Van Kız Öğretmen Okulu Mersin'de Buluştu

Eğitim 15.05.2022 - 12:49, Güncelleme: 15.05.2022 - 12:49
 

Van Kız Öğretmen Okulu Mersin'de Buluştu

Van Kız İlköğretmen Okulu ve Van Öğretmen Lisesi tüm dönem mezunları geleneksel 8. buluşmasını 98 öğretmen ve öğrencinin katılımıyla Mersin Erdemli’de Liparis Otel’de gerçekleştirdi.

Van Kız İlköğretmen Okulu ve Van Öğretmen Lisesi tüm dönem mezunları geleneksel 8. buluşmasını 98 öğretmen ve öğrencinin katılımıyla Mersin Erdemli’de Liparis Otel’de gerçekleştirdi. Katılımcılar, organizasyon sorumlusu Nesrin Katlı, Geziler sorumlusu Gülten Ödemiş, etkinlik sunucusu Havva Ayaz, ve okulun öğretmenleri Mustafa Eski ve Mehmet Aşmet’in katkılarıyla 6 gün boyunca gündüzleri Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini gezip, geceler ise çeşitli etkinlikler, yarışmalar, çekilişler ve canlı müzik ile gönüllerince eğlendiler.  Gezinin açılış gecesine İstiklal marşı, öğretmen marşı, dostluk marşı ve şiirler okundu, anılar anlatıldı. Okulun öğretmenlerinden Mustafa Eski yaptığı konuşmada “Görev yaptığım illerden Van’daki hava diğer okullarda yok, Van’ın ekmeğinden mi? Suyundan mı? bilmiyorum Van’ın yeri ayrı unutamam” ifadelerini kullandı.  Gezi sorumlusu Gülten Ödemiş eşliğinde  Mersin’in Koylarına yat turu düzenlenerek, Dana Adası,Boğsak Adası, Barbaros Koyu yüzme molası,  Canbazlı Kilisesi  Uzuncaburç Antik Kenti Olba Antik Kenti  Silifke şehir turu  Silifke yöresel alışveriş merkezi Mersin Arkeoloji Müzesi,  Denizcilik Müzesi Mersin Marina,  Mersin Balık Pazarı ve çevresi Forum Mağazaları  Kanlı Divane Antik Kenti Cennet Cehennem Obrukları Kız Kalesi Panorama  Narlıkuyu Panorama  Ashabı Keyf Tarsus Şelalesi  Tarsus Barajı Danyal Peygamber Makamı Kubat paşa Medresesi ve Müzesi Kırık Kaşık Bedesteni  Ulu Cami- Sadaka Taşı Bilal-i Habeş Mescidi Saint Paul Kuyusu  Eski Tarsus Evleri Klaopatra Kapısı ve Nusret Mayın Gemisi gezildi.  6 gün boyunca özlemle öğrencilik ve  meslek anıları ile hasret gideren öğretmenlerimiz bir yıl sonraki kavuşmanın sözünü vererek ayrıldı.
Van Kız İlköğretmen Okulu ve Van Öğretmen Lisesi tüm dönem mezunları geleneksel 8. buluşmasını 98 öğretmen ve öğrencinin katılımıyla Mersin Erdemli’de Liparis Otel’de gerçekleştirdi.

Van Kız İlköğretmen Okulu ve Van Öğretmen Lisesi tüm dönem mezunları geleneksel 8. buluşmasını 98 öğretmen ve öğrencinin katılımıyla Mersin Erdemli’de Liparis Otel’de gerçekleştirdi.

Katılımcılar, organizasyon sorumlusu Nesrin Katlı, Geziler sorumlusu Gülten Ödemiş, etkinlik sunucusu Havva Ayaz, ve okulun öğretmenleri Mustafa Eski ve Mehmet Aşmet’in katkılarıyla 6 gün boyunca gündüzleri Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini gezip, geceler ise çeşitli etkinlikler, yarışmalar, çekilişler ve canlı müzik ile gönüllerince eğlendiler. 

Gezinin açılış gecesine İstiklal marşı, öğretmen marşı, dostluk marşı ve şiirler okundu, anılar anlatıldı.
Okulun öğretmenlerinden Mustafa Eski yaptığı konuşmada “Görev yaptığım illerden Van’daki hava diğer okullarda yok, Van’ın ekmeğinden mi? Suyundan mı? bilmiyorum Van’ın yeri ayrı unutamam” ifadelerini kullandı. 

Gezi sorumlusu Gülten Ödemiş eşliğinde 
Mersin’in Koylarına yat turu düzenlenerek, Dana Adası,Boğsak Adası, Barbaros Koyu yüzme molası, 
Canbazlı Kilisesi 
Uzuncaburç Antik Kenti
Olba Antik Kenti 
Silifke şehir turu 
Silifke yöresel alışveriş merkezi
Mersin Arkeoloji Müzesi, 
Denizcilik Müzesi
Mersin Marina, 
Mersin Balık Pazarı ve çevresi
Forum Mağazaları 
Kanlı Divane Antik Kenti
Cennet Cehennem Obrukları
Kız Kalesi Panorama 
Narlıkuyu Panorama 
Ashabı Keyf
Tarsus Şelalesi 
Tarsus Barajı
Danyal Peygamber Makamı
Kubat paşa Medresesi ve Müzesi
Kırık Kaşık Bedesteni 
Ulu Cami- Sadaka Taşı
Bilal-i Habeş Mescidi
Saint Paul Kuyusu 
Eski Tarsus Evleri
Klaopatra Kapısı ve Nusret Mayın Gemisi gezildi. 

6 gün boyunca özlemle öğrencilik ve  meslek anıları ile hasret gideren öğretmenlerimiz bir yıl sonraki kavuşmanın sözünü vererek ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber