Malatya'da 4 İlçenin Zemini Kaydı

Gündem 23.08.2023 - 19:42, Güncelleme: 23.08.2023 - 19:42
 

Malatya'da 4 İlçenin Zemini Kaydı

Malatya’da 4 ilçenin zemini kaydı. Kaymalar sonucu imarda büyük sorun yaşandı Kahramanmaraş merkezli büyük yıkımların başında gelen Malatya'da Akçadağ, Doğanşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin zemini kayarak büyük sıkıntılarını beraberinde getirdi.

Zemin kaymaların sonucunda iki metre yarıklar oluştu. Konu ile ilgili konuşan "Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, "6 Şubat depremlerinde Doğanşehir ilçemizi çok şiddetli bir şekilde etkiledi. Depremlerle birlikte çok sayıda fay hattının ilçemiz sınırları içerisinde geçtiğinizi gördük. Fay hatlarından dolayı ilçemizin imar konusunda ilgili kurumlarla yoğun bir çalışma yaptık. Yapılan çalışmalar sonrasında Akçadağ, Yeşilyurt, Battalgazi sistematik bir zemin kayması yaşadığı için daha sonra buralarda dönüşümler parametreleri uygulanarak kaymalar düzeltilip imara açıldı. Ancak ilçemizde sistematik bir kaymanın dışında resmen burkulmuş. Özellikle Çelikhan-Hatay fay hattı ayrı bir kaymaya, Elbistan- Pazarcık fay hattı diğer tarafa kaymış. Deprem haritasında olmayan sonradan çıkan Gözene’den geçip Eski köyü ikiye bölerek Çığlık hattından Gövdeli istikametine giden bir fay hattı ortaya çıktı. Bu fay hattın kırılması sonucu iki metre yarıklar oluştu ve Doğanşehir’de ayrı bir kayma yaşandı."   "Doğanşehir'i imara açamıyoruz" Kaymalar nedeniyle Doğanşehir’in imara açılamadığını belirten Başkan Zelyurt, ”İlçemizde Tapu Kadastro Müdürlüğü 6 ayrı noktada çalışma yaptı ve kaymaları düzeltemedi. Bundan dolayı yeniden imar çalışmalarına başlandı. Akçadağ, Yeşilyurt, Battalgazi ilçelerin de sorun çözülerek imar uygulanmalarına başlanılırken, kaymalardan dolayı Doğanşehir’i imara açamıyoruz" diye konuştu.
Malatya’da 4 ilçenin zemini kaydı. Kaymalar sonucu imarda büyük sorun yaşandı Kahramanmaraş merkezli büyük yıkımların başında gelen Malatya'da Akçadağ, Doğanşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin zemini kayarak büyük sıkıntılarını beraberinde getirdi.


Zemin kaymaların sonucunda iki metre yarıklar oluştu. Konu ile ilgili konuşan "Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, "6 Şubat depremlerinde Doğanşehir ilçemizi çok şiddetli bir şekilde etkiledi. Depremlerle birlikte çok sayıda fay hattının ilçemiz sınırları içerisinde geçtiğinizi gördük. Fay hatlarından dolayı ilçemizin imar konusunda ilgili kurumlarla yoğun bir çalışma yaptık. Yapılan çalışmalar sonrasında Akçadağ, Yeşilyurt, Battalgazi sistematik bir zemin kayması yaşadığı için daha sonra buralarda dönüşümler parametreleri uygulanarak kaymalar düzeltilip imara açıldı.

Ancak ilçemizde sistematik bir kaymanın dışında resmen burkulmuş. Özellikle Çelikhan-Hatay fay hattı ayrı bir kaymaya, Elbistan- Pazarcık fay hattı diğer tarafa kaymış. Deprem haritasında olmayan sonradan çıkan Gözene’den geçip Eski köyü ikiye bölerek Çığlık hattından Gövdeli istikametine giden bir fay hattı ortaya çıktı. Bu fay hattın kırılması sonucu iki metre yarıklar oluştu ve Doğanşehir’de ayrı bir kayma yaşandı."

 

"Doğanşehir'i imara açamıyoruz"

Kaymalar nedeniyle Doğanşehir’in imara açılamadığını belirten Başkan Zelyurt, ”İlçemizde Tapu Kadastro Müdürlüğü 6 ayrı noktada çalışma yaptı ve kaymaları düzeltemedi. Bundan dolayı yeniden imar çalışmalarına başlandı. Akçadağ, Yeşilyurt, Battalgazi ilçelerin de sorun çözülerek imar uygulanmalarına başlanılırken, kaymalardan dolayı Doğanşehir’i imara açamıyoruz" diye konuştu.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber