Tiyatro oyunu Ben Orhan Veli Van’da kapalı Gişe Oynadı

Kültür-Sanat 31.10.2022 - 12:25, Güncelleme: 31.10.2022 - 12:25
 

Tiyatro oyunu Ben Orhan Veli Van’da kapalı Gişe Oynadı

Ekim ayı, Tiyatro perdelerinde açıldığı sezon olur. Devlet Tiyatroları perdelerini her sezon Ekim ayında açar. Yazın tiyatrosuz geçen sezon Ekim ayında Tiyatroseverlerini ağırlar.

 Sanatseverler yeni sezondaki oyunları sabırsızlıkla beklemeye koyulur.  Bu doğrultuda Ekim ayında Van’da Sahneler açıldı. Hem Devlet Tiyatrosu oyunu herm de özel tiyetro salonları izleyicilere yeni oyunlarla merhaba dedi. Bunlardan biri de 29 Ekim Cumhuriyet Bayram'nın 99 yılında Van Bölge Tiyatrosu'nda oyuncu Aziz Saydut tarafından olan  "Ben Orhan Veli " adlı oyun sergilendi  Oyun biletleri oyuna günler kala tükenip tiyatro tabiriyle oyun kapalı gişe oynadı. Oyunu sahneye taşıyan Aziz Saydut oyuna olan yoğun ilgiden çok memnun olduğunu, ifade etti. Ben Orhan Veli adlı oyunun sezon boyunca sahnede olacağı belirtildi. Oyuncu Aziz Saydut konuşmasının devamında Van halkının önüne güzel ve değerli bir oyun çıkarttığında, fazlası ile teveccüh gösterip, oyunu izlemeye geliyor. Oyun Orhan Velin Şiirlerinden düzenleyip, sahneye taşıdığını, bunun bir yayın evi ile anlaşıldığını kitabında basılacağı ifadelerinde devam etti. Kendisin bu gibi oyunları düzenlemeve  yeni oyunlar yazma eğitimin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Dramatik Yazarlık Bölümü okuduğunu. Bölümde bulunan yazarlık hocalarım, Doç.Dr.FundaÖzşener, Dr.Öğr.Üyesi M.Sabri Şenol, Dr.Öğr.Üyesi Filiz Keskin, Dr.Öğr. Üyesi A.Emre Keskin’in fazlası ile  katkıları oldu. Ben Orhan Veli oyunu öğrencilerle buluşturmak içinde Yüzüncü Yıl Üniversitenin 40 yılı ve aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesin 25 yıl dolayısı ile Güzel sanatalar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Baş ve Dr. Öğretim Üyesi Filiz Keskin katkıları ile ücretsiz şekilde Kasım ayında öğrencilerle buluşturmayı planlıyoruz. Ben Orhan Veli Oyunu Düzenleyen Aziz Saydut, Yöneten Aziz Saydut, Kanun Eşlik Dilşan Aslan oynayanlar ile Aziz Saydut, Güven Başdinç yer alıyor. Ben Orhan Veli Oyunu Van’da bulunan iki Edebiyat Topluluğu tarafından plaket aldığını. Son olarak Van Sanat Edebiyat Topluluğu  (VANSET) sundu. Oyun günü Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu Başkan yardımcısı Ercan Ulutaş beyefendi sunmaları bizleri fazlası ile mutlu etti. Bir Sanat Edebiyat topluluğu bunu izlenebilir olarak değerlendirmesi memnuiyet verici oldu. Bize sundukları plaketlerle bizi sanata daha fazla motive VANSET Başkanı Orhan Demirtaş ve Başkan Yardımcısı Ercan Ulutaş’ a çok teşekkürlerimi sunuyorum, dedi.       Haber Röportaj   :  Ercan ULUTAŞ
Ekim ayı, Tiyatro perdelerinde açıldığı sezon olur. Devlet Tiyatroları perdelerini her sezon Ekim ayında açar. Yazın tiyatrosuz geçen sezon Ekim ayında Tiyatroseverlerini ağırlar.

 Sanatseverler yeni sezondaki oyunları sabırsızlıkla beklemeye koyulur.  Bu doğrultuda Ekim ayında Van’da Sahneler açıldı. Hem Devlet Tiyatrosu oyunu herm de özel tiyetro salonları izleyicilere yeni oyunlarla merhaba dedi.

Bunlardan biri de 29 Ekim Cumhuriyet Bayram'nın 99 yılında Van Bölge Tiyatrosu'nda oyuncu Aziz Saydut tarafından olan  "Ben Orhan Veli " adlı oyun sergilendi 

Oyun biletleri oyuna günler kala tükenip tiyatro tabiriyle oyun kapalı gişe oynadı. Oyunu sahneye taşıyan Aziz Saydut oyuna olan yoğun ilgiden çok memnun olduğunu, ifade etti. Ben Orhan Veli adlı oyunun sezon boyunca sahnede olacağı belirtildi.

Oyuncu Aziz Saydut konuşmasının devamında Van halkının önüne güzel ve değerli bir oyun çıkarttığında, fazlası ile teveccüh gösterip, oyunu izlemeye geliyor.

Oyun Orhan Velin Şiirlerinden düzenleyip, sahneye taşıdığını, bunun bir yayın evi ile anlaşıldığını kitabında basılacağı ifadelerinde devam etti. Kendisin bu gibi oyunları düzenlemeve  yeni oyunlar yazma eğitimin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Dramatik Yazarlık Bölümü okuduğunu. Bölümde bulunan yazarlık hocalarım, Doç.Dr.FundaÖzşener, Dr.Öğr.Üyesi M.Sabri Şenol, Dr.Öğr.Üyesi Filiz Keskin, Dr.Öğr. Üyesi A.Emre Keskin’in fazlası ile  katkıları oldu.

Ben Orhan Veli oyunu öğrencilerle buluşturmak içinde Yüzüncü Yıl Üniversitenin 40 yılı ve aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesin 25 yıl dolayısı ile Güzel sanatalar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Baş ve Dr. Öğretim Üyesi Filiz Keskin katkıları ile ücretsiz şekilde Kasım ayında öğrencilerle buluşturmayı planlıyoruz.

Ben Orhan Veli Oyunu Düzenleyen Aziz Saydut, Yöneten Aziz Saydut, Kanun Eşlik Dilşan Aslan oynayanlar ile Aziz Saydut, Güven Başdinç yer alıyor.

Ben Orhan Veli Oyunu Van’da bulunan iki Edebiyat Topluluğu tarafından plaket aldığını. Son olarak Van Sanat Edebiyat Topluluğu  (VANSET) sundu. Oyun günü Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu Başkan yardımcısı Ercan Ulutaş beyefendi sunmaları bizleri fazlası ile mutlu etti. Bir Sanat Edebiyat topluluğu bunu izlenebilir olarak değerlendirmesi memnuiyet verici oldu. Bize sundukları plaketlerle bizi sanata daha fazla motive VANSET Başkanı Orhan Demirtaş ve Başkan Yardımcısı Ercan Ulutaş’ a çok teşekkürlerimi sunuyorum, dedi.

 

 

 

Haber Röportaj   :  Ercan ULUTAŞ

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber