Selin vurduğu Pakistan için '4. İyilik Treni' de yola çıktı

Siyaset 10.09.2022 - 09:34, Güncelleme: 10.09.2022 - 09:34
 

Selin vurduğu Pakistan için '4. İyilik Treni' de yola çıktı

Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarmak için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda insani yardım malzemesi taşıyan 4. İyilik Treni, tarihi Ankara Garı'ndan hareket etti.

  Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarmak için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda insani yardım malzemesi taşıyan 4. İyilik Treni, tarihi Ankara Garı'ndan hareket etti. İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının (STK) desteği ile hazırlanan insani yardım malzemeleri taşıyan '4. İyilik Treni', tarihi Ankara Garı'ndan Pakistan'a hareket etti. Toplam 22 vagondan oluşan ve 498 ton malzeme taşıyan yardım treni dualarla yolcu edildi. Düzenlenen programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pakistan Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi, Ankara Valisi Vasip Şahin, AFAD Başkanı Yunus Sezer, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve STK temsilcileri katıldı.   "Yaklaşık 33 milyon selden direkt etkilenmiş durumda" Pakistan'ın yaklaşık üçte birinin sular altında kaldığını ve 33 milyon insanın sel felaketinden direkt olarak etkilendiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu, "Birçok sel afetiyle, depremle karşı karşıya kaldık. Dünyanın birçok yerinde de benzerlerini gördük. Pakistan'a 5 saat süren uçak yolculuğu ve günler süren tren yolculuğunun uzun sürdüğünü düşünebiliriz. Belki uzakta diye cümlelerimiz, kelimelerimiz oradaki hali yansıtmayabilir. Pakistan'ın üçte biri sular altında. Yaklaşık 33 milyon selden direkt etkilenmiş durumda. Şu ana kadar bin 391 Pakistan vatandaşı hayatını kaybetti. Yaklaşık 600 bin ev ortadan kalktı. Toplam 1 milyon 300 bine yakın ev de kısmi olarak etkilendi. Bizim gördüğümüz tablo şuydu; kilometrelerce yükselen bir su ve sadece yüksekte yapılan, eni 6-7 metre görünürde olan yollar. Yolların üzerinden ulaşım yapılmaya çalışılıyor ve yolların üzerinde barınma sağlanmaya çalışılıyor. Tablo bu" ifadelerini kullandı.   "Yoklukta olanları da unutmayan bir ülkeyiz" Türkiye'nin son 4 yılda dünyanın kendi milli gelirine göre en yüksek yardım yapan ülkesi olduğunun altını çizen Bakan Soylu, "Bu bizim için bir onur nişanesidir. Varlık ile yokluğu unutmayan bir milletiz. Yoklukta olanları da unutmayan bir ülkeyiz. Bu sefer hem milletimizin medeniyet anlayışına hem de tarihi ve kültürel birliktelik anlayışına uymaktadır. Kurtuluş mücadelemizde bugün destek olmaya çalıştığımız bu yüce gönüllü insanlar bizi yalnız bırakmadılar" dedi.  
Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarmak için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda insani yardım malzemesi taşıyan 4. İyilik Treni, tarihi Ankara Garı'ndan hareket etti.

 

Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarmak için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda insani yardım malzemesi taşıyan 4. İyilik Treni, tarihi Ankara Garı'ndan hareket etti.


İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının (STK) desteği ile hazırlanan insani yardım malzemeleri taşıyan '4. İyilik Treni', tarihi Ankara Garı'ndan Pakistan'a hareket etti. Toplam 22 vagondan oluşan ve 498 ton malzeme taşıyan yardım treni dualarla yolcu edildi. Düzenlenen programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pakistan Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi, Ankara Valisi Vasip Şahin, AFAD Başkanı Yunus Sezer, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve STK temsilcileri katıldı.

 

"Yaklaşık 33 milyon selden direkt etkilenmiş durumda"
Pakistan'ın yaklaşık üçte birinin sular altında kaldığını ve 33 milyon insanın sel felaketinden direkt olarak etkilendiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu, "Birçok sel afetiyle, depremle karşı karşıya kaldık. Dünyanın birçok yerinde de benzerlerini gördük. Pakistan'a 5 saat süren uçak yolculuğu ve günler süren tren yolculuğunun uzun sürdüğünü düşünebiliriz. Belki uzakta diye cümlelerimiz, kelimelerimiz oradaki hali yansıtmayabilir. Pakistan'ın üçte biri sular altında. Yaklaşık 33 milyon selden direkt etkilenmiş durumda. Şu ana kadar bin 391 Pakistan vatandaşı hayatını kaybetti. Yaklaşık 600 bin ev ortadan kalktı. Toplam 1 milyon 300 bine yakın ev de kısmi olarak etkilendi. Bizim gördüğümüz tablo şuydu; kilometrelerce yükselen bir su ve sadece yüksekte yapılan, eni 6-7 metre görünürde olan yollar. Yolların üzerinden ulaşım yapılmaya çalışılıyor ve yolların üzerinde barınma sağlanmaya çalışılıyor. Tablo bu" ifadelerini kullandı.

 

"Yoklukta olanları da unutmayan bir ülkeyiz"

Türkiye'nin son 4 yılda dünyanın kendi milli gelirine göre en yüksek yardım yapan ülkesi olduğunun altını çizen Bakan Soylu, "Bu bizim için bir onur nişanesidir. Varlık ile yokluğu unutmayan bir milletiz. Yoklukta olanları da unutmayan bir ülkeyiz. Bu sefer hem milletimizin medeniyet anlayışına hem de tarihi ve kültürel birliktelik anlayışına uymaktadır. Kurtuluş mücadelemizde bugün destek olmaya çalıştığımız bu yüce gönüllü insanlar bizi yalnız bırakmadılar" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber