Erbenzer'den sınır kapısı açıklaması - Tek taraflı açık

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.06.2021 - 16:28, Güncelleme: 01.06.2021 - 16:28
 

Erbenzer'den sınır kapısı açıklaması - Tek taraflı açık

Deva Partisi Van il genel sekreteri Cengiz Erbenzer, sınır kapısı hakkında açıklamada bulundu.

Sınır kapısının sadece Van bölgesinde açıldığına değinen Deva Partisi Van il genel sekreteri Cengiz Erbenzer, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Van'da 24 Mart 2020'de coronavirüs tedbirleri kapsamında 14 aydan beri araç ve yaya geçişlerine kapatılan Türkiye'nin İran'a açılan Saray İlçesinde bulunan Kapikoy Gümrük Kapısı 17 Mayıs'ta yeniden yaya geçişlerine açıldı. Bunu yakından görmek için Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Van İl Başkanlığı olarak İl başkanımız ve partimize mensup bir grup arkadaşımızla birlikte sınır kapısının bulunduğu Saray ilçemize gittik. Kapikoy Gümrük Müdürlüğü yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmede edindiğimiz bilgilere göre sınır kapısı Türkiye tarafından tek taraflı yaya geçişlerine açılmakla beraber İran tarafından kapalı tutulmaya devam etmektedir. Sonuçta bu şeklide yapılan tek taraflı açılışın Van'a ve Van'ın ekonomisine fayda getirmeyeceği ortadadır. Milletvekillerimiz, Van'da faaliyetlerini  sürdürmekte olan siyasal partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yeniden bu konu ile yakından ilgilenmeleri gerekmektedir."dedi. VAN GAZETESİ  
Deva Partisi Van il genel sekreteri Cengiz Erbenzer, sınır kapısı hakkında açıklamada bulundu.

Sınır kapısının sadece Van bölgesinde açıldığına değinen Deva Partisi Van il genel sekreteri Cengiz Erbenzer, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Van'da 24 Mart 2020'de coronavirüs tedbirleri kapsamında 14 aydan beri araç ve yaya geçişlerine kapatılan Türkiye'nin İran'a açılan Saray İlçesinde bulunan Kapikoy Gümrük Kapısı 17 Mayıs'ta yeniden yaya geçişlerine açıldı.

Bunu yakından görmek için Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Van İl Başkanlığı olarak İl başkanımız ve partimize mensup bir grup arkadaşımızla birlikte sınır kapısının bulunduğu Saray ilçemize gittik. Kapikoy Gümrük Müdürlüğü yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmede edindiğimiz bilgilere göre sınır kapısı Türkiye tarafından tek taraflı yaya geçişlerine açılmakla beraber İran tarafından kapalı tutulmaya devam etmektedir. Sonuçta bu şeklide yapılan tek taraflı açılışın Van'a ve Van'ın ekonomisine fayda getirmeyeceği ortadadır. Milletvekillerimiz, Van'da faaliyetlerini  sürdürmekte olan siyasal partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yeniden bu konu ile yakından ilgilenmeleri gerekmektedir."dedi.
VAN GAZETESİ

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber