Van'da mahalle sakinleri su sorunu yaşıyor!

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.06.2021 - 18:27, Güncelleme: 09.06.2021 - 18:27
 

Van'da mahalle sakinleri su sorunu yaşıyor!

Van Büyük Şehir Belediyesine 9 km uzaklıkta bulunan Yedikilise (Bakraçlı) mahallesi su sorunuyla boğuşuyor. Mahalle sakinleri yıllardır Van’dan gönderilen su tankerleri ile su ihtiyaçlarını karşılanıyor. Köyde Van depremi sonrası 90 konut yapılmasına rağmen su sorunu çözülmedi.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Yedikilise (Aşağı Bakraçlı) Mahallesi’nde yaşanan su sorunu yurttaşları canından bezdirdi. 2011 yılında meydana gelen depremde evleri yıkılan mahalle sakinleri 2015-2016 yılların da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan evlere taşındı. Buraya taşınan yurttaşlar o tarihten beri su sorunu yaşıyor. Yetkili mercilere defalarca başvuruda bulunduklarını dile getiren mağdurlar şu ana kadar sorunun çözümüne dair bir sonuç almış değiller.  Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (VASKİ) tarafından gönderilen tankerler ile su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan yurttaşlar, su sorununun çözülmesini bekliyor. ‘BURADAN GÖÇ ETMEMİZİ İSTİYORLAR’ “Bizim sorunumuz 2011 yılında deprem ile beraber başladı. Biz şu an 2021 yılındayız sorunlarımız hâlâ devam ediyor” diyen mahalle sakinlerinden Hediye Çok yaşanan duruma tepki göstererek, “ 2011 yılında deprem bizi vurdu, evlerimiz yıkıldı, o soğukta perişan olduk. 2016 yılında evlerimize taşındık. Biz 2016 yılından bu yana evlerimizde su akıtamadık. Musluklarımızın hiçbirinde su akmıyor. Ne çamaşır yıkayabiliyoruz, ne de bulaşık yıkayabiliyoruz. Biz bu perişanlığı kaç yıl daha çekeceğiz? VASKİ’ye, belediyeye başvuruda bulunuldu. Şehir merkezine 1 km ötedeyiz. 1 km ötemizde doğalgaz, su, elektrik bütün alt yapı çalışmaları tamam iken bizim bu kadar yakın mesafede bu sıkıntıyı çekiyor olmamız bize gına getirdi. Biz resmen cezalandırılmışız. Buradan göç etmemizi istiyorlar” dedi.  '4 YILDIR SU SORUNU YAŞIYORUZ' Gerekli mercilere müracaat ettikleri halde bir sonuç alamadıklarını belirten köy muhtar azası Harun Sihet, susuzlukla mücadele ettiklerini vurguladı.  Köylerinde yaklaşık 4 yıldır su sorunu yaşandığını aktaran Sihet, “2015 yılında bize yapılan il afet konutlarındaki alt yapı sorunu bugüne kadar devam ediyor. Biz gerekli mercilere, resmî dairelere başvurumuzu yaptık ama ilgilenen, sorunu çözen bir kurum olmadı” diye konuştu.  Gazete Emek
Van Büyük Şehir Belediyesine 9 km uzaklıkta bulunan Yedikilise (Bakraçlı) mahallesi su sorunuyla boğuşuyor. Mahalle sakinleri yıllardır Van’dan gönderilen su tankerleri ile su ihtiyaçlarını karşılanıyor. Köyde Van depremi sonrası 90 konut yapılmasına rağmen su sorunu çözülmedi.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Yedikilise (Aşağı Bakraçlı) Mahallesi’nde yaşanan su sorunu yurttaşları canından bezdirdi. 2011 yılında meydana gelen depremde evleri yıkılan mahalle sakinleri 2015-2016 yılların da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan evlere taşındı. Buraya taşınan yurttaşlar o tarihten beri su sorunu yaşıyor. Yetkili mercilere defalarca başvuruda bulunduklarını dile getiren mağdurlar şu ana kadar sorunun çözümüne dair bir sonuç almış değiller. 

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (VASKİ) tarafından gönderilen tankerler ile su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan yurttaşlar, su sorununun çözülmesini bekliyor.

‘BURADAN GÖÇ ETMEMİZİ İSTİYORLAR’

“Bizim sorunumuz 2011 yılında deprem ile beraber başladı. Biz şu an 2021 yılındayız sorunlarımız hâlâ devam ediyor” diyen mahalle sakinlerinden Hediye Çok yaşanan duruma tepki göstererek, “ 2011 yılında deprem bizi vurdu, evlerimiz yıkıldı, o soğukta perişan olduk. 2016 yılında evlerimize taşındık. Biz 2016 yılından bu yana evlerimizde su akıtamadık. Musluklarımızın hiçbirinde su akmıyor. Ne çamaşır yıkayabiliyoruz, ne de bulaşık yıkayabiliyoruz. Biz bu perişanlığı kaç yıl daha çekeceğiz? VASKİ’ye, belediyeye başvuruda bulunuldu. Şehir merkezine 1 km ötedeyiz. 1 km ötemizde doğalgaz, su, elektrik bütün alt yapı çalışmaları tamam iken bizim bu kadar yakın mesafede bu sıkıntıyı çekiyor olmamız bize gına getirdi. Biz resmen cezalandırılmışız. Buradan göç etmemizi istiyorlar” dedi. 

'4 YILDIR SU SORUNU YAŞIYORUZ'

Gerekli mercilere müracaat ettikleri halde bir sonuç alamadıklarını belirten köy muhtar azası Harun Sihet, susuzlukla mücadele ettiklerini vurguladı. 

Köylerinde yaklaşık 4 yıldır su sorunu yaşandığını aktaran Sihet, “2015 yılında bize yapılan il afet konutlarındaki alt yapı sorunu bugüne kadar devam ediyor. Biz gerekli mercilere, resmî dairelere başvurumuzu yaptık ama ilgilenen, sorunu çözen bir kurum olmadı” diye konuştu. 

Gazete Emek

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber