Hocalı Soykırımı Katliamının Yıldönümünde Konferans Düzenlendi

Siyaset 13.02.2022 - 19:18, Güncelleme: 13.02.2022 - 19:18
 

Hocalı Soykırımı Katliamının Yıldönümünde Konferans Düzenlendi

Tbiliside M.F.Ahundov adına Azerbaycan Kültür Muzesinde Xocalı katliyamının 30-cu yıl dönümü adlı konferans keçirilib.

“Hocalı soykırımı-30” adlı uluslararası konfrans Azerbaycan Cumhuriyyetinin Silvil-Toplum Kurluşlarına Devlet Destəyi Ajansiinin maliyye destiyi ile “Üçüncü Sektor” Sivil Toplum kurluşu tarafından düzenlen. KonferansaAzerbaycanın Gürcüstandakı sefirliyinin emekdaşları, Gürcüstan sivil-toplum kurluşları gürcü və Gürcüstanda yaşayan azerbaycan türkleri katılıb. Konfransında Xocalı soykırım kurbanları ve Azerbaycanın toprak bütünlüyü və bağımsızlığı uğrunda mübarizede canlarından keçen şehidlerimizin hatırasi sayğı duruşu ile anılıb. Konferansda “Hocalı soykırımı-30” layhesi korinatoru, “Veteninfo.az” Haber Ajansı genelyayın yönetmeni Nahid Canbakışlı konuşmasında Hocalı soykırımı, aynı zamanda da ermeni celladların zaman-zaman Azerbaycan türklerine karı yapdıkları terror la ilgili geşiş açıklama veridi. Azerbaycanın Gürcüstandakı sefirliyinin müşaviri Eldar Bayramov Haydər Aliyev Fondunun vitse-prezidenti, İslam Konferansı Gencler Forumunun Kültürlerarası dialoq üzre baş əlaqelendiricisi Leyla Aliyevanın teşebbüsü ile başlatılan "Hocalıya adalet!" uluslararası kampaniyası ile ilgili etraflı malumat verib. Sonra araşdırmacı akademisiyen Aygül İsayeva, Marneuli Belediyye Meclis üyesi Nergiz Aliyeva, “Mtavari Arki” telekanalının emekdaşı Ceyhun Mahammadeli, Gürcüstan Azerbaycanlılarının İnteqrasiya Merkezinin direktoru Orhan Pirverdi, “Yeni Çağ” Media Qrupunun rehberi Aqil Alesger, “24news.ge” portalının rehberi Azer Mammadov, “aktual.ge” portalının redaktoru İlkin Hüseynov, “Alyans” Genclər Merkezinin direktoru Leyla Hamzayeva ve başqaları konuşmalarında Azerbaycan ve gürcü xalqları arasındakı dostluq münasibetlerinden ermenilerin Azerbaycanda ve Gürcüstanda töretdikləri qanlı cinayətler barede danışıb, Hocalı soykırımına uluslararası hüquq müstevisində kiymet verilmesinin, dünya birliyi ölkeleri, elece de Gürcüstan parlamentosunun Hocalı soykırımını tanıması barede karar kabul etməsinin vacibliyini vurğulayıblar. Konferansın sonunda Hocalı soykırımının tanınması ilə ilgili Gürcüstan parlamentinə müracat kabul olunub.
Tbiliside M.F.Ahundov adına Azerbaycan Kültür Muzesinde Xocalı katliyamının 30-cu yıl dönümü adlı konferans keçirilib.
“Hocalı soykırımı-30” adlı uluslararası konfrans Azerbaycan Cumhuriyyetinin Silvil-Toplum Kurluşlarına Devlet Destəyi Ajansiinin maliyye destiyi ile “Üçüncü Sektor” Sivil Toplum kurluşu tarafından düzenlen. KonferansaAzerbaycanın Gürcüstandakı sefirliyinin emekdaşları, Gürcüstan sivil-toplum kurluşları gürcü və Gürcüstanda yaşayan azerbaycan türkleri katılıb. Konfransında Xocalı soykırım kurbanları ve Azerbaycanın toprak bütünlüyü və bağımsızlığı uğrunda mübarizede canlarından keçen şehidlerimizin hatırasi sayğı duruşu ile anılıb. Konferansda “Hocalı soykırımı-30” layhesi korinatoru, “ Veteninfo.az” Haber Ajansı genelyayın yönetmeni Nahid Canbakışlı konuşmasında Hocalı soykırımı, aynı zamanda da ermeni celladların zaman-zaman Azerbaycan türklerine karı yapdıkları terror la ilgili geşiş açıklama veridi. Azerbaycanın Gürcüstandakı sefirliyinin müşaviri Eldar Bayramov Haydər Aliyev Fondunun vitse-prezidenti, İslam Konferansı Gencler Forumunun Kültürlerarası dialoq üzre baş əlaqelendiricisi Leyla Aliyevanın teşebbüsü ile başlatılan "Hocalıya adalet!" uluslararası kampaniyası ile ilgili etraflı malumat verib. Sonra araşdırmacı akademisiyen Aygül İsayeva, Marneuli Belediyye Meclis üyesi Nergiz Aliyeva, “Mtavari Arki” telekanalının emekdaşı Ceyhun Mahammadeli, Gürcüstan Azerbaycanlılarının İnteqrasiya Merkezinin direktoru Orhan Pirverdi, “Yeni Çağ” Media Qrupunun rehberi Aqil Alesger, “24news.ge” portalının rehberi Azer Mammadov, “aktual.ge” portalının redaktoru İlkin Hüseynov, “Alyans” Genclər Merkezinin direktoru Leyla Hamzayeva ve başqaları konuşmalarında Azerbaycan ve gürcü xalqları arasındakı dostluq münasibetlerinden ermenilerin Azerbaycanda ve Gürcüstanda töretdikləri qanlı cinayətler barede danışıb, Hocalı soykırımına uluslararası hüquq müstevisində kiymet verilmesinin, dünya birliyi ölkeleri, elece de Gürcüstan parlamentosunun Hocalı soykırımını tanıması barede karar kabul etməsinin vacibliyini vurğulayıblar. Konferansın sonunda Hocalı soykırımının tanınması ilə ilgili Gürcüstan parlamentinə müracat kabul olunub.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber