İl Halk Kütüphanesinde Geçmiş Miras Gelecek Yarınlar Meddah Gösterisi

Kültür-Sanat 13.10.2022 - 13:14, Güncelleme: 13.10.2022 - 13:14
 

İl Halk Kütüphanesinde Geçmiş Miras Gelecek Yarınlar Meddah Gösterisi

Van İl Halk Kütüphanesinde Geçmiş Miras Gelecek Yarınlar Meddah Gösterisi

Meddah Aziz Saydut Van il Halk Kütüphanesi de 150 kişilik gelecek yarınlarımız olan 8 sınıf öğrencilerine öğüt veren Hikâyeler ile meddah Gösterisi gerçekleştirdi. Van'da Meddah geleneğin tek temsilcisi olan bu gibi gösterileri geçen yılda gerçekleştiren, bunun dışında gelenekten geleceğe sloganı ile Van'ın en eski kahvehanesi olan kardeşler çay evi Dolayı ustanın orada Meddah, Aşık ve şair buluşması 6 kez gerçekleştirdiğini bu yıl okulların açılması ile talebi olan okullara bu Geçmiş miras gelecek yarınlarımız adı altında gerceklestirildi.   Geleneksel tiyatroda çok önemli bir yeri olan Meddahlık geleneğini yaşatmak ve bunları geleceğin teminatı olan çocukların zihnine gösteri sanatı ile yerleştirmek temel hedef olarak belirtildi. Gelişen teknolojide çocukların hayal etme unsurları dijital meteryallerle neredeyse kaybolma tehlikesiyle kaldığı bir dönemde bu gösteriler bu şekli ile çocukların hayal dünyasının diri tutulmasını kendi dünyasındaki imge ile yol almasını sağlamaktadır.   İl halk kütüphanesi de bu etkinliğin ayrı önemi olduğu, çocukların bu hikayelere burada ulaşabileceğini de vurgulamak için çok önem arz etmekte. Meddah Aziz Saydut olarak çocukların yüreğine bir nebze dokunup onlar ile bir imge nın peşinde gittik ise ne mutlu bize, dedi.   Haber Ropörtaj Ercan Ulutaş
Van İl Halk Kütüphanesinde Geçmiş Miras Gelecek Yarınlar Meddah Gösterisi


Meddah Aziz Saydut Van il Halk Kütüphanesi de 150 kişilik gelecek yarınlarımız olan 8 sınıf öğrencilerine öğüt veren Hikâyeler ile meddah Gösterisi gerçekleştirdi.
Van'da Meddah geleneğin tek temsilcisi olan bu gibi gösterileri geçen yılda gerçekleştiren, bunun dışında gelenekten geleceğe sloganı ile Van'ın en eski kahvehanesi olan kardeşler çay evi Dolayı ustanın orada Meddah, Aşık ve şair buluşması 6 kez gerçekleştirdiğini bu yıl okulların açılması ile talebi olan okullara bu Geçmiş miras gelecek yarınlarımız adı altında gerceklestirildi.

 

Geleneksel tiyatroda çok önemli bir yeri olan Meddahlık geleneğini yaşatmak ve bunları geleceğin teminatı olan çocukların zihnine gösteri sanatı ile yerleştirmek temel hedef olarak belirtildi. Gelişen teknolojide çocukların hayal etme unsurları dijital meteryallerle neredeyse kaybolma tehlikesiyle kaldığı bir dönemde bu gösteriler bu şekli ile çocukların hayal dünyasının diri tutulmasını kendi dünyasındaki imge ile yol almasını sağlamaktadır.

 

İl halk kütüphanesi de bu etkinliğin ayrı önemi olduğu, çocukların bu hikayelere burada ulaşabileceğini de vurgulamak için çok önem arz etmekte. Meddah Aziz Saydut olarak çocukların yüreğine bir nebze dokunup onlar ile bir imge nın peşinde gittik ise ne mutlu bize, dedi.   Haber Ropörtaj Ercan Ulutaş

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber