Mevlana Haftası Van'da Sahnelenen Aşka Yanmalı Adlı Tiyatro Oyunu ile Anıldı.

Kültür-Sanat 21.12.2022 - 12:01, Güncelleme: 21.12.2022 - 12:01
 

Mevlana Haftası Van'da Sahnelenen Aşka Yanmalı Adlı Tiyatro Oyunu ile Anıldı.

Aşka Yanmalı adlı Tiyatro Oyunu Van’da ilk kez Gerçekleşti

   Tarihler 11 Aralık gösterdiğinde Konya’da Mevlana anma programlar başlar. Aylar öncesinden hazırlıklar yapılır. Birçok zaman birçok devlet büyüğü iştirak eder. Konya 17 Aralıkta daha anlamlı olur. Şeb-i Arus anmalar ile gelen birçok misafir manevi bir yolda feyizlenir.  Böylesine bir gece Van’da ilk kez 16 ve 17 Aralık’ta Aşka Yanmalı ile gerçekleşti. Van Bölge Tiyatro salonunda sahnelenen Aşka Yanmalı bir Mevlana Şems oyunu izleyiciyle buluştu. Oyunun yazarı ve yönetmeni Aziz Saydut oldu. Oyunda Oynayan kişiler Mevlana Aziz Saydut, Şems Güven Başdinç, Anlatıcı Hamza Kancur, Selhattin Ercan Ulutaş, İlahi Davut Özkan ve Neyzen Yunus Elçi ile izleyenler muhteşem bir şeb-i Arus anma gecesini teatral oyun ile sergilediler. Oyunun yazar ve yönetmeni olan, Aziz Saydut Vanlı olarak Manevi yönü yüksek olan böyle oyunu sahneye taşımak mutluluk verici. Bu kendisin yazmış olduğu sahneye taşıdığı ikinci oyun. Birinci oyunu olan Ben Orhan Veli ile bu sezon sahneye taşımış, oradan çok iyi bir geri dönüş almış. Aşka Yanmalı oyunu, 2021 yılında yazmış. Bu sezon sahneye koymaya fırsatı bulmuş.  Ben Orhan Veli ve Aşka Yanmalı oyunu da tekrar 2023 yılında sahnede olacak. Kendi yazdığı çok iyi iki oyun daha Van halkını beğenisine sunup 2022-2023 sezonunu toplam dört oyun ile kapatmak istediğini ifadelerine ekledi.   Haber Ropörtaj : Ercan ULUTAŞ
Aşka Yanmalı adlı Tiyatro Oyunu Van’da ilk kez Gerçekleşti

 

 Tarihler 11 Aralık gösterdiğinde Konya’da Mevlana anma programlar başlar. Aylar öncesinden hazırlıklar yapılır. Birçok zaman birçok devlet büyüğü iştirak eder. Konya 17 Aralıkta daha anlamlı olur. Şeb-i Arus anmalar ile gelen birçok misafir manevi bir yolda feyizlenir.  Böylesine bir gece Van’da ilk kez 16 ve 17 Aralık’ta Aşka Yanmalı ile gerçekleşti.

Van Bölge Tiyatro salonunda sahnelenen Aşka Yanmalı bir Mevlana Şems oyunu izleyiciyle buluştu.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Aziz Saydut oldu. Oyunda Oynayan kişiler Mevlana Aziz Saydut, Şems Güven Başdinç, Anlatıcı Hamza Kancur, Selhattin Ercan Ulutaş, İlahi Davut Özkan ve Neyzen Yunus Elçi ile izleyenler muhteşem bir şeb-i Arus anma gecesini teatral oyun ile sergilediler.

Oyunun yazar ve yönetmeni olan, Aziz Saydut Vanlı olarak Manevi yönü yüksek olan böyle oyunu sahneye taşımak mutluluk verici. Bu kendisin yazmış olduğu sahneye taşıdığı ikinci oyun. Birinci oyunu olan Ben Orhan Veli ile bu sezon sahneye taşımış, oradan çok iyi bir geri dönüş almış. Aşka Yanmalı oyunu, 2021 yılında yazmış. Bu sezon sahneye koymaya fırsatı bulmuş.  Ben Orhan Veli ve Aşka Yanmalı oyunu da tekrar 2023 yılında sahnede olacak. Kendi yazdığı çok iyi iki oyun daha Van halkını beğenisine sunup 2022-2023 sezonunu toplam dört oyun ile kapatmak istediğini ifadelerine ekledi.

 

Haber Ropörtaj : Ercan ULUTAŞ

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber