Fedakâr Öğretmen Okul Deposunu Sınıf Yaptı!

Eğitim 10.10.2023 - 23:06, Güncelleme: 10.10.2023 - 23:06
 

Fedakâr Öğretmen Okul Deposunu Sınıf Yaptı!

Van'ın Gürpınar İlçesinde Ücretli öğretmenlik yapan Figen Yaşar okulda depo olarak kullanılan alanı hem kendi hem de hayırseverlerin imkânlarıyla düzenleme yaparak sınıf yaptı.

  10 yıldır ücretli öğretmenlik yapan Figen Yaşar tadilat yapılan lojman deponun sınıfa dönüştürülmesinde birçok kişinin katkısının olduğunu ifade etti. Yaşar, "Gürpınar  Akbulut İlkokulunda 2014 yılında çeşitli okullarda öğretmen görevini devraldıktan sonra ilk iş olarak önceki yıllarda anasınıfı olarak kullanılan ancak daha yıllarca sonra depo, odunluk ve kömürlük olarak kullanılan bölümü tekrar anasınıfı olarak açmaya karar verdim. Bunun için yeterli öğrenci sayısını tespit etmek amacıyla o alan taraması ve ev ziyaretleri yaptım. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Salihoğlu ile yapılan yazışmalar sonucunda anasınıfı açılmasına karar verildi. Bunun üzerine hemen yaz tatilinde Eylül ayında lojman  deposunun boşaltılıp temizlik ve tadilat işlemlerini yaptık. Tüm giderleri bazı hayırseverler, ve Gürpınar ilçe Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, okullar ve ilçe Milli Eğitim Müdürümüzün katkılarımız ile oluşturduğumuz maddi kaynak ile karşıladık.ilçe yerinde olmanın dezavantajları nedeniyle işçilik konusunda yaşadığımız sıkıntıları kendimiz boya, badana, fayans, okul halısı,işleri yaparak giderdik. Yaklaşık 15 gün süren bu çalışmaları Eylül ayında okulların açılmasına yetiştirdik" diye konuştu.   Okulda görev yaptığı 10 yıl boyunca her dönem bir çalışma yapıp bir eksiğini giderdiğini belirten Fedakar Öğretmen Figen Yaşar yaptığı çalışmalar sonucunda mutlu olan öğrencileri gördüğü zaman kendisinin de mutlu olduğunu ifade etti. HABER: HAMZA BARAN
Van'ın Gürpınar İlçesinde Ücretli öğretmenlik yapan Figen Yaşar okulda depo olarak kullanılan alanı hem kendi hem de hayırseverlerin imkânlarıyla düzenleme yaparak sınıf yaptı.

 

10 yıldır ücretli öğretmenlik yapan Figen Yaşar tadilat yapılan lojman deponun sınıfa dönüştürülmesinde birçok kişinin katkısının olduğunu ifade etti.

Yaşar, "Gürpınar  Akbulut İlkokulunda 2014 yılında çeşitli okullarda öğretmen görevini devraldıktan sonra ilk iş olarak önceki yıllarda anasınıfı olarak kullanılan ancak daha yıllarca sonra depo, odunluk ve kömürlük olarak kullanılan bölümü tekrar anasınıfı olarak açmaya karar verdim. Bunun için yeterli öğrenci sayısını tespit etmek amacıyla o alan taraması ve ev ziyaretleri yaptım. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Salihoğlu ile yapılan yazışmalar sonucunda anasınıfı açılmasına karar verildi. Bunun üzerine hemen yaz tatilinde Eylül ayında lojman  deposunun boşaltılıp temizlik ve tadilat işlemlerini yaptık. Tüm giderleri bazı hayırseverler, ve Gürpınar ilçe Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, okullar ve ilçe Milli Eğitim Müdürümüzün katkılarımız ile oluşturduğumuz maddi kaynak ile karşıladık.ilçe yerinde olmanın dezavantajları nedeniyle işçilik konusunda yaşadığımız sıkıntıları kendimiz boya, badana, fayans, okul halısı,işleri yaparak giderdik. Yaklaşık 15 gün süren bu çalışmaları Eylül ayında okulların açılmasına yetiştirdik" diye konuştu.

 

Okulda görev yaptığı 10 yıl boyunca her dönem bir çalışma yapıp bir eksiğini giderdiğini belirten Fedakar Öğretmen Figen Yaşar yaptığı çalışmalar sonucunda mutlu olan öğrencileri gördüğü zaman kendisinin de mutlu olduğunu ifade etti.

HABER: HAMZA BARAN

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber