Van’a Dev Güneş Enerjisi Santrali (GES) Yatırımı

Van Haber 21.03.2024 - 21:05, Güncelleme: 21.03.2024 - 21:05
 

Van’a Dev Güneş Enerjisi Santrali (GES) Yatırımı

Van Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İller Bankası işbirliğiyle Van'a kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımının protokolü imzalandı.

Valimiz Sn. Ozan Balcı ile İller Bankası Genel Müdürü Sn. Recep Türk'ün imzaladığı protokol ile Van'a 38,5 megawatt büyüklüğünde 32 Milyon Euro (yaklaşık 1 Milyar TL) değerinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak. Kurulacak GES ile her yıl Van Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık 300 Milyon TL ek gelir sağlanacak. Sağlanacak gelir ile Van halkına yönelik kamusal yatırımlar yapılacak. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi'nin ulusal elektrik dağıtım firmasından aldığı 300 Milyon TL'lik elektrik, kurulan GES'ten elde edilecek. Bu büyük yatırımın imza törenine Valimiz Sn. Ozan Balcı, Van Milletvekilleri Sn. Kayhan Türkmenoğlu, Sn. Burhan Kayatürk, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sn. Ali Özvan, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (VASKİ) Sn. Ülker Cem Kaplan katıldı. Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Valimiz, "Van Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı bu güzel yatırımın Van'ımıza, Vanlı hemşehrilerimize, memleketimize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi. Vanhaberleri - Van Haberleri - Yerel Van Haber - Yerel Haberler
Van Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İller Bankası işbirliğiyle Van'a kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımının protokolü imzalandı.

Valimiz Sn. Ozan Balcı ile İller Bankası Genel Müdürü Sn. Recep Türk'ün imzaladığı protokol ile Van'a 38,5 megawatt büyüklüğünde 32 Milyon Euro (yaklaşık 1 Milyar TL) değerinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak.

Kurulacak GES ile her yıl Van Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık 300 Milyon TL ek gelir sağlanacak. Sağlanacak gelir ile Van halkına yönelik kamusal yatırımlar yapılacak. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi'nin ulusal elektrik dağıtım firmasından aldığı 300 Milyon TL'lik elektrik, kurulan GES'ten elde edilecek.

Bu büyük yatırımın imza törenine Valimiz Sn. Ozan Balcı, Van Milletvekilleri Sn. Kayhan Türkmenoğlu, Sn. Burhan Kayatürk, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sn. Ali Özvan, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (VASKİ) Sn. Ülker Cem Kaplan katıldı.

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Valimiz, "Van Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı bu güzel yatırımın Van'ımıza, Vanlı hemşehrilerimize, memleketimize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Vanhaberleri - Van Haberleri - Yerel Van Haber - Yerel Haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber