Minikler Van Gölü İçin Seferberlik Başlattılar

Gündem 13.10.2023 - 10:28, Güncelleme: 13.10.2023 - 10:28
 

Minikler Van Gölü İçin Seferberlik Başlattılar

Edremit Belediyesi’nin paydaşı olduğu projede Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Okul Eğitimi Alanında Van’dan kabul gören tek proje olan “Yeşil Yaşa, Yeşili Sev” ile minikler Van Gölü kıyısında adeta gövde gösterisi yaptı.

  Van’ın Edremit İlçesinde Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Days etkinlikleri kapsamında Edremit Hilmi Irak İlkokulu tarafından yapılan proje ile öğrenciler Van Gölü kıyısında “Yeşil Yaşa, Yeşili Sev” sloganıyla temizlik yaptı.   Öğretmen ve öğrenci hareketliliği de olan projede öğrenciler tarafından ilk olarak ‘Van Gölü Nefesimizdir’ yazısı oluşturuldu. Daha sonra el ele tutuşarak uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler, Van Gölü kıyısına akın etti. Burada Edremit Belediyesi tarafından tişört, eldiven, çöp poşetleri ve şapkalar dağıtıldıktan sonra temizlik seferberliği başlatıldı. Van Gölü kıyısında temizlik çalışması yapan öğrenciler, tonlarca çöp toplarken poşetlere konulan çöpler ise belediye görevlilerine teslim edildi.   Hilmi Irak İlkokulu’nda görev yapan ve proje koordinatörü olan Öğretmen Yeliz Sevin yaptığı açıklamada ‘Yeşil Yaşa, Yeşili Sev Projeleri kapsamında etkinlik yaptıklarını dile getirdi. Edremit Belediyesinin paydaşları olduğunu, her anlamda yanlarında olduğunu ifade eden Sevin, “Edremit Belediyemiz, bize temizlik malzemeleri çocuklarımıza tişört tedariğinde bulunarak projeye katkı sundu. Çocuklara sıfır atık eğitimleri konusunda bizlere yardımcı oldu. Velilerimizin eğitimlerinde destek sundu. Edremit Belediyesi bizim için en büyük şanstı. Bu anlamda hem projemize katkı anlamında hem de paydaşlık anlamında hep yanımızda durdular. Tüm destekleri anlamında Belediye Başkanımız İsmail Say ve tüm ekibine okulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.   Minikler ise, yaptıkları açıklamalarda yerlere çöp atılmasının kendilerini çok üzeceğini ifade ederek, büyüklere uyarı mesajlarında bulundular. Etkinli, toplanan çöplerin belediye temizlik araçları ile bulunan alanda alınmasıyla sona erdi.
Edremit Belediyesi’nin paydaşı olduğu projede Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Okul Eğitimi Alanında Van’dan kabul gören tek proje olan “Yeşil Yaşa, Yeşili Sev” ile minikler Van Gölü kıyısında adeta gövde gösterisi yaptı.

 

Van’ın Edremit İlçesinde Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Days etkinlikleri kapsamında Edremit Hilmi Irak İlkokulu tarafından yapılan proje ile öğrenciler Van Gölü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Van Gölü kıyısında “Yeşil Yaşa, Yeşili Sev” sloganıyla temizlik yaptı.

 

Öğretmen ve öğrenci hareketliliği de olan projede öğrenciler tarafından ilk olarak ‘ Van Gölü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Van Gölü Nefesimizdir’ yazısı oluşturuldu. Daha sonra el ele tutuşarak uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler, Van Gölü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Van Gölü kıyısına akın etti. Burada Edremit Belediyesi tarafından tişört, eldiven, çöp poşetleri ve şapkalar dağıtıldıktan sonra temizlik seferberliği başlatıldı. Van Gölü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Van Gölü kıyısında temizlik çalışması yapan öğrenciler, tonlarca çöp toplarken poşetlere konulan çöpler ise belediye görevlilerine teslim edildi.

 

Hilmi Irak İlkokulu’nda görev yapan ve proje koordinatörü olan Öğretmen Yeliz Sevin yaptığı açıklamada ‘Yeşil Yaşa, Yeşili Sev Projeleri kapsamında etkinlik yaptıklarını dile getirdi. Edremit Belediyesinin paydaşları olduğunu, her anlamda yanlarında olduğunu ifade eden Sevin, “Edremit Belediyemiz, bize temizlik malzemeleri çocuklarımıza tişört tedariğinde bulunarak projeye katkı sundu. Çocuklara sıfır atık eğitimleri konusunda bizlere yardımcı oldu. Velilerimizin eğitimlerinde destek sundu. Edremit Belediyesi bizim için en büyük şanstı. Bu anlamda hem projemize katkı anlamında hem de paydaşlık anlamında hep yanımızda durdular. Tüm destekleri anlamında Belediye Başkanımız İsmail Say ve tüm ekibine okulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Minikler ise, yaptıkları açıklamalarda yerlere çöp atılmasının kendilerini çok üzeceğini ifade ederek, büyüklere uyarı mesajlarında bulundular.

Etkinli, toplanan çöplerin belediye temizlik araçları ile bulunan alanda alınmasıyla sona erdi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber