Erhan Uğurlu
Köşe Yazarı
Erhan Uğurlu
 

Görmeyene, göstermek!

Vangölü Spor Futbol Takımı karla kaplı sahada zorlu bir şekilde antrenmanlarını sürdürüyor. Bölgesel Amatör Ligi'nde ilimizi temsil eden Vangölü Spor Futbol Takımı çok zorlu şartlarda kar küreme çalışması yapılmayan sahada hazırlıklarını sürdürüyor. Vansesi Gazetesi Spor Yazarı Rıdvan Can bugün kendi sosyal medya hesaplarında paylaştığı bu acı fotoğraf karesinde kimler ne kadar ders alır. Yerelvanhaber olarak yıllarını memleketin selameti için kamuoyuna doğru ve tarafsız bir şekilde haber yazmaya adayan kişiler olarak bu habere de ilgisiz kalmadık. **** Özellikle son yıllarda çağın en büyük spor alt yapı tesislerini ilimize  kazandıran  Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın emeklerini kim veya kimler heba ediyor. 1990' yıllarda Vanspor'un süper lige çıkmasıyla kentimiz hem terörden arınmış hemde binlerce sporcularımızın yetişmesinde önemli etken olmuştu. Dönemin kıt ve neredeyse imkansız denecek şartlarında spordan anlayan ve iyi niyetli yöneticiler tarafından Van'da ilklere imza atıldı. **** Halen akıllarda tazeliğini koruyan o istekli ve samimi insanları adeta mumla arar olduk. Acaba teknolojinin ilerlemesi ile beraber spor ve ahlak anlayışında gerileme mi olduk. Nüfusu Bir Milyon İki yüz binden fazla olan bu kadim kentimizde yaşayan gençlerimize yapılanlar zulüm değil mi?. İlimizde şu ana kadar bir metre veya yarım metre kar yağmadı. **** Hatta ve hatta şehir merkezinde yağan kar kalınlığı 20 santimetre bile olmadı. Peki bu kadar az kar yağmasına rağmen neden bu sahalar temizlenmiyor. Bu sahayı temizleyecek kar küreme aracınız yoksa, üç beş kişiyle küreklerle rahat temizlenecek bir durum. Bu sahayı temizlemekten aciz olanlar gençlerin yüzüne nasıl bakıyorlar anlamış değilim. Sporun ağabeyi diye geçinme. Sosyal medya hesaplarında herşey güllük gülistanlık diye paylaşımlarda bulunursan bu fotoğraf karesini görenleri üzersiniz. **** Spor camiasının yetkili insanları son 3 yıldan beridir kar yağmıyor diye ulusal basında boy gösterenler. Kar yağmıyor diye kayak tesislerinin zor günler geçirdiğini belirtenler şimdi neredesiniz. Bakın bu yıl az da olsa kar yağdı. Üfürüp şişirenler ne oldu size. Neden kar temizlemekten aciz hale geldiniz. Bu karla kaplı saha hangi yönetici ve müdürüm yetkisinde. Spora gönül vermiş gençlerimizin beddualarını alacağınıza dualarını alsanız sizler için daha iyi olmaz mı?. Artık bırakın mavi boncuk dagıtmaları. Çiçekli böcekli paylaşımlardan uzak durun. Merak ediyorum memleketimizin sporunu ben yönetiyorum diyenler hangi branş mezunlarıdır? **** Artık Spor kamuoyuna gerçek bilgileri vermek zorundasınız. Bırakın eş, dost, ahbap atamalarını. Gerçeklerden kaçan bir zihniyetin gün gelir topluma çıkacak yüzü kalmaz. Artık insanlarımız egitimlidir. Çağın en ileri teknoloji döneminde herkes kendi kendini eğitecek bir durumdadır. **** Gel gelelim işin asıl durumuna ehliyetli, liyakatli, bilgili, donanımlı ve tecrübeli insanların yönetime gelmesi ile birlikte memleketimizin bu makus tarihi bertaraf olacaktır. Spor kamuoyuna saygılarımla...
Ekleme Tarihi: 15 Ocak 2022 - Cumartesi

Görmeyene, göstermek!

Vangölü Spor Futbol Takımı karla kaplı sahada zorlu bir şekilde antrenmanlarını sürdürüyor.
Bölgesel Amatör Ligi'nde ilimizi temsil eden Vangölü Spor Futbol Takımı çok zorlu şartlarda kar küreme çalışması yapılmayan sahada hazırlıklarını sürdürüyor.
Vansesi Gazetesi Spor Yazarı Rıdvan Can bugün kendi sosyal medya hesaplarında paylaştığı bu acı fotoğraf karesinde kimler ne kadar ders alır.
Yerelvanhaber olarak yıllarını memleketin selameti için kamuoyuna doğru ve tarafsız bir şekilde haber yazmaya adayan kişiler olarak bu habere de ilgisiz kalmadık.

****
Özellikle son yıllarda çağın en büyük spor alt yapı tesislerini ilimize  kazandıran  Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın emeklerini kim veya kimler heba ediyor.
1990' yıllarda Vanspor'un süper lige çıkmasıyla kentimiz hem terörden arınmış hemde binlerce sporcularımızın yetişmesinde önemli etken olmuştu.
Dönemin kıt ve neredeyse imkansız denecek şartlarında spordan anlayan ve iyi niyetli yöneticiler tarafından Van'da ilklere imza atıldı.

****
Halen akıllarda tazeliğini koruyan o istekli ve samimi insanları adeta mumla arar olduk.
Acaba teknolojinin ilerlemesi ile beraber spor ve ahlak anlayışında gerileme mi olduk.
Nüfusu Bir Milyon İki yüz binden fazla olan bu kadim kentimizde yaşayan gençlerimize yapılanlar zulüm değil mi?.
İlimizde şu ana kadar bir metre veya yarım metre kar yağmadı.

****
Hatta ve hatta şehir merkezinde yağan kar kalınlığı 20 santimetre bile olmadı.
Peki bu kadar az kar yağmasına rağmen neden bu sahalar temizlenmiyor. Bu sahayı temizleyecek kar küreme aracınız yoksa, üç beş kişiyle küreklerle rahat temizlenecek bir durum.
Bu sahayı temizlemekten aciz olanlar gençlerin yüzüne nasıl bakıyorlar anlamış değilim.
Sporun ağabeyi diye geçinme. Sosyal medya hesaplarında herşey güllük gülistanlık diye paylaşımlarda bulunursan bu fotoğraf karesini görenleri üzersiniz.

****
Spor camiasının yetkili insanları son 3 yıldan beridir kar yağmıyor diye ulusal basında boy gösterenler. Kar yağmıyor diye kayak tesislerinin zor günler geçirdiğini belirtenler şimdi neredesiniz. Bakın bu yıl az da olsa kar yağdı. Üfürüp şişirenler ne oldu size. Neden kar temizlemekten aciz hale geldiniz. Bu karla kaplı saha hangi yönetici ve müdürüm yetkisinde. Spora gönül vermiş gençlerimizin beddualarını alacağınıza dualarını alsanız sizler için daha iyi olmaz mı?.
Artık bırakın mavi boncuk dagıtmaları. Çiçekli böcekli paylaşımlardan uzak durun.
Merak ediyorum memleketimizin sporunu ben yönetiyorum diyenler hangi branş mezunlarıdır?

****
Artık Spor kamuoyuna gerçek bilgileri vermek zorundasınız. Bırakın eş, dost, ahbap atamalarını.
Gerçeklerden kaçan bir zihniyetin gün gelir topluma çıkacak yüzü kalmaz.
Artık insanlarımız egitimlidir. Çağın en ileri teknoloji döneminde herkes kendi kendini eğitecek bir durumdadır.

****
Gel gelelim işin asıl durumuna ehliyetli, liyakatli, bilgili, donanımlı ve tecrübeli insanların yönetime gelmesi ile birlikte memleketimizin bu makus tarihi bertaraf olacaktır.


Spor kamuoyuna saygılarımla...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber