Van Büyükşehir Başkan A. Adayı Akgül’den, Trafik sorununu çözümü ile ilgili önerileri

Van Haber 06.12.2023 - 17:41, Güncelleme: 06.12.2023 - 17:41
 

Van Büyükşehir Başkan A. Adayı Akgül’den, Trafik sorununu çözümü ile ilgili önerileri

Van ak parti büyükşehir belediye başkan adayı Prof. Dr. Yakup Akgül çevrenin korunması ve sürdürebilir bir çevre düzeni sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor

. Prof. Dr. Akgül sürdürülebilir enerji kullanımının yaygınlaşmasına örnek teşkil edecek projeler üreteceğini daha çok kamusal kullanıma açılacak yeni millet bahçeleri kurulmasını ön görüyor. Kentin müsait alanlarına kentin yeşil alan oranını artırmak için yeni millet bahçeleri inşa etmeyi ön görmektedir.  Çevrenin korunması için, kentte yaşanan yoğun trafik varlığının yoğunluğunu azaltılması egzoz gazlarının ortada kaldırılması için kent ana merkezinde daha uzak yerlerde yeni çok katlı otoparklar kurularak insanlarımızı zararlı gazlardan korunması sağlanacaktır.  Bununla birlikte soğuk havaların başlaması ile birlikte ortaya çıkan soba ve kömür gazlarının önüne geçmek için kent içinde hızla doğal gaz hatları inşa edilecektir. Öncelikle belediye otobüslerinin elektrik enerjisi ile çalıştırılması aynı şekilde hava temizliğinin muhafaza edilmesi için belediyenin çakıştırdığı toplu taşıma araçlarının elektrikle çalıştırma sistemine geçilerek ortaya çıkan gazların önüne geçilecektir. Prof. Dr. Akgül sosyokültürel faaliyet ve çalışmaları gerçekleştirilmesi ve gelişen teknoloji ve bilişim araçlarının belediyenin hizmetlerine entegre edilmesi için gerekli yatırımların yapılmasına yine yerel idarelerin planlama ve düzenleme etkileri arasında yer alıyor. Bu bağlamda dünyada kullanılan örnek projelerin Van’a kazandırılması için yoğun çapa göstereceğini ifade etti.  Gençlerimizin ve halkımızın bilinçlenmesi açısından halkın kullanımına açık yeni kütüphanelerin kurulması için elimizde ne geliyorsa yapacağız, halkımızı ve gençlerimizi bilinçlendireceğiz. İlimizde spor tesislerini çoğaltacağız, her ilçemize semt sahaları ve yüzme havuzları yapacağız. İlimizde sporu ve sporcuyu destekleyeceğiz. İlimizi Spor ve kültür merkezi yapacağız turizmde ilimizde çağ atlatacağız sınır bölgesi olma hasebiyle bölgemizi cazibe merkezi yapacağız. Van’ımızı modern yaşanılabilir akıllı kentler kurarak teknolojinin bütün nimetlerini kullanarak Van’ımızı gelecek yüzyıllara hazırlayacağız. Yüzyılın refah mutlu huzurlu modern çağdaş yaşanılabilir bir Van’ı gelecek nesillere bırakacağız. Van haber yerelvanhaber Van haberleri yerel haberler 
Van ak parti büyükşehir belediye başkan adayı Prof. Dr. Yakup Akgül çevrenin korunması ve sürdürebilir bir çevre düzeni sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor
. Prof. Dr. Akgül sürdürülebilir enerji kullanımının yaygınlaşmasına örnek teşkil edecek projeler üreteceğini daha çok kamusal kullanıma açılacak yeni millet bahçeleri kurulmasını ön görüyor. Kentin müsait alanlarına kentin yeşil alan oranını artırmak için yeni millet bahçeleri inşa etmeyi ön görmektedir. 
Çevrenin korunması için, kentte yaşanan yoğun trafik varlığının yoğunluğunu azaltılması egzoz gazlarının ortada kaldırılması için kent ana merkezinde daha uzak yerlerde yeni çok katlı otoparklar kurularak insanlarımızı zararlı gazlardan korunması sağlanacaktır. 
Bununla birlikte soğuk havaların başlaması ile birlikte ortaya çıkan soba ve kömür gazlarının önüne geçmek için kent içinde hızla doğal gaz hatları inşa edilecektir. Öncelikle belediye otobüslerinin elektrik enerjisi ile çalıştırılması aynı şekilde hava temizliğinin muhafaza edilmesi için belediyenin çakıştırdığı toplu taşıma araçlarının elektrikle çalıştırma sistemine geçilerek ortaya çıkan gazların önüne geçilecektir.
Prof. Dr. Akgül sosyokültürel faaliyet ve çalışmaları gerçekleştirilmesi ve gelişen teknoloji ve bilişim araçlarının belediyenin hizmetlerine entegre edilmesi için gerekli yatırımların yapılmasına yine yerel idarelerin planlama ve düzenleme etkileri arasında yer alıyor. Bu bağlamda dünyada kullanılan örnek projelerin Van’a kazandırılması için yoğun çapa göstereceğini ifade etti. 
Gençlerimizin ve halkımızın bilinçlenmesi açısından halkın kullanımına açık yeni kütüphanelerin kurulması için elimizde ne geliyorsa yapacağız, halkımızı ve gençlerimizi bilinçlendireceğiz. İlimizde spor tesislerini çoğaltacağız, her ilçemize semt sahaları ve yüzme havuzları yapacağız. İlimizde sporu ve sporcuyu destekleyeceğiz. İlimizi Spor ve kültür merkezi yapacağız turizmde ilimizde çağ atlatacağız sınır bölgesi olma hasebiyle bölgemizi cazibe merkezi yapacağız. Van’ımızı modern yaşanılabilir akıllı kentler kurarak teknolojinin bütün nimetlerini kullanarak Van’ımızı gelecek yüzyıllara hazırlayacağız. Yüzyılın refah mutlu huzurlu modern çağdaş yaşanılabilir bir Van’ı gelecek nesillere bırakacağız.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber