Kuvayi Milliye Topraklarından Seslendiler:

Siyaset 01.12.2022 - 16:45, Güncelleme: 01.12.2022 - 16:45
 

Kuvayi Milliye Topraklarından Seslendiler:

“Ailelerimiz Toplama Kamplarında Haber Alamıyoruz” Balıkesir İHH Temsilcisi Ali Karataş beraberinde Doğu Türkistanlı vatandaşlarla bir basın açıklaması yaptı. Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Abdulehad Abdurrahman, Çin hükumetinin sistematik baskı ve asimilasyonlar ile dini, etnik, kültürel ve siyasal anlamda soykırıma varan faaliyetlerinin gün geçtikçe artığını söyledi.

Kapılar Kaynak Yapılarak Kapatıldı Dünyada yaşanan COVID 19 salgınına dikkat çekilen açıklamada bir ayrıntıda 24 Kasım tarihi oldu.24 Kasımda bir binanın covıd nedeniyle kapatıldığı ve içeride bulunan  ailenin yanarak can verdiği belirtildi. Genel sekreter Abdurrahman, Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de meydana gelen mahalle yangınlarından kaçışa engel olacak her bir kapının kaynak yapılarak kapatıldığı ve bir vahşet yaşandığına değindi. Genel sekreter Abdurrahman, basın karşısına çıkmaya veya açıklama yapmaya korkan Doğu Türkistanlıların olduğuna işaret etti. Çin’den Türkiye’ye gelerek istihbaratçı olanların Doğu Türkistanlıları burada da bulduğunu ve tehdit ettiklerini iddia etti. “Sizler filmlerde izliyorsunuz bizler gerçekte bu vahşeti yaşıyoruz. Aileleri ile tehdit edilenler konuşmaya korkuyorlar” dedi. “Evlere Kapatıp Öldürüyorlar” Balıkesir Sabri Uğur Parkında bugün sabah gerçekleşen toplantıda Doğu Türkistan’da yaklaşık 2 milyona yakın Uygur Türkü ve diğer azınlıklara mensup Müslümanların, eğitim adı altında zorla toplama kamplarında tutulduğu ifade edildi. Abdurrahman açıklamasında;, Covıd bahanesi üretildiği iddialarıyla karantina kampları inşa edildiği ve sayılarının artışı ile birlikte sözde karantinanın insanları eve kapatarak öldürme olayı olduğunu söyledi. Karataş Zulmün Arttığına  Dikkat Çekti İHH Balıkesir Şube Başkanı Ali Karataş, “Doğu Türkistan’da yıllardır devam eden zulüm son dönemde dozunu iyice artırdı. Yaşanan bu ağır zulme karşı bir nebze de olsa Doğu Türkistan’lı kardeşlerimize omuz verebilmek adına Balıkesir’de 3 gün sürecek etkinlikler planladık ”dedi.İstanbul ve Ankara’dan Doğu Türkistan’lı kardeşlerimizi Balıkesir’de ağırlıyoruz diyen Karataş, “birinci ağızdan yaşanan zulmü  şehrimizden de duyurmak istedik” şeklinde konuştu. Doğu Türkistanda Neler Oluyor? Anlattılar Balıkesir Sabri Uğur Millet Parkında düzenlenen toplantıya; Abdulehad Abdurrahman: Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri, Abdulehad UDUN: Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Derneği Genel Sekreteri, Mirkamil Kaşgarlı: TRT Uygur Koordinatörü, Araştırmacı, Yazar, Muhammed Emin Uyguri : Doğu Türkistan STK’lar Birliği Arap Dünyası Koordinatörü ve STK temsilcileri katıldı.Haber: Semra Aman Akyürek
“Ailelerimiz Toplama Kamplarında Haber Alamıyoruz” Balıkesir İHH Temsilcisi Ali Karataş beraberinde Doğu Türkistanlı vatandaşlarla bir basın açıklaması yaptı. Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Abdulehad Abdurrahman, Çin hükumetinin sistematik baskı ve asimilasyonlar ile dini, etnik, kültürel ve siyasal anlamda soykırıma varan faaliyetlerinin gün geçtikçe artığını söyledi.



Kapılar Kaynak Yapılarak Kapatıldı
Dünyada yaşanan COVID 19 salgınına dikkat çekilen açıklamada bir ayrıntıda 24 Kasım tarihi oldu.24 Kasımda bir binanın covıd nedeniyle kapatıldığı ve içeride bulunan  ailenin yanarak can verdiği belirtildi. Genel sekreter Abdurrahman, Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de meydana gelen mahalle yangınlarından kaçışa engel olacak her bir kapının kaynak yapılarak kapatıldığı ve bir vahşet yaşandığına değindi. Genel sekreter Abdurrahman, basın karşısına çıkmaya veya açıklama yapmaya korkan Doğu Türkistanlıların olduğuna işaret etti. Çin’den Türkiye’ye gelerek istihbaratçı olanların Doğu Türkistanlıları burada da bulduğunu ve tehdit ettiklerini iddia etti. “Sizler filmlerde izliyorsunuz bizler gerçekte bu vahşeti yaşıyoruz. Aileleri ile tehdit edilenler konuşmaya korkuyorlar” dedi.
“Evlere Kapatıp Öldürüyorlar”
Balıkesir Sabri Uğur Parkında bugün sabah gerçekleşen toplantıda Doğu Türkistan’da yaklaşık 2 milyona yakın Uygur Türkü ve diğer azınlıklara mensup Müslümanların, eğitim adı altında zorla toplama kamplarında tutulduğu ifade edildi. Abdurrahman açıklamasında;, Covıd bahanesi üretildiği iddialarıyla karantina kampları inşa edildiği ve sayılarının artışı ile birlikte sözde karantinanın insanları eve kapatarak öldürme olayı olduğunu söyledi.
Karataş Zulmün Arttığına  Dikkat Çekti
İHH Balıkesir Şube Başkanı Ali Karataş, “Doğu Türkistan’da yıllardır devam eden zulüm son dönemde dozunu iyice artırdı. Yaşanan bu ağır zulme karşı bir nebze de olsa Doğu Türkistan’lı kardeşlerimize omuz verebilmek adına Balıkesir’de 3 gün sürecek etkinlikler planladık ”dedi.İstanbul ve Ankara’dan Doğu Türkistan’lı kardeşlerimizi Balıkesir’de ağırlıyoruz diyen Karataş, “birinci ağızdan yaşanan zulmü  şehrimizden de duyurmak istedik” şeklinde konuştu.
Doğu Türkistanda Neler Oluyor? Anlattılar
Balıkesir Sabri Uğur Millet Parkında düzenlenen toplantıya; Abdulehad Abdurrahman: Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri, Abdulehad UDUN: Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Derneği Genel Sekreteri, Mirkamil Kaşgarlı: TRT Uygur Koordinatörü, Araştırmacı, Yazar, Muhammed Emin Uyguri : Doğu Türkistan STK’lar Birliği Arap Dünyası Koordinatörü ve STK temsilcileri katıldı.Haber: Semra Aman Akyürek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber