Saadet Partisi’nden Çevre Yolu Sorusu

Van Haber 26.11.2023 - 20:03, Güncelleme: 26.11.2023 - 20:03
 

Saadet Partisi’nden Çevre Yolu Sorusu

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, yaptı basın duyurusunda “Van’da hem şehir içi trafiğin rahatlatılması, hem de Kapıköy Sınır Kapısı'na bağlantının sağlanması amacıyla 41 kilometrelik çevre yolu yapılacak ne hikmetse yapılamıyor” diyerek kamuoyunun bilgilendirtmesini istedi

  Başkan İlhan açıklamasının devamında: Bir çevre yolu hikâyesi! 13 yıldır sözde Van’da çevre yolu yapılmakta Van’da hem şehir içi trafiğin rahatlatılması, hem de Kapıköy Sınır Kapısı'na bağlantının sağlanması amacıyla 41 kilometrelik çevre yolu yapılacak ne hikmetse yapılamıyor. Çevre yolu projesinin 21 kilometrelik kısmını oluşturan Beyüzümü mevkiindeki Özalp-Saray-Kapıköy Sınır Kapısı bölümü ile Memur-Sen TOKİ mevkiinde ağır aksakta olsa çalışmalar yürütüldüğünü görmekteyiz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yapımına başlanan projede Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ve müteahhit firmalardan yaklaşık 380 işçi ve 45 teknik personel görev yaptığı yönünde açıklamalar yapıldı. Edremit ilçesinden başlayıp Van şehir merkezinin doğusundan geçerek Erciş yoluna bağlanan Van çevre yolunun Kurubaş mevkiinden Hakkâri yoluna, Beyüzümü mevkisinden Özalp-Saray-Kapıköy Sınır Kapısına bağlanması hedeflenen yol bir yılan hikâyesine dönmüştür. Altı üstü 41 kilometre uzunluğundaki yolu 13 yıldır bitirilemeyen, her seçim öncesi meydanlarda bu sefer bitiriyoruz diye millete söz verilmektedir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak İktidarın sözde temsilcilerine sormak istiyoruz. 1-Van çevreyolu hangi firmaya ihale edilmiştir? 2-Şu ana kadar yolun kaç km’lik kısmı tamamlanmıştır? 3-Çevre yolu işi bitmeden nasıl oluyor da bitmeyen işin her yıl keşfi yapılıyor? 4-Van çevre yolu için bugüne kadar yüklenici firmaya ne kadar ödeme yapılmıştır? Van çevre yolunun son durumu ve ne zaman bitirileceği konusunda detaylı açıklama yapmaya davet ediyoruz” dedi. Van Haber Yerelvanhaber Van Haberleri
Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, yaptı basın duyurusunda “Van’da hem şehir içi trafiğin rahatlatılması, hem de Kapıköy Sınır Kapısı'na bağlantının sağlanması amacıyla 41 kilometrelik çevre yolu yapılacak ne hikmetse yapılamıyor” diyerek kamuoyunun bilgilendirtmesini istedi

 

Başkan İlhan açıklamasının devamında:

Bir çevre yolu hikâyesi!

13 yıldır sözde Van’da çevre yolu yapılmakta

Van’da hem şehir içi trafiğin rahatlatılması, hem de Kapıköy Sınır Kapısı'na bağlantının sağlanması amacıyla 41 kilometrelik çevre yolu yapılacak ne hikmetse yapılamıyor.

Çevre yolu projesinin 21 kilometrelik kısmını oluşturan Beyüzümü mevkiindeki Özalp-Saray-Kapıköy Sınır Kapısı bölümü ile Memur-Sen TOKİ mevkiinde ağır aksakta olsa çalışmalar yürütüldüğünü görmekteyiz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yapımına başlanan projede Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ve müteahhit firmalardan yaklaşık 380 işçi ve 45 teknik personel görev yaptığı yönünde açıklamalar yapıldı.

Edremit ilçesinden başlayıp Van şehir merkezinin doğusundan geçerek Erciş yoluna bağlanan Van çevre yolunun Kurubaş mevkiinden Hakkâri yoluna, Beyüzümü mevkisinden Özalp-Saray-Kapıköy Sınır Kapısına bağlanması hedeflenen yol bir yılan hikâyesine dönmüştür.

Altı üstü 41 kilometre uzunluğundaki yolu 13 yıldır bitirilemeyen, her seçim öncesi meydanlarda bu sefer bitiriyoruz diye millete söz verilmektedir.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak İktidarın sözde temsilcilerine sormak istiyoruz.

1- Van çevreyolu hangi firmaya ihale edilmiştir?

2-Şu ana kadar yolun kaç km’lik kısmı tamamlanmıştır?

3-Çevre yolu işi bitmeden nasıl oluyor da bitmeyen işin her yıl keşfi yapılıyor?

4- Van çevre yolu için bugüne kadar yüklenici firmaya ne kadar ödeme yapılmıştır?

Van çevre yolunun son durumu ve ne zaman bitirileceği konusunda detaylı açıklama yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Van Haber Yerelvanhaber Van Haberleri

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber