KAF Cumhur İttifakı Destekleme Kararı Aldı

Van Haber 09.05.2023 - 00:49, Güncelleme: 09.05.2023 - 00:49
 

KAF Cumhur İttifakı Destekleme Kararı Aldı

Kadim Aşiretler Federasyonu basın mensuplarıyla bir araya gelerek, "Oy çoğunluğu ile Cumhur İttifakı destekleme kararını deklare etti.

Akşam yemeğinde düzenlenen toplantıda kentin ulusal ve yerel basın mensupları ile buluşan Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) Genel Başkanı Rasim Aslan "Dış mihrapların tezgâhlamış olduğu şer planlarının bertaraf edilmesi; ülkemiz içindeki huzur birlik ve kardeşlik ruhunun daha da pekişmesi, her alanda yükselen gelişimin sekteye uğramaması için ülkemizin ve milletimizin güven, huzur ve kardeşliği adına 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık" dedi. KAF Genel Başkanı Aslan konuşmasını devamında:" Bilindiği gibi 14 Mayıs'ta ülkemizde dolayısıyla ilimizde Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacaktır. Yaşadığımız coğrafyada tarih boyunca emperyalizmin çeşitli plan ve uygulamalarından kaynaklı kargaşa ve sosyal, ekonomik çözülmelerin sonucu olarak çatışmalar küresel boyutlara ulaşmıştır.  Ülkemiz ise üzerinde bulunan tarihi sorumluluğun bilinciyle dünya barışı ve huzuruna katkıda bulunmak adına emin adımlarla yol almaya devam etmektedir. Gerek milletimiz ve gerekse Tüm İslam coğrafyası açısından anlaşılmıştır ki; istikrarlı, büyük ve güçlü bir Türkiye sadece Ortadoğu halklarının değil, tüm İslam toplumu ve insanlık için barış ve güvenlik teminatıdır. Hangi dil, din veya ırktan olursa olsun mazlumların yegâne durağı, sağlam limanı ülkemiz ve kadirşinas milletimiz olacaktır.  Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile etkin ve hızlı kararı alma sürecinin de daha güçlü olduğunu görüyoruz. Bizler bu bölgenin Kadim ve Köklü aşiretleri olarak buna istinaden diyoruz ki; ülkemizin dünya siyasetinde itibarlı, kararlı, güçlü ve demokratik olması sadece milletimizin değil, tüm ümmetin ortak arzusu beklentisi ve ümididir.  Yakalanmış olan istikrar, umut ve büyük yükselişin devamı çok önemli ve elzemdir.  Bu itibarla dış mihrapların tezgâhlamış olduğu şer planlarının bertaraf edilmesi; ülkemiz içindeki huzur birlik ve kardeşlik ruhunun daha da pekişmesi, her alanda yükselen gelişimin sekteye uğramaması için ülkemizin ve milletimizin güven, huzur ve kardeşliği adına büyük önem arz etmektedir. Tüm bunlar ışığında anlaşılmaktadır ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem daha devam etmesi gerekliliği hususu federasyonumuz mensuplarıyla yapılan mütalaa ve müzakereler sonucu alınan karar ile uygun görülmüştür" açıklamalarına yer verdi.  
Kadim Aşiretler Federasyonu basın mensuplarıyla bir araya gelerek, "Oy çoğunluğu ile Cumhur İttifakı destekleme kararını deklare etti.

Akşam yemeğinde düzenlenen toplantıda kentin ulusal ve yerel basın mensupları ile buluşan Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) Genel Başkanı Rasim Aslan "Dış mihrapların tezgâhlamış olduğu şer planlarının bertaraf edilmesi; ülkemiz içindeki huzur birlik ve kardeşlik ruhunun daha da pekişmesi, her alanda yükselen gelişimin sekteye uğramaması için ülkemizin ve milletimizin güven, huzur ve kardeşliği adına 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık" dedi.


KAF Genel Başkanı Aslan konuşmasını devamında:"


Bilindiği gibi 14 Mayıs'ta ülkemizde dolayısıyla ilimizde Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacaktır. Yaşadığımız coğrafyada tarih boyunca emperyalizmin çeşitli plan ve uygulamalarından kaynaklı kargaşa ve sosyal, ekonomik çözülmelerin sonucu olarak çatışmalar küresel boyutlara ulaşmıştır. 
Ülkemiz ise üzerinde bulunan tarihi sorumluluğun bilinciyle dünya barışı ve huzuruna katkıda bulunmak adına emin adımlarla yol almaya devam etmektedir.
Gerek milletimiz ve gerekse Tüm İslam coğrafyası açısından anlaşılmıştır ki; istikrarlı, büyük ve güçlü bir Türkiye sadece Ortadoğu halklarının değil, tüm İslam toplumu ve insanlık için barış ve güvenlik teminatıdır. Hangi dil, din veya ırktan olursa olsun mazlumların yegâne durağı, sağlam limanı ülkemiz ve kadirşinas milletimiz olacaktır. 


Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile etkin ve hızlı kararı alma sürecinin de daha güçlü olduğunu görüyoruz. Bizler bu bölgenin Kadim ve Köklü aşiretleri olarak buna istinaden diyoruz ki; ülkemizin dünya siyasetinde itibarlı, kararlı, güçlü ve demokratik olması sadece milletimizin değil, tüm ümmetin ortak arzusu beklentisi ve ümididir. 


Yakalanmış olan istikrar, umut ve büyük yükselişin devamı çok önemli ve elzemdir. 
Bu itibarla dış mihrapların tezgâhlamış olduğu şer planlarının bertaraf edilmesi; ülkemiz içindeki huzur birlik ve kardeşlik ruhunun daha da pekişmesi, her alanda yükselen gelişimin sekteye uğramaması için ülkemizin ve milletimizin güven, huzur ve kardeşliği adına büyük önem arz etmektedir.
Tüm bunlar ışığında anlaşılmaktadır ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem daha devam etmesi gerekliliği hususu federasyonumuz mensuplarıyla yapılan mütalaa ve müzakereler sonucu alınan karar ile uygun görülmüştür" açıklamalarına yer verdi.

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber