Valimiz Sn. Ozan Balcı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Siyaset 29.10.2022 - 16:03, Güncelleme: 29.10.2022 - 16:15
 

Valimiz Sn. Ozan Balcı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyet’in ilanı kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır. Cumhuriyet; Bağımsızlık ülkümüzün en muhteşem zaferi olan Kurtuluş Savaşımızın neticesidir.

Cumhuriyet; “Fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür” nesillerin yetişmesinin tek teminatıdır. Büyük Türk milletinin muhteşem mücadelesinin ve kudretinin adı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılı kutlu olsun. Türk milleti istiklalini ve istikbalini engelleyen, bağımsızlık ülküsü ve şerefine saldıranlara karşı kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle her şart ve ortamda, dar ve kısıtlı imkanlar içerisinde inanç ve kararlılıkla tek vücut, tek yürek olarak şanlı tarihimizden aldığı ilham ve milli birliğimizin gücüyle kahramanca mücadele etmiş, topraklarımızda aklı ve gözü kalanları hayal kırıklığına uğratmış, kurtuluş destanımızı şehit ve gazilerimizin canı ve kanıyla yazmıştır. Bu atılımları ve kazanımları yaşatmak, daha ileriye taşımak için bizlere önemli görevler düşmektedir. Bunun için gerekli olan güce, akla, birikime ve tecrübeye sahip köklü bir milletiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Cumhuriyet düşüncede, bilgede, sağlıkta, güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister” sözünü her daim anımsayarak, her şeyin en iyisini hak eden aziz milletimizin mutlu ve huzur içerisinde rahat bir şekilde yaşaması için yılmadan, yorulmadan, aşkla, şevkle, canla başla, hep birlikte el ele, omuz omuza çalışmalıyız. Yüreklerimizdeki vatan sevgisi ve millete hizmet aşkı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmeden, çalışmadan, yorulmadan rahat kazanma yollarını usul haline getiren milletler önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklallerini kaybetmeye mahkumlardır.” Sözünü unutmadan Van’ımızın tüm alanlarda kalkınması, daha modern refah seviyesini yakalaması, ilerlemesi, gelişmesi ve örnek teşkil edecek bir yapıya kavuşması için yoğun bir şekilde uyum içerisinde hep birlikte çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde eğitim, sağlık, tarım ulaşım, spor, kültür, bilim, sanayi kısacası hayatın her alanın da Van’ımızın mevcut potansiyelini değerlendirerek çalışmalara hızla devam ediyoruz. İnanıyorum ki ülkemizde Cumhuriyetimizin 100. Yılına gelindiğinde ülkemiz, demokrasisi, güçlü ekonomisini ve farklı kültürel renkleri içerisinde barındıran, birlikteliğiyle dünyada hak ettiği konuma ulaşmış olacaktır. 29 Ekim 1923 millet olarak son sözümüzü söylediğimiz, Anadolu bizim tek vatanımız, sonsuza değin buradayız dediğimiz gündür. Bu duygular ile emanetimize sahip çıkacağız. Türk Milletinin bir ferdi olduğumuz bilinciyle tarihi sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız. Daha çok çalışarak, birlik ve beraberlik içerisinde, uzlaşma kültürü zemininde, sağduyulu akılcı yaklaşımlarla hareket etmemiz halinde, refah Türkiye’yi birlikte inşa edeceğimize tüm kalbimle inanıyorum. Bu büyük ve anlamlı günde, duygu ve düşüncelerime son verirken Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan sevgisi ile gözlerini kırpmadan canlarını feda eden silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.
Cumhuriyet’in ilanı kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır. Cumhuriyet; Bağımsızlık ülkümüzün en muhteşem zaferi olan Kurtuluş Savaşımızın neticesidir.

Cumhuriyet; “Fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür” nesillerin yetişmesinin tek teminatıdır.
Büyük Türk milletinin muhteşem mücadelesinin ve kudretinin adı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılı kutlu olsun.


Türk milleti istiklalini ve istikbalini engelleyen, bağımsızlık ülküsü ve şerefine saldıranlara karşı kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle her şart ve ortamda, dar ve kısıtlı imkanlar içerisinde inanç ve kararlılıkla tek vücut, tek yürek olarak şanlı tarihimizden aldığı ilham ve milli birliğimizin gücüyle kahramanca mücadele etmiş, topraklarımızda aklı ve gözü kalanları hayal kırıklığına uğratmış, kurtuluş destanımızı şehit ve gazilerimizin canı ve kanıyla yazmıştır.

Bu atılımları ve kazanımları yaşatmak, daha ileriye taşımak için bizlere önemli görevler düşmektedir. Bunun için gerekli olan güce, akla, birikime ve tecrübeye sahip köklü bir milletiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Cumhuriyet düşüncede, bilgede, sağlıkta, güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister” sözünü her daim anımsayarak, her şeyin en iyisini hak eden aziz milletimizin mutlu ve huzur içerisinde rahat bir şekilde yaşaması için yılmadan, yorulmadan, aşkla, şevkle, canla başla, hep birlikte el ele, omuz omuza çalışmalıyız.

Yüreklerimizdeki vatan sevgisi ve millete hizmet aşkı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmeden, çalışmadan, yorulmadan rahat kazanma yollarını usul haline getiren milletler önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklallerini kaybetmeye mahkumlardır.” Sözünü unutmadan Van’ımızın tüm alanlarda kalkınması, daha modern refah seviyesini yakalaması, ilerlemesi, gelişmesi ve örnek teşkil edecek bir yapıya kavuşması için yoğun bir şekilde uyum içerisinde hep birlikte çalışıyoruz.


Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde eğitim, sağlık, tarım ulaşım, spor, kültür, bilim, sanayi kısacası hayatın her alanın da Van’ımızın mevcut potansiyelini değerlendirerek çalışmalara hızla devam ediyoruz.


İnanıyorum ki ülkemizde Cumhuriyetimizin 100. Yılına gelindiğinde ülkemiz, demokrasisi, güçlü ekonomisini ve farklı kültürel renkleri içerisinde barındıran, birlikteliğiyle dünyada hak ettiği konuma ulaşmış olacaktır.


29 Ekim 1923 millet olarak son sözümüzü söylediğimiz, Anadolu bizim tek vatanımız, sonsuza değin buradayız dediğimiz gündür. Bu duygular ile emanetimize sahip çıkacağız. Türk Milletinin bir ferdi olduğumuz bilinciyle tarihi sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız.


Daha çok çalışarak, birlik ve beraberlik içerisinde, uzlaşma kültürü zemininde, sağduyulu akılcı yaklaşımlarla hareket etmemiz halinde, refah Türkiye’yi birlikte inşa edeceğimize tüm kalbimle inanıyorum.


Bu büyük ve anlamlı günde, duygu ve düşüncelerime son verirken Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan sevgisi ile gözlerini kırpmadan canlarını feda eden silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber