Van Kültür ve Medeniyet Şehrinin Master Planı Hazırlanıyor

Van Haber 19.10.2023 - 12:45, Güncelleme: 19.10.2023 - 12:45
 

Van Kültür ve Medeniyet Şehrinin Master Planı Hazırlanıyor

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte kentin birçok önemli noktalarını ziyaret ediyor.

 AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte “Eski Van Şehrini ve Kapıköy Sınır Kapısını yerinde inceleyerek, kenti şaha kaldıracak Master Planı hazırlıyor. Urartular’a başkentlik eden ardından birçok medeniyetin tarihi izler bıraktığı “Eski Van Şehri” Milletvekili Türkmenoğlu ile birlikte yeniden hayat bulacak. Van tarihinin yaşandığı hafıza mekânı olarak da bilinen Eski Van Şehri turizme kazandırılmasıyla birlikte çok önemli gelişmelerin olacağı ön görülüyor. VAN TARİHİNİN AYNASI OLUYOR Van Kalesi’nin güneyinde yer alan ve birçok medeniyete beşiklik eden “Eski Van Şehri” çok muzun yıllardan bu yana kaderine terk edilmişti. Kent tarihini çok iyi bilen ve kent hafızasını canlı tutmak isteyen Milletvekili Türkmenoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’ ile beraber  Eski Van Şehrinin olduğu yerde incelemeler yaptı. Burada yapılan çalışma ve istişareler neticesinde tarih dolu kent hafızası yeniden ayağa kaldırılacak. KAPIKÖY’DE GENİŞLETME ÇALIŞMALARI YAPILACAK Doğu ile batıyı birbirine bağlayan, yatırım anlamında Van’ı şaha kaldırmak isteyen Milletvekili Türkmenoğlu, Van kültür ve medeniyet şehrinin master planını hazırlıyor. Komşu ülke İran vatandaşlarının yoğun ziyaret ettiği ve bu sayının katlanarak büyümesi üzerine Kapıköy Sınır Kapısı istenilen hizmeti verememesi üzerine Milletvekili Türkmenoğlu devreye girdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a hizmet için önemli eksiklikleri ileten Milletvekili Türkmenoğlu” Bu yıl içerisinde genişletme çalışmalarının yapılacağını duyurdu. Tarih, sanat ve bilim ışığında hazırlanacak olan Kültür ve Medeniyet Şehrinin Master Planı” her alanda kenti şaha kaldıracak.
AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte kentin birçok önemli noktalarını ziyaret ediyor.

 AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte “Eski Van Şehrini ve Kapıköy Sınır Kapısını yerinde inceleyerek, kenti şaha kaldıracak Master Planı hazırlıyor.

Urartular’a başkentlik eden ardından birçok medeniyetin tarihi izler bıraktığı “Eski Van Şehri” Milletvekili Türkmenoğlu ile birlikte yeniden hayat bulacak. Van tarihinin yaşandığı hafıza mekânı olarak da bilinen Eski Van Şehri turizme kazandırılmasıyla birlikte çok önemli gelişmelerin olacağı ön görülüyor.

VAN TARİHİNİN AYNASI OLUYOR

Van Kalesi’nin güneyinde yer alan ve birçok medeniyete beşiklik eden “Eski Van Şehri” çok muzun yıllardan bu yana kaderine terk edilmişti. Kent tarihini çok iyi bilen ve kent hafızasını canlı tutmak isteyen Milletvekili Türkmenoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’ ile beraber  Eski Van Şehrinin olduğu yerde incelemeler yaptı. Burada yapılan çalışma ve istişareler neticesinde tarih dolu kent hafızası yeniden ayağa kaldırılacak.

KAPIKÖY’DE GENİŞLETME ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Doğu ile batıyı birbirine bağlayan, yatırım anlamında Van’ı şaha kaldırmak isteyen Milletvekili Türkmenoğlu, Van kültür ve medeniyet şehrinin master planını hazırlıyor.

Komşu ülke İran vatandaşlarının yoğun ziyaret ettiği ve bu sayının katlanarak büyümesi üzerine Kapıköy Sınır Kapısı istenilen hizmeti verememesi üzerine Milletvekili Türkmenoğlu devreye girdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a hizmet için önemli eksiklikleri ileten Milletvekili Türkmenoğlu” Bu yıl içerisinde genişletme çalışmalarının yapılacağını duyurdu.

Tarih, sanat ve bilim ışığında hazırlanacak olan Kültür ve Medeniyet Şehrinin Master Planı” her alanda kenti şaha kaldıracak.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber