Turgay Atacan Belediye Başkan Adayı Olur Mu?

Van Haber 21.09.2023 - 14:31, Güncelleme: 21.09.2023 - 14:31
 

Turgay Atacan Belediye Başkan Adayı Olur Mu?

2024 yerel seçimleri yavaş, yavaş yaklaşırken, özellikle AK Parti aday adayları direk veya endirekt olarak kendilerini göstermeye başladı.

  Uzun yıllardan bu yana Van halkının teveccüh ettiği veya kahraman olarak belkediği bir aday çıkmayınca şehir sorun yumağına dönmüş durumda. Belediyenin kelime karşığı hizmet olmasına rağmen maalesef işin ehli, liyakatli adayları görmek pekde mümkün olmadı. Nedeni ise hep bilindik isimlerein, ismi yıpratılmış kişilerin veya geçmişte yöneticilik yapmış insanların aday olmak istemeleri toplumu hep gerçek gündemden uzaklaştırmıştır. Siyasi partiler seçimlerde kazanılması kolay olan yerlere belkide potansiyeli olmayan adayları tercih etmeleri, kazanılması zor olan bölgelere ise eski milletvekillerinin tercih edilmesinden dolayı işlerin sarpa sarmasına neden olmuş. Bunu özellikle vurgulamak isterim, Van’ın her bir metrekaresini çok iyi bilen, tüm kronik sorunların üstesinde gelebicek bilgi, birikimi olan aynı zamanda belediyecilik işleyişinde akraba,eş, dost ilişkisini bertaraf edecek iş insanı Turgay Atacan Belediye Başkan Adayı olur mu? Turgay Atacan dört kuşaktan bu yana, esnaf olan şeffef bir kişidir. Helal ve haramı birbirinden kolayca ayırt edebicek durumdadır. Bu minvalde halka hizmet için ayrılmış parayı koruyacak cesarette olup, aynı zamanda kentim tüm kronik sorunlarına çözüm bulabilecek yeteneğe de sahiptir. Severiz veya sevmeyiz. Bu ayrı bir konu. Ama yerel seçimlerde duygusallığa kesinlikle yer yoktur. Geçmişe bakarsak birçok benzer örneğe rastlarız. Burada duygusallığa yer olmadığı gibi ideolojik düşüncelere de saplanıp kalmak bir toplumu uçurumun dibine götürür. 2014 yılından bu yana Van Büyükşehir statüsüne kavuştu. İşler tam anlamıyla bozuldu. Çünkü Büyükşehir olmak demek alt yapyı tamamlamak demek, sorunları gidermek demek ve profesyonel olmak demektir. Yukarıda bahs ettiğim tüm özellikler duygusal olmak veya ideolojik düşüncelerle aday belirlemek, tam anlamıyla hizmete susamış Van halkına ihanettir. Tersine giden tabloyu düzeltecek olan profesyonel düşünceli, yeri geldiğinde en yakın akrabasına bile taviz vermeyen kişi Turgay Atacan’dır. On dakikalık sohbetinde bile sayfalarca kentin sorunlarını yazabilen bir özelliği var. Bu sorunları söylerken de çözümünde ne Yapılabilir onu da söylüyor. Hem profesyonel, hem bilgili, hemde pratik zekaya sahip bir ismi araştırmak başta siyasetçilerin en asli görevi sonrasında ise toplumun doğru adaylar üzerinde durması kenti şaha kaldırır. Van halkı olarak, 2024’te yapılacak, bir anlamda kent kaderini belirleyecek doğru isimleri söylemek hepimizin tek görevi olmalıdır. Bu anlamlı el birliği ile şehrimize sahip çıkarak, şaha kaldırabiliriz.    
2024 yerel seçimleri yavaş, yavaş yaklaşırken, özellikle AK Parti aday adayları direk veya endirekt olarak kendilerini göstermeye başladı.

 

Uzun yıllardan bu yana Van halkının teveccüh ettiği veya kahraman olarak belkediği bir aday çıkmayınca şehir sorun yumağına dönmüş durumda. Belediyenin kelime karşığı hizmet olmasına rağmen maalesef işin ehli, liyakatli adayları görmek pekde mümkün olmadı.

Nedeni ise hep bilindik isimlerein, ismi yıpratılmış kişilerin veya geçmişte yöneticilik yapmış insanların aday olmak istemeleri toplumu hep gerçek gündemden uzaklaştırmıştır.

Siyasi partiler seçimlerde kazanılması kolay olan yerlere belkide potansiyeli olmayan adayları tercih etmeleri, kazanılması zor olan bölgelere ise eski milletvekillerinin tercih edilmesinden dolayı işlerin sarpa sarmasına neden olmuş.

Bunu özellikle vurgulamak isterim, Van’ın her bir metrekaresini çok iyi bilen, tüm kronik sorunların üstesinde gelebicek bilgi, birikimi olan aynı zamanda belediyecilik işleyişinde akraba,eş, dost ilişkisini bertaraf edecek iş insanı Turgay Atacan Belediye Başkan Adayı olur mu?

Turgay Atacan dört kuşaktan bu yana, esnaf olan şeffef bir kişidir. Helal ve haramı birbirinden kolayca ayırt edebicek durumdadır. Bu minvalde halka hizmet için ayrılmış parayı koruyacak cesarette olup, aynı zamanda kentim tüm kronik sorunlarına çözüm bulabilecek yeteneğe de sahiptir. Severiz veya sevmeyiz. Bu ayrı bir konu. Ama yerel seçimlerde duygusallığa kesinlikle yer yoktur. Geçmişe bakarsak birçok benzer örneğe rastlarız. Burada duygusallığa yer olmadığı gibi ideolojik düşüncelere de saplanıp kalmak bir toplumu uçurumun dibine götürür.

2014 yılından bu yana Van Büyükşehir statüsüne kavuştu. İşler tam anlamıyla bozuldu. Çünkü Büyükşehir olmak demek alt yapyı tamamlamak demek, sorunları gidermek demek ve profesyonel olmak demektir.

Yukarıda bahs ettiğim tüm özellikler duygusal olmak veya ideolojik düşüncelerle aday belirlemek, tam anlamıyla hizmete susamış Van halkına ihanettir.

Tersine giden tabloyu düzeltecek olan profesyonel düşünceli, yeri geldiğinde en yakın akrabasına bile taviz vermeyen kişi Turgay Atacan’dır. On dakikalık sohbetinde bile sayfalarca kentin sorunlarını yazabilen bir özelliği var. Bu sorunları söylerken de çözümünde ne Yapılabilir onu da söylüyor.

Hem profesyonel, hem bilgili, hemde pratik zekaya sahip bir ismi araştırmak başta siyasetçilerin en asli görevi sonrasında ise toplumun doğru adaylar üzerinde durması kenti şaha kaldırır.

Van halkı olarak, 2024’te yapılacak, bir anlamda kent kaderini belirleyecek doğru isimleri söylemek hepimizin tek görevi olmalıdır. Bu anlamlı el birliği ile şehrimize sahip çıkarak, şaha kaldırabiliriz.

 

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber