirliliğe neden olmaktadır. Van merkez mahallelerinden biri Bardakçı mahallesinde kanalizyon olmadığından dolayı pis lağım suları Vangölü ve sahiline akarak,büyük bir endişeyi  beraberinde getiriyor.  Yerelvanhaber Vatsap ihbar hattında bize ulaşan okuyucumuzun attığı görüntülere balıldığında adeta Vangölü ve sahili talan oluyor. BARDAKÇI MAHALLESİ BİLİM ADAMI YETŞTİREN Y.Y.Ü BİTİŞİĞİ  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bitişiği olan Bardakçı Mahallesinin lağım sularının sahile akmasına birilleri duyarsız kalıyor.  Her yıl yüzlerce bilim adamı yetiştiren Y.Y.Ü'e komşu olan mahallede olup bitenler hayrete düşürüyor. MAVİ BAYRAKLI HALK PLAJINA 15 KM MESAFEDE  Tuşba Belediyesi tarafından hizmete açılan Mavi Bayraklı Halk Plajına yaklaşık 15 km mesafede olan Bardakçı mahallesinin kanalizasyon atıkları Vangölüne akmasına duyarsız kalan yetkililere büyük tepki geliyor. TURİZM POTANSİYELİ OLAN BARDAKÇI MAHALLESİ KADERİNE TERK EDİLMİŞ Vatsap ihbar hattında gazetemize ulaşan mahalle sakinlerinin tepkisi dinmek bilmiyor. Gazetemize yapılan açıklamada" Mahallemiz turizm için büyük bir şans. Hiç biryerde olmayan kumsal alan burada mevcut. Sahile sıfır olmamaızdan dolayı bu olayları bilmeyen çok sayıda vatandaşlarımız piknik için veye denize girmek için geliyorlar. Gördükleri manzara karşısında şoke olan vatandaşlar " Bu manzara ilkel zihniyetin ürünüdür" diyerek, mahallemizden ayrılmak zorunda kalıyorlar. Çocuklarımız serinlemek için kirli lağım sularına aldırış etmeden denize girerek sağlıklarını tehlikeye atıyorla.  İlgili Belediyenin ve yetkili makamların harekete geçmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.  
Sahile sıfır noktada olan Bardakçı mahallesinin kanalizasyonu olmadığından dolayı fosseptik çukurlarından taşan lağım suları Vangölü sahiline akarak, büyük bir kirliliğe neden olmaktadır.

 Sahile sıfır noktada olan Bardakçı mahalllesinin  kanalizasyonu olmadığından dolayı fosektif çukurlarından taşan lağım suları Vangölü sahiline akarak, büyük bir kirliliğe neden olmaktadır.


Van merkez mahallelerinden biri Bardakçı mahallesinde kanalizyon olmadığından dolayı pis lağım suları Vangölü ve sahiline akarak,büyük bir endişeyi  beraberinde getiriyor. 
Yerelvanhaber Vatsap ihbar hattında bize ulaşan okuyucumuzun attığı görüntülere balıldığında adeta Vangölü ve sahili talan oluyor.

BARDAKÇI MAHALLESİ BİLİM ADAMI YETŞTİREN Y.Y.Ü BİTİŞİĞİ 


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bitişiği olan Bardakçı Mahallesinin lağım sularının sahile akmasına birilleri duyarsız kalıyor. 
Her yıl yüzlerce bilim adamı yetiştiren Y.Y.Ü'e komşu olan mahallede olup bitenler hayrete düşürüyor.

MAVİ BAYRAKLI HALK PLAJINA 15 KM MESAFEDE 


Tuşba Belediyesi tarafından hizmete açılan Mavi Bayraklı Halk Plajına yaklaşık 15 km mesafede olan Bardakçı mahallesinin kanalizasyon atıkları Vangölüne akmasına duyarsız kalan yetkililere büyük tepki geliyor.

TURİZM POTANSİYELİ OLAN BARDAKÇI MAHALLESİ KADERİNE TERK EDİLMİŞ


Vatsap ihbar hattında gazetemize ulaşan mahalle sakinlerinin tepkisi dinmek bilmiyor.
Gazetemize yapılan açıklamada" Mahallemiz turizm için büyük bir şans. Hiç biryerde olmayan kumsal alan burada mevcut. Sahile sıfır olmamaızdan dolayı bu olayları bilmeyen çok sayıda vatandaşlarımız piknik için veye denize girmek için geliyorlar. Gördükleri manzara karşısında şoke olan vatandaşlar " Bu manzara ilkel zihniyetin ürünüdür" diyerek, mahallemizden ayrılmak zorunda kalıyorlar. Çocuklarımız serinlemek için kirli lağım sularına aldırış etmeden denize girerek sağlıklarını tehlikeye atıyorla. 
İlgili Belediyenin ve yetkili makamların harekete geçmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber