Gürpınar Belediyesi Kadınlara Özel Dengbej Divanı Düzenledi

Kültür-Sanat 17.12.2022 - 22:45, Güncelleme: 17.12.2022 - 22:45
 

Gürpınar Belediyesi Kadınlara Özel Dengbej Divanı Düzenledi

Van’ın Gürpınar Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik dengbej divanı programı düzenledi.

  2019 yılından bu yana Gürpınar Belediyesi tarafından düzenlenen dengbej programıyla asırlık kılam (türkü) kültürü ilçede yaşatılıyor. İlçe merkezindeki kıl çadırında düzenlenen programa Tutmaç ve Mollahüseyin mahallesinden gençler ve kadınlar katıldı. Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, programda yaptığı konuşmada kadınlara yönelik kültür ve sanat programlarına önem verdiklerini belirtti. Konuşmasında, yıl içerisinde yüzlerce Gürpınarlı kadını Van’ın tarihi ve kültürel mekanlarıyla buluşturduklarını hatırlatan Başkan Tanış, “Bugün farklı mahallelerimizden gelen siz kıymetli hanım kardeşlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Dengbej divanımız artık ilçemizde gelenekselleşti. Bu köklü kültürün ilçemizde yaşatılması ve yaygınlaşması amacıyla bu haftaki programımızı kadınlarımıza özel düzenledik. Dengbejlik geleneğinde geçmişten bugüne önemli kadın dengbejlerin olduğunu biliyoruz. Bu anlamda kadınlarımızın toplumsal hayata, iş hayatına, kültür ve sanat etkinliklerine katılmaları yönünde istekte bulunmaları bizler için çok kıymetli. Bizlerde Gürpınar Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.” dedi.
Van’ın Gürpınar Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik dengbej divanı programı düzenledi.

 

2019 yılından bu yana Gürpınar Belediyesi tarafından düzenlenen dengbej programıyla asırlık kılam (türkü) kültürü ilçede yaşatılıyor.

İlçe merkezindeki kıl çadırında düzenlenen programa Tutmaç ve Mollahüseyin mahallesinden gençler ve kadınlar katıldı.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, programda yaptığı konuşmada kadınlara yönelik kültür ve sanat programlarına önem verdiklerini belirtti.

Konuşmasında, yıl içerisinde yüzlerce Gürpınarlı kadını Van’ın tarihi ve kültürel mekanlarıyla buluşturduklarını hatırlatan Başkan Tanış, “Bugün farklı mahallelerimizden gelen siz kıymetli hanım kardeşlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Dengbej divanımız artık ilçemizde gelenekselleşti. Bu köklü kültürün ilçemizde yaşatılması ve yaygınlaşması amacıyla bu haftaki programımızı kadınlarımıza özel düzenledik. Dengbejlik geleneğinde geçmişten bugüne önemli kadın dengbejlerin olduğunu biliyoruz. Bu anlamda kadınlarımızın toplumsal hayata, iş hayatına, kültür ve sanat etkinliklerine katılmaları yönünde istekte bulunmaları bizler için çok kıymetli. Bizlerde Gürpınar Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.” dedi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber