Türkmenoğlu: Kilim Sanatı Kadın Eliyle Tekrar Canlanacak

Van Haber 22.05.2024 - 12:59, Güncelleme: 22.05.2024 - 13:05
 

Türkmenoğlu: Kilim Sanatı Kadın Eliyle Tekrar Canlanacak

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kilim Dokuma Atölyesini ziyaret etti

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van Kalesi arkasında bulunan Kilim dokuma atölyesini ziyaret ederek sorun ve talepleri dinledi.   AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, kilim dokuma sanatını yaygınlaştırmak için desteklerine devam edeceklerini söyledi.   Kilim dokumacılığın Van İçin önemli bir değer olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, daha fazla atölyelerin açılması gerektiğini belirtti. Türkmenoğlu " Kadınlar tüm hislerini kilime yansıtıyor. Her bir renk hanımefendinin duygusunun bir parçası. Kilim dokumanın en büyük özelliği sabır. Van kilimini yaparken bu sanatı icra ederken, en özen gösterdiği konu sabırla ilmek ilmek işlemek. Anadolu’da el işleri oyacılık var. Van’da ise kilimcilik. Bu sebepten dolayı bunu dokuyan hanımlar bizim için birer değerdir " ifadesini kullandı. Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler
AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kilim Dokuma Atölyesini ziyaret etti
AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van Kalesi arkasında bulunan Kilim dokuma atölyesini ziyaret ederek sorun ve talepleri dinledi.
 
AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, kilim dokuma sanatını yaygınlaştırmak için desteklerine devam edeceklerini söyledi.
 
Kilim dokumacılığın Van İçin önemli bir değer olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, daha fazla atölyelerin açılması gerektiğini belirtti.
Türkmenoğlu " Kadınlar tüm hislerini kilime yansıtıyor. Her bir renk hanımefendinin duygusunun bir parçası. Kilim dokumanın en büyük özelliği sabır. Van kilimini yaparken bu sanatı icra ederken, en özen gösterdiği konu sabırla ilmek ilmek işlemek. Anadolu’da el işleri oyacılık var. Van’da ise kilimcilik. Bu sebepten dolayı bunu dokuyan hanımlar bizim için birer değerdir " ifadesini kullandı.
Vanhaberleri Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber