Özgürlüğün bedeli sahnede

Kültür-Sanat 28.04.2022 - 14:51, Güncelleme: 28.04.2022 - 14:51
 

Özgürlüğün bedeli sahnede

" Tiyatro ile bir mola vermeli hayata, çünkü sahneden başka türlü görülür dünya "

    " Tiyatro ile bir mola vermeli hayata, çünkü sahneden başka türlü görülür dünya "    Van'da kültürel etkinliklerin başında tiyatro gelir. Bu bağlamda tiyatroseverler açısından bu sezon oldukça yoğun bir dönem yaşanırken bir çok oyun sahnelendi. Bunlardan biri de Van Bölge Tiyatrosu'na sahnelenecek olan "Özgürlüğün Bedeli" adlı oyundur.                     OYUNUN ÖYKÜSÜ   İsyancıların başı olan Simon Bolivar, İspanolların komutanı İzquerdo’nun elinden kurtulmayı başarmıştır. Çünkü yine bir İspanyol subay olan MONSERAHT ona yardım etmiştir. Monseraht’a Bolivar’ın nerede saklandığını söyletmek neredeyse imkânsızdır. Bunları bilen İzquerdo, adamları Moreles ve Zualzola ile birlikte kilisenin de desteğini alarak Monseraht’ı konuşturmak için dehşet verici bir plan hazırlar. Planını gerçekleştirmek için altı sivile ihtiyacı vardır… Olay 1812’de Venezuela’nın Valencia kentinde, Komutanlık Genel Karargâhı’nın muhafız odasında geçmektedir.       Emmanuel Rubles'in yazdığı Özgürlüğün Bedeli adlı oyunda Dramaturg koltuğunda Dr. Öğrt. üyesi Mehmet Sabri Şenol, Yönetmenliğini ise Hamza Kancura yaparken sahnede rol alan oyuncular; Aziz Saydut, Ayşe Derya Aksoy, Sezgin Karabey, Safiye Çakirgöz, Güven Başdinç, Rıdvan Ayhan, Lütfü Abay, Tolga Meral, Ramazan Duman, Ömer Sarıkan, Hamza Kancura seyirci karşısına çıktı.    Monseraht : Sezgin KARABEY İzqardo : Hamza KANCURA Zuazola : Ramazan DUMAN Morales : Tolga MERAL Çömlekçi Arnal Luhan : Güven BAŞDİNÇ Tüccar Salas İna : Rıdvan AYHAN Aktör Juan Salcedo : Aziz SAYDUT Ricardo : Ömer SARIKAN Elena : Ayşe Derya AKSOY Anne : Safiye ÇAKIRGÖZ Peder Coronil : Lütfi ABAY     Sanatsız kalmayın,               Tiyatrosuz asla...     Haber Röportaj :  Ercan Ulutaş
" Tiyatro ile bir mola vermeli hayata, çünkü sahneden başka türlü görülür dünya "

 

 

" Tiyatro ile bir mola vermeli hayata, çünkü sahneden başka türlü görülür dünya " 

 

Van'da kültürel etkinliklerin başında tiyatro gelir. Bu bağlamda tiyatroseverler açısından bu sezon oldukça yoğun bir dönem yaşanırken bir çok oyun sahnelendi. Bunlardan biri de Van Bölge Tiyatrosu'na sahnelenecek olan "Özgürlüğün Bedeli" adlı oyundur.

 

                  OYUNUN ÖYKÜSÜ

 

İsyancıların başı olan Simon Bolivar, İspanolların komutanı İzquerdo’nun elinden kurtulmayı başarmıştır. Çünkü yine bir İspanyol subay olan MONSERAHT ona yardım etmiştir. Monseraht’a Bolivar’ın nerede saklandığını söyletmek neredeyse imkânsızdır. Bunları bilen İzquerdo, adamları Moreles ve Zualzola ile birlikte kilisenin de desteğini alarak Monseraht’ı konuşturmak için dehşet verici bir plan hazırlar. Planını gerçekleştirmek için altı sivile ihtiyacı vardır…

Olay 1812’de Venezuela’nın Valencia kentinde, Komutanlık Genel Karargâhı’nın muhafız odasında geçmektedir.

 

 

 

Emmanuel Rubles'in yazdığı Özgürlüğün Bedeli adlı oyunda Dramaturg koltuğunda Dr. Öğrt. üyesi Mehmet Sabri Şenol, Yönetmenliğini ise Hamza Kancura yaparken sahnede rol alan oyuncular; Aziz Saydut, Ayşe Derya Aksoy, Sezgin Karabey, Safiye Çakirgöz, Güven Başdinç, Rıdvan Ayhan, Lütfü Abay, Tolga Meral, Ramazan Duman, Ömer Sarıkan, Hamza Kancura seyirci karşısına çıktı. 

 

Monseraht : Sezgin KARABEY

İzqardo : Hamza KANCURA

Zuazola : Ramazan DUMAN

Morales : Tolga MERAL

Çömlekçi Arnal Luhan : Güven BAŞDİNÇ

Tüccar Salas İna : Rıdvan AYHAN

Aktör Juan Salcedo : Aziz SAYDUT

Ricardo : Ömer SARIKAN

Elena : Ayşe Derya AKSOY

Anne : Safiye ÇAKIRGÖZ

Peder Coronil : Lütfi ABAY

 

 

Sanatsız kalmayın, 

             Tiyatrosuz asla...

 

  Haber Röportaj :  Ercan Ulutaş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber