İskele ADEM’den “Filistin’e” destek kermesi

Siyaset 01.12.2023 - 16:04, Güncelleme: 01.12.2023 - 16:04
 

İskele ADEM’den “Filistin’e” destek kermesi

Tuşba Kaymakamlığına bağlı İskele Aile Destek Merkezi ADEM ve Tuşba Halk Eğitim Merkezi tarafından Filistin-Gazze’ye destek amaçlı Kermes düzenlendi.

  Tuşba Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen Kermese Tuşba Kaymakamı Furkan Duman’ın eşi Elif Duman, Van Büyük Şehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, İskele Aile Destek Merkezi Müdiresi Cemile Soysal, Tuşba Halk Eğitim Müdürü Nihat Gün, Eğitim-Bir-Sen Başkanı Mehmet Ali Uca ve Vatandaşlar katıldı.   İskele Aile Destek Merkezi ve Tuşba Halk Eğitim Merkezi tarafından Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen kermese protokol üyeleri ve vatandaşlar ilgi gösterirken İskele Aile Destek Merkezindeki kadınlar tarafından hazırlanan yöresel yemekler ve tatlılar, kermeste satışa sunuldu. Tuşba Kaymakamlığı öncülüğünde İskele Aile Destek Merkezi kadınların ve duyarlı vatandaşların kermesi düzenlediğini ifade eden İskele Aile Destek Merkezi Müdiresi Cemile Soysal, " Filistin ve Gazze'deki Müslümanlar yararına böyle bir kermes organize etmeye çalıştık. Aslında dava hakikaten İslam davasıdır. İnsanlığı üzen bir meseledir. Biz de bu hadiseye duyarsız kalamazdık. Yapılan bir zulüm var. Oradaki kardeşlerimize yapılan zulme sessiz kalmayacağız. Mazlum milletlerin hamisi olan bir kültürden geldiğimiz için bırakın Müslümanları gayri Müslimlere de bu yapılsaydı yine kabullenmeyecek ve doğru bulmayacaktık. Dinimize de din kardeşlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tüm gayretimizle Filistin ve Gazze'de yaşayan Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Rabbim bu yardımın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Katılımcılara yöresel yemek ve tatlı ikramı yapıldı ve Kermesin tüm gelirinin Gazze'deki insanlara gönderileceği bildirildi.   Van haberleri yerelvanhaber Van haberleri yerel haberler 
Tuşba Kaymakamlığına bağlı İskele Aile Destek Merkezi ADEM ve Tuşba Halk Eğitim Merkezi tarafından Filistin-Gazze’ye destek amaçlı Kermes düzenlendi.
 
Tuşba Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen Kermese Tuşba Kaymakamı Furkan Duman’ın eşi Elif Duman, Van Büyük Şehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, İskele Aile Destek Merkezi Müdiresi Cemile Soysal, Tuşba Halk Eğitim Müdürü Nihat Gün, Eğitim-Bir-Sen Başkanı Mehmet Ali Uca ve Vatandaşlar katıldı.
 
İskele Aile Destek Merkezi ve Tuşba Halk Eğitim Merkezi tarafından Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen kermese protokol üyeleri ve vatandaşlar ilgi gösterirken İskele Aile Destek Merkezindeki kadınlar tarafından hazırlanan yöresel yemekler ve tatlılar, kermeste satışa sunuldu.
Tuşba Kaymakamlığı öncülüğünde İskele Aile Destek Merkezi kadınların ve duyarlı vatandaşların kermesi düzenlediğini ifade eden İskele Aile Destek Merkezi Müdiresi Cemile Soysal, " Filistin ve Gazze'deki Müslümanlar yararına böyle bir kermes organize etmeye çalıştık. Aslında dava hakikaten İslam davasıdır. İnsanlığı üzen bir meseledir. Biz de bu hadiseye duyarsız kalamazdık. Yapılan bir zulüm var. Oradaki kardeşlerimize yapılan zulme sessiz kalmayacağız. Mazlum milletlerin hamisi olan bir kültürden geldiğimiz için bırakın Müslümanları gayri Müslimlere de bu yapılsaydı yine kabullenmeyecek ve doğru bulmayacaktık. Dinimize de din kardeşlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tüm gayretimizle Filistin ve Gazze'de yaşayan Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Rabbim bu yardımın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Katılımcılara yöresel yemek ve tatlı ikramı yapıldı ve Kermesin tüm gelirinin Gazze'deki insanlara gönderileceği bildirildi.
 
Van haberleri yerelvanhaber Van haberleri yerel haberler 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber