İpekyolun’da Şahidimiz Anadolu Tiyatro Oyunu Seyircilerle Buluştu

Kültür-Sanat 20.02.2024 - 11:40, Güncelleme: 20.02.2024 - 11:40
 

İpekyolun’da Şahidimiz Anadolu Tiyatro Oyunu Seyircilerle Buluştu

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Microphone Sanat tarafından hazırlanan “Şahidimiz Anadolu” isimli tiyatro oyununu İpekyolu halkı ile buluşturdu.

Murat Kocacık tarafından yazılan ve yönetilen Şahidimiz Anadolu tiyatro oyunu Murat Kocacık, Suat Tanır, Varis Sergez tarafından oynandı.Van Devlet Tiyatrosu’nda 3 seans şeklinde düzenlenen oyun ücretsiz olarak sahnelendi. Oyunun 18.00’deki ve son seansını İpekyolu Belediyesi yönetim ekibi, Vanlılar ve öğrencilerle birlikte izledi. Oyun; 1071 yılından günümüze kadar tarihte bir erdemler yolculuğuna çıkarıyor seyirciyi. Her ne kadar Anadolu da geçen hikâyelerden oluşan bir oyun olsa da sevgi, paylaşım ve insan olmak gibi evrensel değerlere de vurgu yapması sebebi ile izleyenlerin dikkatini çekti. Alpaslan, Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre, Mevlana, Şems ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi değerlerimiz ile insan olmanın, insan kalabilmenin en büyük zafer olduğunu anlatan oyun Ülkemizdeki birliğin ve beraberliğin önemini de ele aldı. İpekyolu Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği projelerini sanatsever hemşerileri ile buluşturmaya devam edecek. Van Haber - Vanhaberleri - Yerel Van Haber - Yerel Haberler
İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Microphone Sanat tarafından hazırlanan “Şahidimiz Anadolu” isimli tiyatro oyununu İpekyolu halkı ile buluşturdu.

Murat Kocacık tarafından yazılan ve yönetilen Şahidimiz Anadolu tiyatro oyunu Murat Kocacık, Suat Tanır, Varis Sergez tarafından oynandı.Van Devlet Tiyatrosu’nda 3 seans şeklinde düzenlenen oyun ücretsiz olarak sahnelendi.

Oyunun 18.00’deki ve son seansını İpekyolu Belediyesi yönetim ekibi, Vanlılar ve öğrencilerle birlikte izledi.

Oyun; 1071 yılından günümüze kadar tarihte bir erdemler yolculuğuna çıkarıyor seyirciyi. Her ne kadar Anadolu da geçen hikâyelerden oluşan bir oyun olsa da sevgi, paylaşım ve insan olmak gibi evrensel değerlere de vurgu yapması sebebi ile izleyenlerin dikkatini çekti. Alpaslan, Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre, Mevlana, Şems ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi değerlerimiz ile insan olmanın, insan kalabilmenin en büyük zafer olduğunu anlatan oyun Ülkemizdeki birliğin ve beraberliğin önemini de ele aldı.

İpekyolu Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği projelerini sanatsever hemşerileri ile buluşturmaya devam edecek.

Van Haber - Vanhaberleri - Yerel Van Haber - Yerel Haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber