VAN YAZAR VE ŞAİRLER DERNEĞİ’NİN DE KATILIMIYLA VAN’DA ÂŞIKLAR KÜLTÜR SANAT EVİ’NİN AÇILIŞI YAPILACAK.

Kültür-Sanat 20.12.2022 - 10:27, Güncelleme: 20.12.2022 - 11:49
 

VAN YAZAR VE ŞAİRLER DERNEĞİ’NİN DE KATILIMIYLA VAN’DA ÂŞIKLAR KÜLTÜR SANAT EVİ’NİN AÇILIŞI YAPILACAK.

Van Yazar ve Şairler Derneği (VANYAŞAD ) resmi dernek statüsü kazanması akabinde kültürel, sanatsal ve edebi çalışmalarına hız verdi.

  Van Yazar ve Şairler Derneği (VANYAŞAD ) resmi dernek statüsü kazanmasının akabinde kentteki kültürel, sanatsal ve edebi çalışmalarına hız verdi.   Eski zamanlarda faal olan Van Âşıklar Evi yeni bir mekânda faaliyet göstermeye devam edecek.  Beş Yol civarı Urartu Oteli karşında hizmet verecek olan ÂŞIKLAR KÜLTÜR SANAT EVİ 23 Aralık 2022’de Cuma, 17.00’de açılışı yapılacak. Söz konu açılışla ilgili bir açıklama yapan Van Yaşad Başkanı Prof. Dr. Zeki Taştan, " Malumunuz Van'da kültür, sanat ve edebiyat üzerine resmi olarak kurduğumuz dernekte faaliyetlerimize ara vermeden devam etmek istiyoruz. Bir taraftan konferanslar, bir taraftan radyo, tv programları bir taraftan da âşıklar gecesi düzenleyerek Van’daki kültür ve sanat hareketliliğini yeniden yaşatmak ve canlı tutmak istiyoruz. Bundan böyle sık sık hem şiir buluşmaları gerçekleştireceğiz hem de değerli sanatçılarımız, yazar ve şairlerimizle bir araya gelmeye çalışacağız. ÂŞIKLAR KÜLTÜR SANAT EVİ de etkinliklerimiz için güzel bir alternatif olacak. Mekân sahibi Sefer Yuka’yla da bu konuda mutabık kaldık. Biz de yönetim olarak böylesine güzel bir girişimin yanında olma kararı aldık. Her hafta Cuma günü âşıklar Buluşması adı altında bu mekânda programlar yapmaya çalışacağız. Asıl amacımız ise özellikle gençleri bu mekâna çekmek. Van’ımızı kıymetli ozanları Âşık Çağlarî ile Dertli Kâzım’ın performanslarıyla onlara kadim bir geçmişi tanıtmaya gayret edeceğiz. Bu vesileyle edebiyat, kültür ve sanat dostlarını 23 Aralık Cuma günü 17.00’de açılışını yapacağımız ÂŞIKLAR KÜLTÜR SANAT EVİ’nde buluşmaya davet ediyoruz.   Haber Röportaj : Ercan Ulutaş
Van Yazar ve Şairler Derneği (VANYAŞAD ) resmi dernek statüsü kazanması akabinde kültürel, sanatsal ve edebi çalışmalarına hız verdi.

 

Van Yazar ve Şairler Derneği (VANYAŞAD ) resmi dernek statüsü kazanmasının akabinde kentteki kültürel, sanatsal ve edebi çalışmalarına hız verdi.
 
Eski zamanlarda faal olan Van Âşıklar Evi yeni bir mekânda faaliyet göstermeye devam edecek. 

Beş Yol civarı Urartu Oteli karşında hizmet verecek olan ÂŞIKLAR KÜLTÜR SANAT EVİ 23 Aralık 2022’de Cuma, 17.00’de açılışı yapılacak.

Söz konu açılışla ilgili bir açıklama yapan Van Yaşad Başkanı Prof. Dr. Zeki Taştan, " Malumunuz Van'da kültür, sanat ve edebiyat üzerine resmi olarak kurduğumuz dernekte faaliyetlerimize ara vermeden devam etmek istiyoruz. Bir taraftan konferanslar, bir taraftan radyo, tv programları bir taraftan da âşıklar gecesi düzenleyerek Van’daki kültür ve sanat hareketliliğini yeniden yaşatmak ve canlı tutmak istiyoruz. Bundan böyle sık sık hem şiir buluşmaları gerçekleştireceğiz hem de değerli sanatçılarımız, yazar ve şairlerimizle bir araya gelmeye çalışacağız. ÂŞIKLAR KÜLTÜR SANAT EVİ de etkinliklerimiz için güzel bir alternatif olacak. Mekân sahibi Sefer Yuka’yla da bu konuda mutabık kaldık. Biz de yönetim olarak böylesine güzel bir girişimin yanında olma kararı aldık. Her hafta Cuma günü âşıklar Buluşması adı altında bu mekânda programlar yapmaya çalışacağız. Asıl amacımız ise özellikle gençleri bu mekâna çekmek. Van’ımızı kıymetli ozanları Âşık Çağlarî ile Dertli Kâzım’ın performanslarıyla onlara kadim bir geçmişi tanıtmaya gayret edeceğiz. Bu vesileyle edebiyat, kültür ve sanat dostlarını 23 Aralık Cuma günü 17.00’de açılışını yapacağımız ÂŞIKLAR KÜLTÜR SANAT EVİ’nde buluşmaya davet ediyoruz.

 

Haber Röportaj : Ercan Ulutaş

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber