VAN'DA ÇEYREK ASIRLIK DÖŞEME USTASI ABDULKERİM HALLAÇ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2021 - 13:41, Güncelleme: 06.03.2021 - 13:41
 

VAN'DA ÇEYREK ASIRLIK DÖŞEME USTASI ABDULKERİM HALLAÇ

Ülkemizde sanatkârlar zor yetişir. Ama yetişen ve sabırlı bir şekilde ömrünü sanatına veren sanatkârlar da yok değil. Bunlardan biri de Van'lı Döşeme Ustası sanatkar Abdulkerim Hallaç. Aileden gelen ve yaklaşık yirmibeş yıldır yani çeyrek asırdır koltuk, çekyat, sandalye,baza ve bilimum döşeme işleri ile uğraşan Abdulkerim Hallaç ile sizler için kısa bir röportaj yaptık. Gazetemize konuşan Hallaç " Ben kendimi bildim bileli döşeme işi ile uğraşıyorum. Aileden gelen bu mesleği çalışanlarımız ile birlikte sürdürmeye gayret ediyoruz. Özellikle bana bu mesleği öğreten ve sevdiren ustam Hüseyin Özdağ'a minnettarım ve sonsuz şükranlarımı sunarım. Allah kendisinden razı olsun. Tabi Van'da bu meslekle uğraşan çok sayıda iş yeri olmasına rağmen, yeni nesil çok da mesleğe ilgi göstermiyor. Genelde hazır mobilya tercih edildiği için biz de zar zor mesleği devam ettiriyoruz. İnsanlarımız bir mobilyayı kolay kolay beğenmiyor malesef. Eskiden sanatkârlara büyük saygı duyulurdu. Ancak günümüzde böyle birşey söz konusu değil. Bizler her şeye rağmen işimizi severek yapıyoruz. Allah can sağlığı verdikçe de mesleği sürdürmeye gayret edeceğiz inşallah. Söz konusu işyerinde çalışan ustalardan Suat Tan ise döşeme işini ve atölyeyi seviyorum. Bu mesleği mecbur olduğum için değil sevdiğim için yapıyorum. Ben otuzüç yaşındayım ve onbeş yıldır döşeme işiyle uğraşıyorum. Ustam Abdulkerim Hallaç a bana kol kanat olduğu için, bilmediğim konuları sabırla bana öğrettiği için ona çok teşekkür ederim. İnşallah bende benden sonra mesleğe başlayan çırak arkadaşlarımıza elimden geleni yapacağım dedi.

Ülkemizde sanatkârlar zor yetişir. Ama yetişen ve sabırlı bir şekilde ömrünü sanatına veren sanatkârlar da yok değil. Bunlardan biri de Van'lı Döşeme Ustası sanatkar Abdulkerim Hallaç.

Aileden gelen ve yaklaşık yirmibeş yıldır yani çeyrek asırdır koltuk, çekyat, sandalye,baza ve bilimum döşeme işleri ile uğraşan Abdulkerim Hallaç ile sizler için kısa bir röportaj yaptık.

Gazetemize konuşan Hallaç " Ben kendimi bildim bileli döşeme işi ile uğraşıyorum. Aileden gelen bu mesleği çalışanlarımız ile birlikte sürdürmeye gayret ediyoruz. Özellikle bana bu mesleği öğreten ve sevdiren ustam Hüseyin Özdağ'a minnettarım ve sonsuz şükranlarımı sunarım. Allah kendisinden razı olsun. Tabi Van'da bu meslekle uğraşan çok sayıda iş yeri olmasına rağmen, yeni nesil çok da mesleğe ilgi göstermiyor. Genelde hazır mobilya tercih edildiği için biz de zar zor mesleği devam ettiriyoruz. İnsanlarımız bir mobilyayı kolay kolay beğenmiyor malesef. Eskiden sanatkârlara büyük saygı duyulurdu. Ancak günümüzde böyle birşey söz konusu değil. Bizler her şeye rağmen işimizi severek yapıyoruz. Allah can sağlığı verdikçe de mesleği sürdürmeye gayret edeceğiz inşallah.

Söz konusu işyerinde çalışan ustalardan Suat Tan ise döşeme işini ve atölyeyi seviyorum. Bu mesleği mecbur olduğum için değil sevdiğim için yapıyorum. Ben otuzüç yaşındayım ve onbeş yıldır döşeme işiyle uğraşıyorum. Ustam Abdulkerim Hallaç a bana kol kanat olduğu için, bilmediğim konuları sabırla bana öğrettiği için ona çok teşekkür ederim. İnşallah bende benden sonra mesleğe başlayan çırak arkadaşlarımıza elimden geleni yapacağım dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber