Van Bingöllüler Derneği Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Açıldı

Van Haber 03.03.2024 - 16:57, Güncelleme: 03.03.2024 - 17:02
 

Van Bingöllüler Derneği Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Açıldı

Van’da Bingöllüler Derneği Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği düzenlenen törenle açıldı.

Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Yıldız İş Merkezi 5. Katında düzenlenen açılış törenine AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas başta olmak üzere yoğun bir katılımla açılış kurdelası kesildi. Bingöllüler Derneği Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Elhansu açılışta yaptığı konuşmasında, “Hemşeri dernekleri kent merkezlerine yahut metropol kentlere farklı illerin köy ve ilçelerinden göç edenlerin "biz duygusunu" korumak ve yeni yerleşim yerlerine uyum sağlamak amacıyla oluşturdukları yardımlaşma ve dayanışma dernekleridir” dedi. Başkan Elhansu konuşmasının devamında: Ayrıca hemşeri dernekleri coğrafi bölgelerinden ayrılıp kendileri ve yeni yerleşim yerlerinde doğan çocuklarını kültürel değerleriyle yaşatmaya ve yöresel kültürlerini devam ettirmeye özen gösteren organize guruplardır. Bireylerin dayanışma sonucu kente uyum sağlamasına yardımcı olan mekanizmalardan biri de sivil toplum kuruluşu olarak hemşeri dernekleridir. Kentte bir dayanışma görüntüsü olarak ortaya çıkan hemşeri dernekleri bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Hemşeri dernekleri kentte bireylerin geldikleri yörenin kültürünü yaşatabildikleri, birincil ilişkilerin ön planda olduğu yerler olarak dikkat çekmektedir. Hemşeri derneklerinin bu yapısıyla bireylerin kentlileşmesini hızlandırıcı yeni kişilerle kaynaşma etkisi de olabilmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda Bölgemizin kadim şehri, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Urartuların başkenti Van’da yaşayan Bingöllüler olarak Bingöl Eğitim- Kültür ve Dayanışma Derneğini kurmuş bulunmaktayız. Derneğimiz Van şehrinin kentleşme sürecindeki çalışmalarına yasal zeminde her türlü desteği verecektir” ifadelerine yer verdi. Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler
Van’da Bingöllüler Derneği Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği düzenlenen törenle açıldı.

Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Yıldız İş Merkezi 5. Katında düzenlenen açılış törenine AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas başta olmak üzere yoğun bir katılımla açılış kurdelası kesildi.

Bingöllüler Derneği Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Elhansu açılışta yaptığı konuşmasında, “Hemşeri dernekleri kent merkezlerine yahut metropol kentlere farklı illerin köy ve ilçelerinden göç edenlerin "biz duygusunu" korumak ve yeni yerleşim yerlerine uyum sağlamak amacıyla oluşturdukları yardımlaşma ve dayanışma dernekleridir” dedi.

Başkan Elhansu konuşmasının devamında:

Ayrıca hemşeri dernekleri coğrafi bölgelerinden ayrılıp kendileri ve yeni yerleşim yerlerinde doğan çocuklarını kültürel değerleriyle yaşatmaya ve yöresel kültürlerini devam ettirmeye özen gösteren organize guruplardır. Bireylerin dayanışma sonucu kente uyum sağlamasına yardımcı olan mekanizmalardan biri de sivil toplum kuruluşu olarak hemşeri dernekleridir.

Kentte bir dayanışma görüntüsü olarak ortaya çıkan hemşeri dernekleri bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Hemşeri dernekleri kentte bireylerin geldikleri yörenin kültürünü yaşatabildikleri, birincil ilişkilerin ön planda olduğu yerler olarak dikkat çekmektedir. Hemşeri derneklerinin bu yapısıyla bireylerin kentlileşmesini hızlandırıcı yeni kişilerle kaynaşma etkisi de olabilmektedir.

Bu amaçlar doğrultusunda Bölgemizin kadim şehri, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Urartuların başkenti Van’da yaşayan Bingöllüler olarak Bingöl Eğitim- Kültür ve Dayanışma Derneğini kurmuş bulunmaktayız. Derneğimiz Van şehrinin kentleşme sürecindeki çalışmalarına yasal zeminde her türlü desteği verecektir” ifadelerine yer verdi.

Vanhaberleri Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber