TİMBİR Kars İl Temsilcisi Ercüment Daşdelen’den Garo Paylan’a tepki

Siyaset 24.04.2022 - 21:09, Güncelleme: 24.04.2022 - 21:09
 

TİMBİR Kars İl Temsilcisi Ercüment Daşdelen’den Garo Paylan’a tepki

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Kars İl Temsilcisi Ercüment Daşdelen, “Doğu Anadolu’da Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Muş, Bayburt, Gümüşhane, Van ve çevresindeki bölgelerde ayrıca Kafkasya’da Ermeni çeteleri Müslüman Türklere karşı acımasız soykırım yapmıştır” dedi.

  Her yıl 24 Nisanda tarihi ve hukuki gerçeklerin siyasi nedenlerle çarpıtıldığını belirten Daşdelen, “Türklerin Ermenilere karşı soykırım yaptığı iddiaları tamamen emperyalist bir yalandır. Asıl soykırımı Ermeniler Müslüman Türklere yapmıştır.    1915 olayları hakkında milletimize ve tarihimize yönelik bir iftirayı Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanun teklifi diye sunmak gaflet, dalalet ve hatta hıyanettir. Tarihsel gerçeklikten yoksun, uluslararası hukuk nezdinde geçersiz bu iftirayı, suç atmayı reddediyoruz ve hükümsüz addediyoruz. Müslüman Türkler Ermenilere "Soykırım" yapmış olsaydı, Milletvekili sıfatlı Garo Paylan diye biri dünyaya gelmezdi ve TBMM de hiç olamazdı” diye konuştu.   “Ermenilerin Kars’ta camilerde, köylerde Müslüman Türklere karşı yaptığı soykırımların izleri silinmedi” diyen Daşdelen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ermeniler, tarihi ve yasal belgelerle bu soykırımın geçerliliğini doğrulamanın mümkün olmadığını gayet iyi biliyor. Bu yüzden sözde Ermeni soykırımı iddiaları kurgudan başka bir şey değildir. Kars ve çevresinde Ermenilerin yaptığı soykırımda şehit olan Müslüman Türklere ait olan ve açılan toplu mezarlar gerçeği anlatmaya yetiyor. Ermeni terörünün şehit ettiği Türk Diplomatlarımızı da unutmadık asla unutmayacağız! Sözde Ermeni soykırımını tanıyan Ermeniciler ve dış ülkeler kendi kıtalarında yaptıkları vahşetlerini hatırlasınlar. Tarihi gerçekleri saptıranlara karşı hakikatin dilini kullanmaya devam edeceğiz. 1915 olaylarının bilimsel bir şekilde incelenerek tarihin doğru anlaşılması, ulusal ve uluslar arası kamuoyuna doğru şekilde yansıtılmasını arzu etmekteyiz. Sözde Ermeni soykırımını tanıyan ülkeleri, Ermenicileri, Ermeni sevicileri ve Ermeni çetelerin Müslüman Türklere karşı yaptığı acımasız soykırımı unutmadık, unutmayacağız.”
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Kars İl Temsilcisi Ercüment Daşdelen, “Doğu Anadolu’da Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Muş, Bayburt, Gümüşhane, Van ve çevresindeki bölgelerde ayrıca Kafkasya’da Ermeni çeteleri Müslüman Türklere karşı acımasız soykırım yapmıştır” dedi.

 

Her yıl 24 Nisanda tarihi ve hukuki gerçeklerin siyasi nedenlerle çarpıtıldığını belirten Daşdelen, “Türklerin Ermenilere karşı soykırım yaptığı iddiaları tamamen emperyalist bir yalandır. Asıl soykırımı Ermeniler Müslüman Türklere yapmıştır.

 

 1915 olayları hakkında milletimize ve tarihimize yönelik bir iftirayı Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanun teklifi diye sunmak gaflet, dalalet ve hatta hıyanettir. Tarihsel gerçeklikten yoksun, uluslararası hukuk nezdinde geçersiz bu iftirayı, suç atmayı reddediyoruz ve hükümsüz addediyoruz. Müslüman Türkler Ermenilere "Soykırım" yapmış olsaydı, Milletvekili sıfatlı Garo Paylan diye biri dünyaya gelmezdi ve TBMM de hiç olamazdı” diye konuştu.

 

“Ermenilerin Kars’ta camilerde, köylerde Müslüman Türklere karşı yaptığı soykırımların izleri silinmedi” diyen Daşdelen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ermeniler, tarihi ve yasal belgelerle bu soykırımın geçerliliğini doğrulamanın mümkün olmadığını gayet iyi biliyor. Bu yüzden sözde Ermeni soykırımı iddiaları kurgudan başka bir şey değildir. Kars ve çevresinde Ermenilerin yaptığı soykırımda şehit olan Müslüman Türklere ait olan ve açılan toplu mezarlar gerçeği anlatmaya yetiyor. Ermeni terörünün şehit ettiği Türk Diplomatlarımızı da unutmadık asla unutmayacağız! Sözde Ermeni soykırımını tanıyan Ermeniciler ve dış ülkeler kendi kıtalarında yaptıkları vahşetlerini hatırlasınlar. Tarihi gerçekleri saptıranlara karşı hakikatin dilini kullanmaya devam edeceğiz. 1915 olaylarının bilimsel bir şekilde incelenerek tarihin doğru anlaşılması, ulusal ve uluslar arası kamuoyuna doğru şekilde yansıtılmasını arzu etmekteyiz. Sözde Ermeni soykırımını tanıyan ülkeleri, Ermenicileri, Ermeni sevicileri ve Ermeni çetelerin Müslüman Türklere karşı yaptığı acımasız soykırımı unutmadık, unutmayacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber