Profesörden Helal açıklaması

Gündem 02.04.2023 - 01:44, Güncelleme: 02.04.2023 - 01:44
 

Profesörden Helal açıklaması

Biyolog Prof. Dr. Sinan Canan, İslam'da eşcinselliğin haram olmadığını ifade etti. Canan'a tepkiler çığ gibi büyürken Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bir dönem Üsküdar Üniversitesi'nde dersler veren Canan'ın şu anda kurumla hiçbir bağı olmadığını bildirdi.

Sinan Canan'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşım büyük tepki topladı. Sinan Canan "İslamda eşcinsellik haram DEĞİLDİR. Olamaz. Bu konuda hiç bir kanıt getiremezsiniz. Zina (açıkça) haramdır; cinsel yönelimler haram OLAMAZ. Künefe sevmek ne kadar haramsa bunlar da o kadar haramdır..." dedi. Bu paylaşım üzerine sosyal medya kullanıcılar Sinan Canan'a Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle cevap vermeye başladı. Sinan Canan, Tweet'ine isnat noktası olarak sunduğu makalesinde "Eşcinsel bireylerin beyni, dıştan görünen cinsiyetlerini taşıyan hemcinslerden büyük oranda farklı. Anne karnında meydana gelen ve gelişen bir çok yapı, eşcinsel bireylerde, hemcinslerinden çok karşı cinsin beyin yapısına daha fazla benzerlik gösteriyor." dedi. PROF. DR. TARHAN CEVAP VERDİ Canan'ın maksadını aşan ifadeler kullanmış olabileceğini söyleyen Tarhan, "Üsküdar Üniversitesi'nden ayrılmıştır, uzmanlık alanı fizyolojisidir ve kendisi hekim değildir, ilahiyatçıların cevap vermesi gerekir, ifadelerinin hiç bir bilimsel karşılığı yoktur. Kişisel görüştür." dedi. Tarhan, cinsel yönelim ve cinsel kimlik farkına dikkat çekerek "Cinsel kimlik bozukluğu klinik patolojidir kişi isterse tedavi edilir, eşcinsellik ise cinsel yönelim olup bir tercihtir, psikolojinin konusu değildir. İnsanların yanlış yapma özgürlüğü vardır, bizim vazifemiz sadece uyarıdır…" açıklamasında bulundu. Cinsel kimlik bozukluğu klinik patolojidir kişi isterse tedavi edilir, eşcinsellik ise cinsel yönelim olup bir tercihtir, psikolojinin konusu değildir. İnsanların yanlış yapma özgürlüğü vardır, bizim vazifemiz sadece uyarıdır…
Biyolog Prof. Dr. Sinan Canan, İslam'da eşcinselliğin haram olmadığını ifade etti. Canan'a tepkiler çığ gibi büyürken Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bir dönem Üsküdar Üniversitesi'nde dersler veren Canan'ın şu anda kurumla hiçbir bağı olmadığını bildirdi.

Sinan Canan'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşım büyük tepki topladı. Sinan Canan "İslamda eşcinsellik haram DEĞİLDİR. Olamaz. Bu konuda hiç bir kanıt getiremezsiniz. Zina (açıkça) haramdır; cinsel yönelimler haram OLAMAZ. Künefe sevmek ne kadar haramsa bunlar da o kadar haramdır..." dedi. Bu paylaşım üzerine sosyal medya kullanıcılar Sinan Canan'a Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle cevap vermeye başladı.
Sinan Canan, Tweet'ine isnat noktası olarak sunduğu makalesinde "Eşcinsel bireylerin beyni, dıştan görünen cinsiyetlerini taşıyan hemcinslerden büyük oranda farklı. Anne karnında meydana gelen ve gelişen bir çok yapı, eşcinsel bireylerde, hemcinslerinden çok karşı cinsin beyin yapısına daha fazla benzerlik gösteriyor." dedi.

PROF. DR. TARHAN CEVAP VERDİ

Canan'ın maksadını aşan ifadeler kullanmış olabileceğini söyleyen Tarhan, "Üsküdar Üniversitesi'nden ayrılmıştır, uzmanlık alanı fizyolojisidir ve kendisi hekim değildir, ilahiyatçıların cevap vermesi gerekir, ifadelerinin hiç bir bilimsel karşılığı yoktur. Kişisel görüştür." dedi.

Tarhan, cinsel yönelim ve cinsel kimlik farkına dikkat çekerek "Cinsel kimlik bozukluğu klinik patolojidir kişi isterse tedavi edilir, eşcinsellik ise cinsel yönelim olup bir tercihtir, psikolojinin konusu değildir. İnsanların yanlış yapma özgürlüğü vardır, bizim vazifemiz sadece uyarıdır…" açıklamasında bulundu.
Cinsel kimlik bozukluğu klinik patolojidir kişi isterse tedavi edilir, eşcinsellik ise cinsel yönelim olup bir tercihtir, psikolojinin konusu değildir. İnsanların yanlış yapma özgürlüğü vardır, bizim vazifemiz sadece uyarıdır…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber