Van'da annesi ölen kuzuyu biberonla besliyorlar

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.05.2021 - 18:08, Güncelleme: 26.05.2021 - 18:20
 

Van'da annesi ölen kuzuyu biberonla besliyorlar

2 ay önce dünyaya gelen ve doğum sırasında annesi ölen kuzuyu evine alan aile, kuzuya ‘Deniz’ adını verdi. Aile, anne sütü içemeyen kuzuyu biberon ile besledi.

Van’ın Erciş ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Alkanat Mahallesi'nde 16 yıldır hayvancılık yapan Ferit Atakul ve ailesi, annesi doğumda ölen kuzunun bakımını üstlendi. 5 çocuk babası Atakul, 2 ay önce dünyaya gelen kuzuya ‘Deniz’ adını verdi.   Soğuk havalarda kuzuyu eve alan aile, sobanın yanında ısıttı. Atakul, anne sütü içemeyen yavruyu inek sütü ile beslediklerini ifade etti.   Kuzuyu günde 3 kez biberonla beslediğini anlatan Atakul, şu açıklamaları yaptı:   “Yaşaması için veteriner ile görüştük. Bize inek sütü ile besleyebileceğimizi söyledi. Her sabah kahvaltıdan önce ineğin sütünü sağıp, Deniz’e biberonla veriyoruz. İlk 15 gün çok özen gösterdik.   “EVİMİZİN NEŞE KAYNAĞI OLDU” Evde sobanın yanında bakmaya çalıştık, şimdi çok iyi. Diğerleri ile çayıra bırakıyoruz. Küçük oğlum Recep Tayyip ve kızım Hafsasu kuzuya büyük emek veriyorlar. Onlara çok alıştı, biz de onu ailenin ferdi olarak görüyoruz. Deniz evimizin neşe kaynağı oldu.”      
2 ay önce dünyaya gelen ve doğum sırasında annesi ölen kuzuyu evine alan aile, kuzuya ‘Deniz’ adını verdi. Aile, anne sütü içemeyen kuzuyu biberon ile besledi.


Van’ın Erciş ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Alkanat Mahallesi'nde 16 yıldır hayvancılık yapan Ferit Atakul ve ailesi, annesi doğumda ölen kuzunun bakımını üstlendi.

5 çocuk babası Atakul, 2 ay önce dünyaya gelen kuzuya ‘Deniz’ adını verdi.


 

Soğuk havalarda kuzuyu eve alan aile, sobanın yanında ısıttı. Atakul, anne sütü içemeyen yavruyu inek sütü ile beslediklerini ifade etti.
 

Kuzuyu günde 3 kez biberonla beslediğini anlatan Atakul, şu açıklamaları yaptı:

 

“Yaşaması için veteriner ile görüştük. Bize inek sütü ile besleyebileceğimizi söyledi. Her sabah kahvaltıdan önce ineğin sütünü sağıp, Deniz’e biberonla veriyoruz. İlk 15 gün çok özen gösterdik.

 


“EVİMİZİN NEŞE KAYNAĞI OLDU”

Evde sobanın yanında bakmaya çalıştık, şimdi çok iyi. Diğerleri ile çayıra bırakıyoruz. Küçük oğlum Recep Tayyip ve kızım Hafsasu kuzuya büyük emek veriyorlar. Onlara çok alıştı, biz de onu ailenin ferdi olarak görüyoruz. Deniz evimizin neşe kaynağı oldu.”

 

 

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber