Van’daki çocuklara müjde!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2021 - 22:49, Güncelleme: 01.03.2021 - 22:49
 

Van’daki çocuklara müjde!

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 1999’dan bu yana faaliyet gösteren Van’daki eğitim parkının yerine yepyeni, modern ve çevreci bir park inşa etmek için çalışmalara başladı. 2008 yılında hayatını kaybeden miras bağışçısı Nirun Şahingiray’ın adını yaşatacak olan eğitim parkının inşaatına Haziran’da başlanacak. 2021 yılının Aralık ayında açılması planlanan Nirun Şahingiray Eğitim Parkı, yılda 5 bin çocuğa nitelikli eğitim desteği sunacak. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 1999 yılından bu yana 3.135 gönüllüsünün desteği ile faaliyetlerini sürdürmekte olan ve bu güne kadar 132 bini aşkın çocuğu nitelikli eğitim desteği ile buluşturan Van’daki eğitim parkını yenileme kararı aldı. Pandemi nedeniyle etkinliklerine geçen yıl ara verilen eğitim parkının yerine yepyeni, modern ve çevreci bir eğitim parkı inşa etmek için çalışmalar 2020’nin sonunda başladı. Yeni eğitim parkı, 2008 yılında hayatını kaybeden miras bağışçısı Nirun Şahingiray’ın adını yaşatacak. Konsept proje seçildi Nirun Şahingiray Eğitim Parkı’nın hazırlıklarında ilk etap geride kaldı. Vakfın eğitim mimarisi alanında yaptığı araştırmalar; gönüllü, veli, öğretmen, üniversite temsilcileri ve saha çalışanlarının katıldığı çalıştaylar, etkinlik noktalarına gelen çocuklardan alınan geri bildirimlerle ortaya konulan mimari gereksinimler doğrultusunda, 8 mimarlık ofisiyle konsept proje çalışması gerçekleştirildi. Detaylı ve uzun soluklu değerlendirmelerin ardından PAB Mimarlık’ın hazırladığı proje ile ilerleme kararı alındı. Şimdi sıra inşaatta Sürdürülebilir mimarisi, teknoloji altyapısı, spor alanları, açık alan düzenlemesi ve fonksiyonel iç mimarisiyle çocuk dostu mekan olarak tasarlanan Nirun Şahingiray Eğitim Parkının inşaat çalışmalarına önümüzdeki Haziran ayında başlanması, açılışın ise Aralık ayında yapılması planlanıyor. Eğitim Parkı hizmete açıldığında, yılda 5 bin çocuğa nitelikli eğitim desteği sunabilecek. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında: Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 25 yerleşik ilde 8 Eğitim Parkı, 30 Öğrenim Birimi, 20 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası iş birlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 1999’dan bu yana faaliyet gösteren Van’daki eğitim parkının yerine yepyeni, modern ve çevreci bir park inşa etmek için çalışmalara başladı.

2008 yılında hayatını kaybeden miras bağışçısı Nirun Şahingiray’ın adını yaşatacak olan eğitim parkının inşaatına Haziran’da başlanacak. 2021 yılının Aralık ayında açılması planlanan Nirun Şahingiray Eğitim Parkı, yılda 5 bin çocuğa nitelikli eğitim desteği sunacak.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 1999 yılından bu yana 3.135 gönüllüsünün desteği ile faaliyetlerini sürdürmekte olan ve bu güne kadar 132 bini aşkın çocuğu nitelikli eğitim desteği ile buluşturan Van’daki eğitim parkını yenileme kararı aldı. Pandemi nedeniyle etkinliklerine geçen yıl ara verilen eğitim parkının yerine yepyeni, modern ve çevreci bir eğitim parkı inşa etmek için çalışmalar 2020’nin sonunda başladı. Yeni eğitim parkı, 2008 yılında hayatını kaybeden miras bağışçısı Nirun Şahingiray’ın adını yaşatacak.

Konsept proje seçildi

Nirun Şahingiray Eğitim Parkı’nın hazırlıklarında ilk etap geride kaldı. Vakfın eğitim mimarisi alanında yaptığı araştırmalar; gönüllü, veli, öğretmen, üniversite temsilcileri ve saha çalışanlarının katıldığı çalıştaylar, etkinlik noktalarına gelen çocuklardan alınan geri bildirimlerle ortaya konulan mimari gereksinimler doğrultusunda, 8 mimarlık ofisiyle konsept proje çalışması gerçekleştirildi. Detaylı ve uzun soluklu değerlendirmelerin ardından PAB Mimarlık’ın hazırladığı proje ile ilerleme kararı alındı.

Şimdi sıra inşaatta

Sürdürülebilir mimarisi, teknoloji altyapısı, spor alanları, açık alan düzenlemesi ve fonksiyonel iç mimarisiyle çocuk dostu mekan olarak tasarlanan Nirun Şahingiray Eğitim Parkının inşaat çalışmalarına önümüzdeki Haziran ayında başlanması, açılışın ise Aralık ayında yapılması planlanıyor. Eğitim Parkı hizmete açıldığında, yılda 5 bin çocuğa nitelikli eğitim desteği sunabilecek.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 25 yerleşik ilde 8 Eğitim Parkı, 30 Öğrenim Birimi, 20 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası iş birlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber