TMO alımları rekor kırdı!

Ekonomi 23.09.2022 - 11:46, Güncelleme: 23.09.2022 - 11:46
 

TMO alımları rekor kırdı!

Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alımında Bilecik’te rekor kırdı. Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın girişimleriyle TMO’nun bu yıl Bilecik Merkez ve Gölpazarı’nda açtığı iki alım noktasında son on yılda alınan hububat ortalamasının üzerine çıkılarak rekor kırıldığı açıklandı.

  Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alımında Bilecik’te rekor kırdı. Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın girişimleriyle TMO’nun bu yıl Bilecik Merkez ve Gölpazarı’nda açtığı iki alım noktasında son on yılda alınan hububat ortalamasının üzerine çıkılarak rekor kırıldığı açıklandı. TMO'nun Bilecik’te son on yılda ortalama 600 ton hububat aldığını belirten Vali Kızılkaya, bu rakamın 2022’de 6.000 tona yükseldiğini ifade etti.   Vali Kızılkaya, bu yıl rekor kıran alımlara ilişkin yaptığı açıklamada, üreticilere 37 milyon 937 bin TL ödeme gerçekleştirildiğini kaydetti. Vali Kızılkaya, yaklaşık 6 milyon TL ek prim ödemesinin yapılacağını belirttiği açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizin refahı ve gelişimi için istikrarla üreten çiftçilerimize bu yıl yapılan 37.937.000 TL ürün ödemesine ek 5.932.000 TL’de prim ödemesi yapılacak. Bu sayede üretme azminde olan çiftçilerimize devletimiz güzel bir destek sunmuş oluyor. Devletimizin her daim üretenin yanındadır ve destekçisidir. Ürettikçe güzel ülkemiz kazanacak, Bilecik’imiz kazanacak, çiftçimiz kazanacak.   Desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye teşekkür ederiz." dedi.
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alımında Bilecik’te rekor kırdı. Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın girişimleriyle TMO’nun bu yıl Bilecik Merkez ve Gölpazarı’nda açtığı iki alım noktasında son on yılda alınan hububat ortalamasının üzerine çıkılarak rekor kırıldığı açıklandı.

 

Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alımında Bilecik’te rekor kırdı.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın girişimleriyle TMO’nun bu yıl Bilecik Merkez ve Gölpazarı’nda açtığı iki alım noktasında son on yılda alınan hububat ortalamasının üzerine çıkılarak rekor kırıldığı açıklandı.

TMO'nun Bilecik’te son on yılda ortalama 600 ton hububat aldığını belirten Vali Kızılkaya, bu rakamın 2022’de 6.000 tona yükseldiğini ifade etti.

 

Vali Kızılkaya, bu yıl rekor kıran alımlara ilişkin yaptığı açıklamada, üreticilere 37 milyon 937 bin TL ödeme gerçekleştirildiğini kaydetti. Vali Kızılkaya, yaklaşık 6 milyon TL ek prim ödemesinin yapılacağını belirttiği açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin refahı ve gelişimi için istikrarla üreten çiftçilerimize bu yıl yapılan 37.937.000 TL ürün ödemesine ek 5.932.000 TL’de prim ödemesi yapılacak. Bu sayede üretme azminde olan çiftçilerimize devletimiz güzel bir destek sunmuş oluyor. Devletimizin her daim üretenin yanındadır ve destekçisidir. Ürettikçe güzel ülkemiz kazanacak, Bilecik’imiz kazanacak, çiftçimiz kazanacak.

 

Desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye teşekkür ederiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber