Van Devlet Tiyatrosu Yeni Oyunu Ay Carmella ile 5 Ekim'de Perdesini Açıyor

Kültür-Sanat 19.09.2023 - 14:27, Güncelleme: 19.09.2023 - 14:27
 

Van Devlet Tiyatrosu Yeni Oyunu Ay Carmella ile 5 Ekim'de Perdesini Açıyor

Van Devlet Tiyatrosu uzun yaz sezonunu sonrası ilerleyen günlerde yeni bir oyunla " AY CARMELA" ile perdesini açıyor. Jose Sanchıs Sınısterra'nın yazdığı, Yalçın Baykul'un çevirdiği oyunun yönetmen koltuğunda ise Halil Akarsu oturmaktadır.

"Tiyatro ile bir mola vermeli, çünkü sahneden başka türlü görülür dünya."  Tiyatro severlerin heyecanla beklediği oyunun baş rollerini ise Van Devlet Tiyatrosu Müdiresi Gül Urgan, Ferdi Erkmen, Sıddık Salaz ve Mustafa Erdem paylaşıyor. Oyunun konusuna gelecek olursak " Oyun, İspanya iç savaşı esnasında Franco faşizmine direnen bir halkın sesini iki oyuncunun dilinden seyirciye aktarır. Varyete oyuncusu Carmela ve Paulino, İtalyan tugayının eline geçince karşı tarafın askerleri için bir gösteri hazırlamak zorunda kalırlar. Onlar için ölüm kalım meselesine dönüşen prova süreci, İspanyol halkının kaderinin de metaforudur. Mussolini İtalya’sından gelip İspanya’da Franco’nun tugaylarına destek veren bir grup askerle istemeden yolları kesişen bu iki kahramanın seçimleri ya onları hayattan koparacak ya da yaşayan ölülere dönüştürecektir." AY CARMELA Van Devlet Tiyatrosu'nun yeni sezon oyunu olarak Van’da sanatseverin ve tiyatro meraklılarının beğenisine sunulacak. 5 Ekim Perşembe günü sahnelenecek olan AY CARMELA 'nın  Oyun Seansları  Perşembe-Cuma   :      19:30 Cumartesi               :      14:00- 19:30 Sanatsız kalmayın, tiyatrosuz asla... Şimdiden yerinizi ayırtın, iyi seyirler. Haber Röportaj: Ercan ULUTAŞ
Van Devlet Tiyatrosu uzun yaz sezonunu sonrası ilerleyen günlerde yeni bir oyunla " AY CARMELA" ile perdesini açıyor. Jose Sanchıs Sınısterra'nın yazdığı, Yalçın Baykul'un çevirdiği oyunun yönetmen koltuğunda ise Halil Akarsu oturmaktadır.

" Tiyatro ile bir mola vermeli, çünkü sahneden başka türlü görülür dünya." 

Tiyatro severlerin heyecanla beklediği oyunun baş rollerini ise Van Devlet Tiyatrosu Müdiresi Gül Urgan, Ferdi Erkmen, Sıddık Salaz ve Mustafa Erdem paylaşıyor.

Oyunun konusuna gelecek olursak " Oyun, İspanya iç savaşı esnasında Franco faşizmine direnen bir halkın sesini iki oyuncunun dilinden seyirciye aktarır. Varyete oyuncusu Carmela ve Paulino, İtalyan tugayının eline geçince karşı tarafın askerleri için bir gösteri hazırlamak zorunda kalırlar. Onlar için ölüm kalım meselesine dönüşen prova süreci, İspanyol halkının kaderinin de metaforudur. Mussolini İtalya’sından gelip İspanya’da Franco’nun tugaylarına destek veren bir grup askerle istemeden yolları kesişen bu iki kahramanın seçimleri ya onları hayattan koparacak ya da yaşayan ölülere dönüştürecektir."

AY CARMELA Van Devlet Tiyatrosu'nun yeni sezon oyunu olarak Van’da sanatseverin ve tiyatro meraklılarının beğenisine sunulacak.
5 Ekim Perşembe günü sahnelenecek olan AY CARMELA 'nın 


Oyun Seansları 

Perşembe-Cuma   :      19:30

Cumartesi               :      14:00- 19:30


Sanatsız kalmayın, tiyatrosuz asla...
Şimdiden yerinizi ayırtın, iyi seyirler.


Haber Röportaj: Ercan ULUTAŞ

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber