Vali Balcı'dan Engelliler Günü mesajı

Gündem 03.12.2023 - 14:23, Güncelleme: 03.12.2023 - 14:23
 

Vali Balcı'dan Engelliler Günü mesajı

Van Valisi Ozan Balcı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Balcı mesajında    Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü, “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir.   Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur.    Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir hayat sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir.   Her birimizin her an engelli konumuna düşebileceğimizin bilincinden hareketle kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum olarak ulusal ve uluslararası düzeyde engelli vatandaşlarımızın hak ettiği konuma taşınması azim ve kararlılığını göstermeliyiz.   Bizler de bu doğrultuda kadim şehrimiz Van'da engelli bireylerimiz ve ailelerinin yükünü almak için birçok projeyi hayata geçirdik.   İçerisinde aktif yaşam merkezi, engelli bireylerin meslek kazanacağı alanlar, ağır mental ve zihinsel engelliler için rehabilitasyon merkezi bulunan Sosyal Hizmet Kampüsü yapıyoruz.   Ayrıca Özel Eğitim Kampüsümüzde engelli çocuklar için anaokulu, ilkokul, uygulama ortaokulu ile lise var. Bu projelerimizle engellilerin ve ailelerinin hayatlarına dokunuyor, onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı gösteriyoruz.   Bu duygu ve düşüncelerle, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.
Van Valisi Ozan Balcı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali Balcı mesajında 
 
Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü, “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir.
 
Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur. 
 
Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir hayat sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir.
 
Her birimizin her an engelli konumuna düşebileceğimizin bilincinden hareketle kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum olarak ulusal ve uluslararası düzeyde engelli vatandaşlarımızın hak ettiği konuma taşınması azim ve kararlılığını göstermeliyiz.
 
Bizler de bu doğrultuda kadim şehrimiz Van'da engelli bireylerimiz ve ailelerinin yükünü almak için birçok projeyi hayata geçirdik.
 
İçerisinde aktif yaşam merkezi, engelli bireylerin meslek kazanacağı alanlar, ağır mental ve zihinsel engelliler için rehabilitasyon merkezi bulunan Sosyal Hizmet Kampüsü yapıyoruz.
 
Ayrıca Özel Eğitim Kampüsümüzde engelli çocuklar için anaokulu, ilkokul, uygulama ortaokulu ile lise var. Bu projelerimizle engellilerin ve ailelerinin hayatlarına dokunuyor, onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı gösteriyoruz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber