Milletvekili Türkmenoğlu Konuştu: Van Ekonomisi Şahlanacak

Siyaset 05.03.2024 - 23:30, Güncelleme: 05.03.2024 - 23:30
 

Milletvekili Türkmenoğlu Konuştu: Van Ekonomisi Şahlanacak

Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Van ilinin TBMM'deki temsilcisi Kayhan Türkmenoğlu, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda İran ile 3 aktif sınır kapısına sahip olduklarını ve Van'da turist sayısını 750 binden 1 milyon kişiye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

 “GELİNCİKBÖLGESİ TİCARET KAPISI OLACAK”  Transit, Esendere ve Gürbulak olmak üzere iki sınır kapılarından gerçekleştirilmektedir. Kapıköy (Razi) sınırından binek araçların girişine izin verilmektedir. İki ülke liderlerinin çabalarıyla bu sınır terminali önümüzdeki altı ay içinde transit alanda da faaliyete geçecek. İki ülke arasında yeni iki sınır kapısı daha açılması planlanıyoruz. Selmas kenti ile Başkale ilçesindeki "Gelincik" bölgesi arasındaki, gelecekte ticaret kapısı olarak kullanılacak sınır kapılarının altyapısına başlandı. Altyapısı inşa edilen Çaldan -Gelincik 'teki bir diğeri de büyük olasılıkla yakın zamanda açılacak. Ve önümüzdeki dönemde İran'la 5 ayrı sınır kapımız olmuş olacak. “HEDEF 1 MİLYON TURİST”  "Van'da turist sayısını 750 binden 1 milyon kişiye çıkarmayı hedefliyoruz" Van Milletvekili TürkmenoğluTBMM'de şunları söyledi: Razi-Kapıköy sınır kapıları tadilatı tamamlandı. Son 10 yılda orada iyi bir döngü oluşturuldu, her gün ortalama 7 ila 10 bin arası yolcu geçiyor oradan. Geçtiğimiz yıl bu sınır kapısından toplam 1,5 milyon kişi giriş çıkış yaptı. Burada da yeni tadilatlar yapılacak. “VAN’DA ÇOK BÜYÜK DEĞİŞİMLER YAŞANIYOR”  Van'da çok büyük değişimler yaşanıyor. Otel ve pansiyonların sayısını ve kapasitesini artırıyoruz. Gelecekte Van'ın turizm açısından özel bir yeri olacak. Turizm açısından hızla büyüyor. Bu nedenle özellikle Batı ve Doğu Azerbaycan vilayetleri halkının, Avrupa Birliği'ne üye olmaya aday bir ülkenin Van şehrinde misafirimiz ve kardeşlerimiz olarak bulunması dikkat çekmektedir. Biz ev sahibiyiz, onlar da bizim misafirimiz. Onların konforu ve rahatlığı için tüm altyapıyı sağlıyoruz. “HEDEF 30 MİLYAR DOLAR” Hedefimiz turist sayısını 750 binden 1 milyona çıkarmak 30 milyar dolar hedefine ulaşma yolunda güzel sonuçlar elde edilecek. Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacmine ilişkin perspektife ilişkin şunları söyledi: İki ülke arasında dostane ilişkiler var. 30 milyar dolarlık iş hacmine ulaşılması hedefleniyor. Bunu gerçekleştirebilmek için bugün bu miktar 7,5 milyar dolara ulaştı ve 10 milyar dolara doğru ilerliyoruz. Yatırım kuruluşlarımız ve bakanlıklarımız çok olumlu görüşmeler yaptı. Bu alanda çok çaba sarf ediliyor ve önümüzdeki günlerde güzel sonuçlar göreceğiz. Türkiye, İran'daki uluslararası kitap fuarına konuk oluyor. 2025 YILINA TÜRKİYE İRAN KÜLTÜRÜ DAMGA VURACAK”  2025 Türkiye-İran Kültür Yılı münasebetiyle iki ülke arasında gerçekleştirilecek etkinliklere İran Kültür Bakanı, 2025 yılında İran'da büyük bir kitap sergisi düzenleneceğini duyurdu. Türkiye de katılmaya davet edildi, bakanlığımız da katılmaya hazır olduğunu duyurdu. İran kültürünün tanıtılacağı sergide biz de yer alacağız. Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler
Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Van ilinin TBMM'deki temsilcisi Kayhan Türkmenoğlu, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda İran ile 3 aktif sınır kapısına sahip olduklarını ve Van'da turist sayısını 750 binden 1 milyon kişiye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

 “GELİNCİKBÖLGESİ TİCARET KAPISI OLACAK”

 Transit, Esendere ve Gürbulak olmak üzere iki sınır kapılarından gerçekleştirilmektedir. Kapıköy (Razi) sınırından binek araçların girişine izin verilmektedir. İki ülke liderlerinin çabalarıyla bu sınır terminali önümüzdeki altı ay içinde transit alanda da faaliyete geçecek. İki ülke arasında yeni iki sınır kapısı daha açılması planlanıyoruz. Selmas kenti ile Başkale ilçesindeki "Gelincik" bölgesi arasındaki, gelecekte ticaret kapısı olarak kullanılacak sınır kapılarının altyapısına başlandı. Altyapısı inşa edilen Çaldan -Gelincik 'teki bir diğeri de büyük olasılıkla yakın zamanda açılacak. Ve önümüzdeki dönemde İran'la 5 ayrı sınır kapımız olmuş olacak.

“HEDEF 1 MİLYON TURİST”

 "Van'da turist sayısını 750 binden 1 milyon kişiye çıkarmayı hedefliyoruz" Van Milletvekili TürkmenoğluTBMM'de şunları söyledi: Razi-Kapıköy sınır kapıları tadilatı tamamlandı. Son 10 yılda orada iyi bir döngü oluşturuldu, her gün ortalama 7 ila 10 bin arası yolcu geçiyor oradan. Geçtiğimiz yıl bu sınır kapısından toplam 1,5 milyon kişi giriş çıkış yaptı. Burada da yeni tadilatlar yapılacak.

“VAN’DA ÇOK BÜYÜK DEĞİŞİMLER YAŞANIYOR”

 Van'da çok büyük değişimler yaşanıyor. Otel ve pansiyonların sayısını ve kapasitesini artırıyoruz. Gelecekte Van'ın turizm açısından özel bir yeri olacak. Turizm açısından hızla büyüyor. Bu nedenle özellikle Batı ve Doğu Azerbaycan vilayetleri halkının, Avrupa Birliği'ne üye olmaya aday bir ülkenin Van şehrinde misafirimiz ve kardeşlerimiz olarak bulunması dikkat çekmektedir. Biz ev sahibiyiz, onlar da bizim misafirimiz. Onların konforu ve rahatlığı için tüm altyapıyı sağlıyoruz.

“HEDEF 30 MİLYAR DOLAR”

Hedefimiz turist sayısını 750 binden 1 milyona çıkarmak 30 milyar dolar hedefine ulaşma yolunda güzel sonuçlar elde edilecek. Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacmine ilişkin perspektife ilişkin şunları söyledi: İki ülke arasında dostane ilişkiler var. 30 milyar dolarlık iş hacmine ulaşılması hedefleniyor. Bunu gerçekleştirebilmek için bugün bu miktar 7,5 milyar dolara ulaştı ve 10 milyar dolara doğru ilerliyoruz. Yatırım kuruluşlarımız ve bakanlıklarımız çok olumlu görüşmeler yaptı. Bu alanda çok çaba sarf ediliyor ve önümüzdeki günlerde güzel sonuçlar göreceğiz. Türkiye, İran'daki uluslararası kitap fuarına konuk oluyor.

2025 YILINA TÜRKİYE İRAN KÜLTÜRÜ DAMGA VURACAK”

 2025 Türkiye-İran Kültür Yılı münasebetiyle iki ülke arasında gerçekleştirilecek etkinliklere İran Kültür Bakanı, 2025 yılında İran'da büyük bir kitap sergisi düzenleneceğini duyurdu. Türkiye de katılmaya davet edildi, bakanlığımız da katılmaya hazır olduğunu duyurdu. İran kültürünün tanıtılacağı sergide biz de yer alacağız.

Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber